Подложки против плъзгане за перални машини

Подложки против плъзгане за перални машиниМного е важно да инсталирате правилно пералнята. От това ще зависи удобството и безопасността на използването на оборудването. Ако машината не е поставена хоризонтално или върху неравен, хлъзгав под, тя непрекъснато ще „бяга“ от мястото си по време на цикъла на центрофугиране.

В най-добрия случай машината ще се движи леко напред или настрани, в най-лошия случай ще се премести на половин метър, което може да доведе до счупване на дренажния или входния маркуч. Ето защо, по време на монтажа, е препоръчително не само внимателно да регулирате краката, за да изправите тялото, но и да поставите противоплъзгащи постелки за пералната машина. Нека поговорим за тези продукти по-подробно.

Предназначение на продуктите

Невъзможно е да се намери спално бельо, което да осигурява изключително противоплъзгащ ефект. Специални универсални постелки за автоматични машини не позволяват на оборудването да се движи, потискат вибрациите на тялото и абсорбират шума, удължавайки живота на оборудването. Продуктите помагат за отстраняване на проблеми, причинени от:

 • неправилно регулиране на краката на пералната машина;
 • неравен под;
 • неправилно инсталиране на перално оборудване;
 • дисбаланс на барабана, който възниква по време на процеса на пране.

По отношение на поглъщането на шума, килимите против хлъзгане могат да намалят звуците от скърцане и тропане, произвеждани от уредите, когато:

 • попадане на чужд предмет в пространството между резервоара и барабана;
 • повреда на лагерния възел.

защо се нуждаете от подложка против плъзгане за колата си?

Друга цел на гумената постелка е да предотврати повреда на пода под автоматичната машина. Подложката ще предпази покритието от плочки, което може да се напука от силните вибрации на пералнята, както и ламинат и паркет.

Честото "разклащане" на автоматичната машина води до ускорено износване на основните вътрешни компоненти на оборудването. Поради постоянните вибрации, лагерите и задвижващите ремъци се повреждат по-бързо и много крепежни елементи се разхлабват. Специалните килими за перални машини помагат за намаляване на отрицателното въздействие върху компонентите, като по този начин удължават живота на „домашния помощник“.

Форма и материал на производство

Подложките за пералня са с правоъгълна форма, като разликата е само в размера на модела. Що се отнася до материала на изработка, можете да намерите екземпляри от гума и силикон. Независимо от модификациите, продуктите изпълняват подобни функции.

Подложките против хлъзгане за перални са с подчертан релефен модел.

Това се дължи на релефа, че самите килими не се движат по пода и не позволяват движение на оборудването. Килимите могат да варират значително по цена. Обикновено по-високата цена показва по-добро качество на материала, използван за производство. Такива продукти издържат по-дълго от техните евтини „братя“.

Необходимо е незабавно да поставите постелки, които абсорбират вибрациите и предотвратяват подхлъзване при инсталиране на оборудването. Това ще ви помогне да се погрижите за вашия „домашен помощник“ от самото начало, предотвратявайки разхлабването му и бързото износване на вътрешните му елементи.

От какво е изработена постелката против плъзгане?

Гумените копия обикновено струват по-малко от силиконовите, но изпълняват подобни функции. Подложките предпазват подовата настилка от повреда, изглаждат дребни неравности по пода и предпазват пералнята от изплъзване. Всички модели килими са правоъгълни, желаният размер се избира въз основа на размерите на автоматичната машина.

В магазините има модели с подчертан антивибрационен ефект.Такива килими се характеризират със специална структура, която създава всички условия за абсорбиране на импулси. Повърхността на продуктите е „осеяна“ с много малки „мехурчета“, поради което се постига отличен амортисьорен ефект.

Обикновено моделите антивибрационни килими имат два слоя. Предназначението на горната е да нивелира краката на пералнята. Устойчив е на точкови функционални натоварвания. Долният слой предотвратява достигането на вибрациите до пода и напълно абсорбира импулсите.

Релефът на противоплъзгащите се постелки е доста разнообразен. Можете да намерите модели с вълнообразна повърхност, куп малки клетки, надлъжни ивици или пресовани топки. Препоръчително е да купувате копия със специални защитни подложки в ъглите.

Можете да намерите опции, изработени от двуслоен композит. Външният им слой абсорбира механичните удари и е в състояние да издържи на продължителни натоварвания. Вътрешният, долен слой абсорбира добре шума и вибрациите и не позволява на пералнята да се плъзга. Такива модели нямат неприятна миризма, което е проблемът на евтините гумени килими. Продуктите не съдържат токсични компоненти, те са инертни към влага и лесни за поддръжка.

Размер на постелката

Размерите на моделите противоплъзгащи постелки за перални машини се различават. Трябва да ги изберете въз основа на размерите на тялото на машината. В продажба можете да намерите спално бельо 40×60, 50×60 или 60×60 сантиметра.

Дебелината също варира, всичко зависи от материала на производство, релефа и броя на слоевете. Можете да намерите както модели с височина само 0,5-0,6 см, така и по-качествени килими, където тази цифра е 1,5-2,5 см.

В продажба има нестандартни антивибрационни постелки, например с размери 62x65 см.Средното тегло на продуктите варира от 2 до 4 кг. Когато избирате модел, е по-добре да не давате предпочитание на много тънко, евтино спално бельо. Обикновено те не могат да изпълняват напълно възложените им функции.

Има фирми, които изработват килими по размери на клиента, просто трябва да измерите дъното на вашата машина и да предадете получените стойности на специалистите.

Какъв килим да купя?

Когато избирате постелка против плъзгане, трябва да имате предвид редица нюанси. Би било полезно да проучите реални отзиви на клиенти, да разгледате отзиви и тестове за конкретен модел. Не забравяйте да обърнете внимание на размерите и теглото на автоматичната пералня, преценете вида на подовата настилка и вижте колко здрав и равен е подът под пералнята. При избора се препоръчва да следвате няколко съвета.

 1. Размерите на антивибрационната постелка трябва да съответстват на площта, заета от оборудването.Подложка Proflex против плъзгане
 2. Препоръчва се да се даде предпочитание на килими, произведени под надеждни марки. По-добре е да разгледате по-отблизо продуктите от марките Proflex, Lux, Mattix-Vibrotex. Моделите на тези производители са практични, издръжливи, устойчиви на износване и не съдържат токсични компоненти. В допълнение, те имат високи противоплъзгащи и антивибрационни характеристики. Можете да закупите спално бельо в онлайн магазини или големи супермаркети за домакински уреди.
 3. Купете модели с оптимален релеф. Такива килими прилягат плътно към пода и не позволяват дори най-малкото приплъзване на машината. Идеално е килимите да изглаждат дефектите в подовото покритие и да са устойчиви на високи температури.
 4. Погледнете по-отблизо килимите с релефно дъно. Благодарение на порестия вътрешен слой, те са добре вентилирани, което предотвратява "утаяването" на мухъл между оборудването и пода.
 5. Вземете решение за оптималната дебелина на постелята. Колкото по-тънка е постелката, толкова по-малко антивибрационни свойства има. Освен това такива екземпляри няма да могат напълно да абсорбират шума от машината.
 6. Избраните килими са оборудвани с допълнително омекотяване на ъглите. Такива модели осигуряват по-голяма безопасност на тялото на пералната машина.

Препоръчително е да купувате постелки за пране от надежден доставчик, като предпочитате оригинални маркови продукти.

Когато избирате килим, трябва да имате предвид, че компактните, тесни машини обикновено вибрират силно. Тази техника е по-малко стабилна, така че често „бяга“ по пода, изстисквайки нещата. За такива единици се препоръчва закупуването на спално бельо с изразена антивибрационна защита и балон горен слой.

Когато избирате килим за вашата пералня, прочетете внимателно описанието на продукта. Производителят казва за какъв тип подова настилка е по-подходящ този или онзи модел и посочва максимално допустимото натоварване на материала. Той също така отбелязва какви защитни функции са подчертани, от какво е направен продуктът и каква структура има.

Сянката на килима обикновено се съобразява с цветовата схема на банята или кухнята. В магазините има черно-бели и прозрачни копия. Така спалното бельо ще се впише хармонично в интериора, без да нарушава външния вид на стаята.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня