Принцип на работа на пералня Kandy

Принцип на работа на пералня KandyСъвременните домакински уреди значително улесняват живота на хората. Благодарение на „умните“ устройства се освобождава много време за наистина интересни и важни неща, правилна почивка, комуникация с близки, разходки с деца. Въпреки това, малко хора мислят какви процеси се случват в сложните механизми. Нека да разгледаме как работи пералнята Candy и какви части й помагат в това.

Какво се случва вътре в машината?

Потребителят е свикнал да вижда предната част на устройството, да върти програматора, да натиска бутони, да заключва устройството от деца, да зарежда мръсно пране в барабана и да наблюдава как то „виси“ във водата. Малко хора знаят как точно се извършва основният цикъл на пране, изплакване и центрофугиране. Всъщност е много вълнуващо.

Kandy, както всички перални машини, има барабан, покрит с врата. Мръсните дрехи се поставят в него, където се почистват от мръсотия, изплакват се от препарати и се освобождават от излишната вода. Всичко това се случва поради въртенето на барабана. За да се върти, е необходим двигател със сложен задвижващ механизъм. Candy е оборудван с ремъчно задвижване, работата се осигурява, както следва:

  • електродвигателят се върти с определена скорост;
  • към двигателя е прикрепен специален колан, предаващ скоростта на барабанната шайба;
  • макарата е прикрепена към кръста, държащ барабана;
  • частта се върти благодарение на лагерите.

какво се случва вътре в машината

Самият барабан се намира в пластмасов резервоар, чиято основна задача е да задържа вода. В този случай стените на двата елемента никога не се докосват, така че барабанът не се задръства.Изпускателният вентил помага за изтеглянето на чиста чешмяна вода в машината. Когато се събере достатъчно течност, се затваря.

Ако се използва водата, тя се източва с помощта на помпа. Започва да действа след пране, изплакване и по време на центрофугиране. Пералнята трябва да „знае“ колко течност е останала вътре. За тази цел устройството е оборудвано с датчик за нивото на водата (пресостат). Има и температурен датчик, който определя температурата на водата, загрята от нагревателния елемент.

Всички процеси се регулират от контролния модул. Той съхранява зададените от потребителя параметри в паметта си и осигурява безпроблемно изпълнение на командите. Модулът за управление стартира нагревателния елемент, „наблюдава“ данните на пресостата и термостата, определя работата на двигателя и участва в работата на всеки механизъм.

важно! Оборудването с инверторни двигатели работи по различен начин.

Характеристики на изпълнението на програмата

Candy е автоматична машина, която без външна намеса може да завърши всички етапи на пране на дрехи. Понякога технологията се проваля. С някои от тях можете да се справите сами, а други са причина да се обадите на професионален техник.

Принцип на работа на пералня KandyНека да разгледаме общия принцип на работа на всички перални машини Kandy. Преди да стартирате програмата за пране, поставете замърсеното пране в барабана. Всички джобове трябва да са празни; облеклото не може да има подвижни декоративни елементи (игли, стикери, брошки), които лесно се отделят. След това препаратът се излива или се излива в специално отделение. Химическият състав ще се измие от тавата, докато машината работи; когато преминете към режим на изплакване, прахът ще бъде напълно изразходван.Потребителят включва устройството в контакта, отваря крана за вода (ако е бил затворен) и стартира избрания режим на пране.

Оборудването самостоятелно изтегля вода, пере, изплаква и центрофугира изпраните дрехи. Всеки режим предполага определен алгоритъм за действие на устройството, програмиран от производителя. Нагревателният елемент загрява водата до зададената температура и основното пране започва. Барабанът се върти, така че прането непрекъснато се изплаква в разтвор на прах и вода, почиствайки го от мръсотия.

Когато основното измиване приключи, се отваря специален клапан и помпата източва течността. Ако в резервоара няма останала влага, през изпускателния клапан се подава чиста вода. Пресостатът следи нивото на водата и при достигане на определен обем започва изплакването. Този етап се повтаря няколко пъти. След това въртенето се включва, барабанът започва да се върти интензивно. Излишната вода първо влиза в резервоара и след това се отстранява от дренажната помпа.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня