Съдомиялни за трапезарии

съдомиялна за трапезарияТрадиционно столовете са най-популярните заведения за обществено хранене, защото там можете да ядете бързо, вкусно и евтино. Персоналът на столовата също трябва да работи бързо и качествено, да не говорим за оборудването. Съдомиялната за трапезария също има специални изисквания, а не като оборудването в бар или ресторант. Трябва да изберете такава съдомиялна машина много внимателно, така че ние ще ви помогнем да направите това, като представим този преглед.

По какви критерии да избирате

От професионална гледна точка столовите се различават една от друга, преди всичко по трафика. В малките фирми има столове само за персонала. Приготвят малки порции, най-често по предварително сглобени поръчки за не повече от 50 души. Такива столове могат лесно да се използват с домакинска съдомиялна машина и днес няма да говорим за тях.

Столове, които предлагат на посетителите поне 100 порции на хранене, се нуждаят от професионална съдомиялна машина, тъй като е трудно да измиете 100 чинии, 100 чаши, 200 лъжици и вилици на ръка и все пак трябва да приготвите храна за следващото хранене.

 1. За заведения, които обслужват от 100 до 300 порции на хранене, са подходящи предни индустриални съдомиялни с малък и среден капацитет.
 2. Ако трапезарията приготвя от 400 до 2500 порции за обяд или други ежедневни ястия, тогава те вече ще имат нужда от куполна или тунелна съдомиялна с поне средна производителност от 40-50 кошници на час. Такива столове се намират в големи институции и производствени предприятия.
 3. Е, ако едно заведение обслужва огромен брой посетители, обслужващи 3000 или повече порции на хранене, то се нуждае от продуктивна съдомиялна машина тип тунел, която мие 80-100 кошници на час.

Най-големите столове обикновено са в големи градообразуващи предприятия, чиито производствени комплекси са разположени извън града. За работниците единственото място, където могат да се хранят, е столовата, така че посетителите нямат край.

Много е важно работниците в кафенето да могат да измият всички мръсни съдове наведнъж, за да избегнат загубата на време. Ако производителността на машината не е достатъчна, тогава оборудването и хората ще бъдат ненужно претоварени, които ще отделят много допълнително време, за да измият всичко. Но трябва да се подготвите за следващото хранене. В голяма трапезария процесът на приготвяне на храна е почти непрекъснато производство на поточна линия. Закъсненията поради недостатъчна производителност на едно или друго оборудване са недопустими.

В допълнение към факта, че оборудването трябва да бъде продуктивно, то трябва да бъде и надеждно. Ако съдомиялната машина се повреди по средата на работния ден, работата на столовата ще бъде парализирана, тъй като е невъзможно да се измият хиляди чинии на ръка. Трябва също така да помислите дали машината използва по-малко вода и почистващи препарати. Някакви спестявания, но все пак е много важно да се справя добре с основната си функция - миене на съдове.

След това ще представим на вашето внимание преглед на съдомиялни машини, изготвен с участието на специалисти по ремонт на професионални съдомиялни машини и служители на две големи столови. Те дадоха цял набор от съвети и помогнаха да изберат четири модела оборудване, които според тях са малко по-добри от всички останали. Ако се интересувате от информация за професионални и индустриални съдомиялни машини Като цяло, прочетете статията със същото име, публикувана преди това на нашия уебсайт.

AVAT MPT-1700

Тази тунелна съдомиялна машина има много висок капацитет до 95 кошници на час. Ако вземем предвид, че една кошница включва 18 стандартни чинии, се оказва, че тази машина може да измие 1710 чинии за 1 час. Идеален за големи трапезарии. В тази машина кошници, пълни със съдове, се движат по конвейер отляво надясно, влизайки в отделението за миене и след това в отделенията за изплакване и сушене. На изхода работниците в столовата получават чисти и сухи чинии.

Освен чинии, тази машина перфектно измива прибори за хранене, чаши и някои нестандартни съдове. Машината не е предназначена за миене на тенджери, големи тигани, тави за печене и др.

 1. Оборудването е произведено в Русия.
 2. Свързва се към захранване с топла вода.
 3. Има дозатори за перилен препарат и препарат за изплакване.
 4. Предназначен за касети 500х500 мм.
 5. Най-големите разрешени за товарене плочи са 400 мм.
 6. Бойлерът за миене побира до 100 литра топла вода.
 7. Бойлерът за изплакване събира 17 литра вода.
 8. Ваната за миене е оборудвана с няколко филтъра.

AVAT MPT-1700

AVAT MPT-1700 стандартно е оборудван само с четири касети за чинии и две касети за чаши и чаши, така че прогнозната цена трябва да включва закупуването на допълнителни касети. Касетите трябва да побират всички чинии и чаши в трапезарията, така че е лесно да се изчисли необходимия брой. Текущата цена на модела е $5614.

GASTRORAG HDW-80

А това е куполна миялна машина. Производителността му е малко по-ниска - 50 кошници на час. Това означава, че оборудването може да измие 900 малки чинии само за 1 час. Машината работи по следния начин. Работникът в столовата поставя касетата под купола, затваря я и целият процес на измиване се извършва автоматично. Човек трябва само да има време да смени касети. Може би процесът на измиване не е толкова удобен, колкото в машина от тунелен тип, но все пак.

 1. Машината е произведена в Китай, но въпреки това качеството на нейната сглобка и материали е много високо.
 2. Има контейнери за перилни препарати и препарат за изплакване.
 3. Има функция за измиване на тава.
 4. Приема касети 50x50 см.
 5. Най-големите разрешени за зареждане чинии са 42 см.

GASTRORAG HDW-80

Основният пакет включва само 2 касети и една кошница за прибори, така че трябва да се погрижите за закупуването на допълнителни аксесоари. Средната цена на GASTRORAG HDW-80 е $2300.

SMEG PROFESSIONAL UD503D

За сравнително малки трапезарии съдомиялната машина SMEG PROFESSIONAL UD503D с лицева страна е идеална. Тази техника е много търсена и често се използва в европейски хотели, барове, ресторанти и др. Това е добра професионална съдомиялна машина за училищно кафене, която ще издържи няколко десетилетия, докато стане напълно остаряла. Въпреки скромния размер на тялото, машината може да измие до 40 касети на час. А това са цели 720 чинийки само за един час – впечатляващо.

Касетите в предните камери използват стандартни 500x500 mm.

Оборудването е изцяло сглобено в Италия. Това не е някаква договорна китайска сглобка, съдомиялната машина е „чиста“ италианска. Оборудвана е с помпа за изпомпване на отпадни води, дозатори за препарат за изплакване и течен препарат. Освен това машината има три програми за измиване, което е много добро за професионално оборудване.Излишно е да казвам, че машината се справя със задачата си на 120%, така че дори и най-упоритите замърсявания ще бъдат измити от съдовете и приборите за хранене без милост.

SMEG PROFESSIONAL UD503D

В линията на тези съдомиялни машини има модели с капацитет от 24 и 15 касети, така че ако трапезарията е много малка, можете да вземете по-малко мощна машина, ще бъде по-евтино. Цената на модела, който описахме, е 1910 долара.

APACH AF500

Друг италианец със същата производителност от 40 касети, но на много по-ниска цена. Днес този модел може да бъде поръчан за $1520. Машината може да бъде свързана към топла вода и заредена с плочи с максимална височина 345 мм. Оборудването се отличава с безшевна измивна камера и корпус, изработен изцяло от неръждаема стомана. Има дозатор за препарат за изплакване, но няма дозатор за препарат, което не е съществен недостатък.

APACH AF500

APACH AF500 има специални термоизолирани стени, които предотвратяват охлаждането на водата и подобряват качеството на измиване. Машината е оборудвана с кошница за чинии, кошница за чаши и специална вложка за прибори.

Е, изпълнихме задачата си, представихме ви преглед на най-добрите съдомиялни за трапезарии с различен брой посетители. Сега всичко, което трябва да направите, е да изберете правилната машина, като сте изчислили всичко предварително, да я поръчате и да платите за поръчката. Как ще направите това, с коя компания ще се свържете, по същество не ни интересува. Основното е, че машината е достойна за вашето заведение, че работи добре и дълго време. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня