Ревюта на съдомиялни машини Indesit

прегледи на съдомиялни машини IndesitСъдомиялните машини под известната италианска марка Indesit се произвеждат в различни страни. Най-често в нашите магазини попадат модели от полски или китайски монтаж. Такива машини са търсени сред потребителите до голяма степен поради ниската им цена. И какво казват хората за качеството и надеждността на такива машини, струва си да прочетете рецензиите.

Indesit DSG 051 EU

Нунуша

Купихме съдомиялна след раждането на втората ни дъщеря, тъй като стана по-трудно. Пералнята е избрана така, че да се вмести в семейния бюджет и да е с нормален капацитет. Според производителя има икономия на енергия в сравнение с подгряването на вода с бойлер и има икономия на самата вода. Що се отнася до сушенето, то не винаги изсъхва добре след кратко пране.

След първото пускане на съдомиялната машина, резултатите бяха донякъде разочароващи, тъй като съдовете бяха на петна. Но веднага щом препаратът беше сменен, резултатът беше впечатляващ, чиниите блестяха чисто. Ако всичко е подредено правилно, много влиза и се измива чудесно. Сред недостатъците отбелязвам липсата на отложен старт и допълнително изплакване. Но те самите са виновни за това, когато избраха, не обърнаха внимание, изглеждаше, че тези функции не са необходими. Освен това защитата на детето би била полезна, но за съжаление и нея я няма.

КотенIndesit DSG 051 EU

От около година ползваме съдомиялна марка Indesit. След това време мога да кажа следното. Качеството на пране до голяма степен зависи от перилния препарат; Таблетките могат да се използват в тази съдомиялна машина. Машината работи тихо, по-тихо от пералня, така че понякога я включваме през нощта. Има малко режими, но те са напълно достатъчни. Основното за нас е да има бързо пране. Важно е с появата на пералнята да има свободно време и да има икономия на вода.Плюс ниската цена в сравнение с конкурентите.

Но искам да говоря и за недостатъците. Инструкциите изобщо не ми харесаха; нищо не беше ясно. Режимите не са описани информативно. Производителят пише, че капацитетът е 10 комплекта, но няма нито дума за разположение. И сушенето пак не е успешно, съдовете не изсъхват напълно, но за мен това не е важно. Като цяло съм доволен от оборудването, заслужава си парите.

ВАЛЕРИЯ32

Този модел съдомиялна машина не може да се нарече отличен, но се справя добре с основната си функция, освобождавайки много свободно време. Бързо разбрах контролите. Самата машина е тясна и заема малко място в кухнята. Но не всичко се вписва в него; например някои тенджери и тигани не стават. Съдовете са измити перфектно, нищо не е засъхнало по тях. Тази съдомиялна машина заслужава добра оценка.

Indesit ICD 661

dracon4ik

Въпросът дали да се купи или не съдомиялна машина дори не беше обсъждан. Избрахме компактен модел, тъй като кухнята е малка и в резултат на това закупихме Indesit ICD 661 на промоционална цена на половината от цената. Свикнала съм да използвам съдомиялна машина, а съпругът ми мие чиниите на ръка по старомодния начин. Работи по-добре с ръцете ви, тъй като машината не може да се справи със засъхнала каша и не полира съдовете. Много често остават петна и петната от чай не се измиват.

Но въпреки всичко това, не искам да мия съдовете на ръка, основното е, че те се подлагат на термична обработка в машината, а за дъски за рязане и ножове това е по-добре от ръчно миене. От шестте режима предпочитам най-дългия, но дори и тогава се случва чиниите да не се измиват, въпреки че използвах различни средства. Продуктът Finish върши най-добра работа, но е скъп. Не мисля, че съдомиялната е безполезна, използвам я често, но съпругът ми я мие на ръка.

FulfulkaIndesit ICD 661

Доста бързо свикнах със съдомиялната и сега не знам как се справих без нея. Съпругът ми ми подари съдомиялна и я избра без мен. Наистина ми хареса; беше изпипан на вид, без излишни копчета, много семпъл и сладък. Тази съдомиялна е лесна за работа, има само 6 режима и е възможно да отложите старта.

Измива и подсушава добре съдовете, но само ако е избран добър препарат. Освен това машината изисква постоянна поддръжка. Почиствам филтрите на всеки 2 седмици и мия пералнята с почистващ препарат на всеки 2 месеца. Харесвам съдомиялната и я препоръчвам на всички!

Еърбъс

Желанието за закупуване на съдомиялна машина периодично изчезваше поради размера на кухнята и ценова криза. Въпреки това беше решено да се закупи компактен модел и изборът падна върху Indesit ICD 661. За семейство от трима души е достатъчно да се изпълнява веднъж на ден. Обикновено правя това през нощта. Машината пасна добре в шкафа до мивката, но не влезе под мивката заради канализационната тръба.

Колкото до самата съдомиялна, чисти добре, според мен по-добре от ръчно. Радвам се, че отмива засъхнали и загорели части. Стъклените продукти са станали идеални, без ивици и върху чашите няма остатъци от чай. Но просто отнема много време за измиване.

Съдомиялната машина наистина пести вода, използвайки само 8 литра. А за електричеството не забелязах голяма разлика в плащането. Разбира се, няма много място, ако искате да миете тенджери, но от друга страна не е нужно да трупате мръсни съдове. Много харесвам тази съдомиялна и не съжалявам ни най-малко за покупката.

Indesit IDL 40

Киба

Малко хора вече могат да бъдат изненадани от съдомиялна машина. Използвам го вече пет години. Въпреки това, поради настоящите обстоятелства, трябваше да продам своя Indesit и в началото миеше по-добре. Ако искате да закупите такъв помощник, тогава реалистично оценете неговия капацитет.Indesit IDL 40 няма да се побере много и затова според мен това не е опция за голямо семейство. Мога да побера само тенджера и 3 чинии на долния рафт, чаши, вилици, лъжици и съд на горния. В това Indesit IDL 40големият е по-добър единица в пълен размер. Освен това тази машина бръмчеше много силно, можеше да се чуе дори зад затворената врата. Въпреки всичко тя беше моят спасител, тъй като нямах време да правя нищо заради работата, с новата работа имах свободно време и сега мия чиниите на ръка, но вече не искам да плащам за препарати. Ето защо, преди да купите съдомиялна машина, помислете внимателно.

johnrzn

Във всяко семейство поне веднъж е възникнал въпросът кой мие чиниите днес. Все пак е 21 век и е време да се сдобиете със съдомиялна машина. Така и направихме, или по-скоро аз го купих сам и го донесох у дома. Нямаше проблеми с инсталацията, направих всичко сам. Едва сега има мир и благодат, заредиха чиниите и отидоха да гледат филм или да се разходят. Доволен съм от модела Indesit IDL 40; за три години нито веднъж не се е повредил или повредил. За миене на съдове използвам основно продукти на марката Somat.

Indesit DSG 2637

Милюня

След като ремонтирах кухнята, някак си успях да убедя родителите си да купят съдомиялна. Беше необходим малък модел, тъй като кухнята е малка. И колко щастие имаше след първото измиване. Вече не е нужно да миете планини от чинии след обилен обяд, да стоите до мивката, да заредите чиниите, да я включите и това е. Освен за миене на съдове, можете да го използвате за стерилизиране на бутилки и буркани за туршии. Просто не изваждайте съдовете веднага след цикъл, те са много горещи.

Съдомиялната Indesit е икономична и консумира само 10 литра вода. Консумацията на енергия също е скромна. Има 6 програми за миене на съдове. Но качеството на измиване зависи повече от препарата; Finish и Fairy ми харесват повече, но са много скъпи.Ако сте привърженик на ръчното миене на съдове, тогава, когато топлата вода е изключена, едва ли ще ви хареса. Съдомиялната очевидно помага, имам я от 2 години и нямам оплаквания.

Черничка_723

Използвам този модел Indesit от 1,5 години. И това, което искам да кажа е, че машината е по-добра от ръчната работа, но с времето недостатъците на съдомиялната стават досадни. Тази пералня е в евтиния клас и следователно има значителни недостатъци. Например има само 2 пръскалки, за разлика от Bosch, но това не го знаех, когато го купих. Поради това водата не достига до всички части на машината и съдовете не се измиват добре. Дневния режим го ползвам само 1 час 50 минути, тъй като мие най-добре съдовете, дори по-добре от интензивния, странно, но факт!

Недостатъците могат да бъдат изброени:

  • Много е трудно да се определи консумацията на сол.
  • Без защита на децата.
  • Колкото до сушенето, май го няма.
  • По принцип чиниите се измиват добре, но след супата измивам тенджерите с ръце.

Не мога да препоръчам тази съдомиялна. Първо, заради качеството на измиване, и второ, заради простора. Ако е възможно, вземете пълен размер 60 см, а не 45.

Ревюта на други модели PMM Indesit

Алиса Транжирова

Използвам съдомиялна Indesit DSG 573 вече 2,5 години и много ми харесва. Най-важното е да изберете правилния препарат и да сгънете правилно съдовете. Разходът на вода за 1,5 часа пране е 12 литра, което не е малко в сравнение с конкурентите, но не е много в сравнение с ръчното миене. Наистина има недостатък - тенджерите след супа не се измиват идеално, ръбът остава, но няма мазнина.

Олга

Колко по-лесно стана със съдомиялна машина, имам съдомиялна INDESIT DSG 0517. Много съм доволен от тази покупка! В колата няма нищо излишно; достатъчно е за семейство от 4 души, ако го стартирате няколко пъти на ден. За пране използвам таблетки Toppetrr 10 в 1, не са много скъпи, а освен това ги разполовявам. Оказва се много непокътнато, оставяйки остатъци по съдовете. Като цяло по време на употреба не открих никакви недостатъци и затова съветвам всички да си купят и да се насладят на чистотата на кухнята.

Каширин Роман

Реших да подаря на жена ми съдомиялна машина на 8 март, прочетох рецензии в интернет и в крайна сметка избрах Indesit DIF 16T1 A - харесах и цената, и параметрите. Впечатлението е отлично, отговаря на декларираните характеристики. Той се справя ефективно със замърсени съдове, а съдомиялната работи тихо. Жена ми много се зарадва на подаръка, аз също се зарадвах.

   

2 читателски коментара

  1. Граватар Лиза Лиза:

    Машината със сигурност помага много, мързи ме да мия чиниите след работа. Indesit се справя перфектно с това. Дори не е нужно да изплаквате допълнително чиниите :)

  2. Граватар Ирина Ирина:

    Това е най-добрият подарък за рожден ден! Съпругът ми ми купи Indesit DISR 16B и стана най-добрият ми приятел! Не вдига шум, почиства чисто и дори има защита срещу течове. И поставка за чаши, така че не е нужно да се притеснявате за красив комплект.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня