Куполен тип съдомиялни

куполни съдомиялни машиниНикой ресторантьор, който уважава бизнеса си, не би оставил кухнята си без добра съдомиялна машина. Ръчният труд, разбира се, е по-евтин, но професионалната съдомиялна машина ще извърши измиването много по-бързо и вероятно по-качествено, не само да измие съдовете от остатъците от храна, но и да ги дезинфекцира. Популярно сред професионалното оборудване за заведения за обществено хранене със среден трафик е куполната съдомиялна машина. Това е, което ще бъде обсъдено в тази статия.

Характеристики на тази техника

Куполните съдомиялни машини се различават от другите видове професионално оборудване (тунелни и челни машини) простота на дизайна, което ги прави по-надеждни. Особеността на дизайна е, че съдовете и кухненските прибори се зареждат в камерата за миене отгоре, върху която след това се поставя специална запечатана капачка, подобна на купол. Целият процес на измиване се извършва под този купол.

Има отделни кошници за различни видове съдове (чинии, тенджери, чаши), както и прибори. Гореща вода под налягане се пръска върху съдовете отгоре и отдолу, а препаратът идва от дозаторите. След измиване в същия резервоар съдовете се изплакват и изсушават под горещ въздух. Целият процес отнема не повече от три минути, така че машината може да измие до 2000 чинии за един час.

За ваша информация! Машината може да бъде свързана към захранване със студена или топла вода, но при свързване към топла вода ще са необходими допълнителни филтри за омекотяване на твърдата вода.

Куполните съдомиялни машини могат да бъдат оборудвани с допълнителни маси за съхранение на съдове. Възможно е да има зона за миене с душ за предварително измиване на остатъците от храна от предметите.

Разновидности

Сред куполните съдомиялни машини могат да се разграничат два вида машини:куполни съдомиялни машини

  • Барови, наричат ​​ги още шайби за стъкло. Тези машини загряват водата по-ниско от нормалното, за да не се напука стъклото.Те са подходящи за измиване не само на чаши, но и на чифтове чай, чаши, чаши и чаши за вино. Съдовете излизат искрящи, не остава нито една капка.
  • Посуда за хранене. Предназначен за повечето съдове, чинии с различни размери, прибори за хранене.
  • Котелни Тези машини се намират най-често в етно ресторантите. По правило в тях се мият големи предмети като тенджери, тави за печене, котли и тигани. Водата в такава машина се нагрява най-малко до 80 градуса.

Някои, в зависимост от температурния режим, разделят съдомиялните машини на високотемпературни и нискотемпературни. При първите водата се загрява до 85 градуса, а при вторите само до 70, поради което нискотемпературните не могат да бъдат свързани с топла вода, но и струват по-малко.

Бюджетни съдомиялни машини

Най-бюджетният модел куполна съдомиялна машина се предлага от Chuvashtorgtehnika. Това е машина MPK 700K 01 Abat, изработена от неръждаем метал. Производителността му е около 7 стотин плочи на час. Подгряване на водата от 40 до 85 градуса. Перилните препарати трябва да са гелообразни, докато перилният препарат се дозира ръчно за пране; за препарата за изплакване е предвиден специален дозатор. Към машината има тава за различни чинии и супници, тава за чаши и още една за лъжици, вилици и ножове. Цената му е $2245.

MPK 700K 01 Abat

MPK 1100K е друга куполна съдомиялна машина от чувашки производител. Тя се различава от предишната пералня само по някои характеристики:

  • Консумацията на електроенергия е с 3 kW по-висока и възлиза на 13,5 kW/h;
  • Производителност – 1000 плочи на час непрекъсната работа;
  • Има дозатор не само за препарат за изплакване, но и за препарат;
  • Калъфът има вграден прозорец, който ви позволява да наблюдавате хода на процеса на пране;
  • Струва $350 повече.

MPK 1100K Abat

Модели от среден и премиум клас

Съдомиялните машини от този клас се различават не само по цена, но и по технически характеристики. Ето няколко мостри.

DIHR HT11 е италианска куполна съдомиялна машина с производствен капацитет до 2000 чинии на час. В същото време консумацията на енергия е 10,2 kW. Машината харчи 2 минути за един цикъл на пране. Тази машина има дозатор за препарат за изплакване и функция Thermostop. Тази съдомиялна машина може да се монтира в ъгъл. Средна цена: $2877.

DIHR HT11

Comenda LC 700 - тази съдомиялна машина заема водеща позиция в продажбите. Оборудван е с четири програми за измиване, което ви позволява да измиете и най-изсъхналата храна. Височината на мивката е достатъчна за поставяне на чинии с всякакъв размер. Стартирането може да се извърши автоматично или ръчно. Водата се загрява не по-високо от 85 градуса поради монтирания термостат. Производителността е приблизително 720 плочи на час. Средна цена: $2,930.

Comenda LC 700

Elettrobar Niagara 381 е куполна съдомиялна машина, която измива до 900 чинии на час. Универсална машина, подходяща за миене на чинии, чаши, както и тави за печене, чаши и други прибори. Изработена е от неръждаема стомана и включва три коша. Пералнята също е оборудвана с маси и душ. Средна цена: $3,280.

Elettrobar Niagara 381

Smeg CWC610-1 е друга италианска съдомиялна машина с капацитет до 1000 чинии на час. Консумацията на енергия е 9 kW, което е доста малко за тази производителност. Машината е с електронно управление и включва три коша. Средна цена: $4,263.

Smeg CWC610-1

Granule Gactro е куполна съдомиялна машина тип бойлер. Тази машина е закупена за миене на тенджери, тави, казани и други големи съдове. Мощността му е 16,2 kW. Средната цена е 29 877 долара и следователно не е в продажба, доставя се по поръчка.

Гранула Гактро

Това завършва нашия преглед на куполни съдомиялни машини. Техният избор е много разнообразен. Основната им разлика е в техническите характеристики, което веднага се отразява в цената. Външно всички те си приличат. Успех с избора!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня