Съдомиялна машина тип тунел

тунелна миялна машинаСъдомиялна машина от тунелен тип е промишлена единица, която ви позволява да измиете огромна планина от съдове за кратък период от време. Външно тя по никакъв начин не прилича на конвенционална домакинска съдомиялна машина, но също така е вярно, че тунелната съдомиялна машина не се използва в ежедневието. Ще говорим за дизайна, приложенията и характеристиките на такива съдомиялни машини в тази публикация. Ще предоставим и кратък преглед на тунелни съдомиялни, което може да ви улесни при избора на оборудване, ако сте решени да го купите.

Характеристики и области на приложение на машината

Съдомиялна машина от тунелен тип се нарича така поради дизайнерските характеристики и цялостния външен вид на устройството. Ако обикновените домашни съдомиялни машини имат формата на малка правоъгълна кутия, тогава тунелните съдомиялни машини донякъде напомнят на конвейер и тунел едновременно. Освен това размерите на устройството също са впечатляващи, само корпусът на съдомиялна машина от тунелен тип може да заема площ от 15 квадратни метра. m или повече.

Тунелната съдомиялна машина с право се счита за най-производителната, тъй като може да измие до 8 хиляди предмета само за 1 час.

По време на процеса на измиване мръсните съдове се поставят в специални тави, след което тези тави се поставят на конвейер, където, движейки се през тунел, се третират с препарат за миене на съдове, гореща вода и се изсушават. На изхода получаваме тави с напълно сухи и чисти съдове. Съдовете се обработват много бързо, така че съдомиялна машина от тунелен тип ги минава в големи количества, осигурявайки по-голяма производителност.

с помощта на съдомиялна машина тип тунелЯсно е, че у дома или в малки организации няма смисъл да инсталирате тунелна съдомиялна машина. Дори сравнително големи кафенета и барове предпочитат да се ограничат до куполни съдомиялни машини. В някои случаи обаче не можете да правите без такава машина. Съдомиялна машина от тунелен тип ще бъде полезна:

  • в големи заведения за обществено хранене;
  • в големи хотели;
  • в детски градини, училища, висши учебни заведения и институции за допълнително образование с голям брой ученици и др.

Компоненти

От какви части се състои този гигант? Какво й позволява да мие планини от чинии толкова бързо и ефективно? Вътре в тунелната съдомиялна машина има три зони: зона за измиване, зона за изплакване и зона за сушене.

  1. Зоната за миене е специален бункер, доста просторен, в който са монтирани няколко мощни дюзи, които доставят топла вода. Загрява до 550C. Когато дюзите пръскат вода под налягане, обливайки съдовете, се активират дюзите, подаващи препарата, което позволява висококачествено измиване.

За съдомиялни машини от този тип трябва да се използват специални препарати.

  1. Зона за изплакване. След това пълната с съдове тава влиза в зоната за изплакване, където чудовищно налягане на много гореща вода отмива препарата заедно с останалата мръсотия. След такава „екзекуция“ съдовете стават кристално чисти.
  2. Отделение за сушене. След това мокрите съдове влизат в камера, където са монтирани няколко мощни вентилаторни нагреватели, които подават горещ въздух. Под струя горещ въздух цяла тава с ястия изсъхва за няколко минути, ако не и секунди, след което идва следващата тава.

схема на работа на съдомиялна машина тип тунел

Огромен брой сензори на компоненти и възли осигуряват нормалното функциониране на горните зони.Например сензори за контрол на позицията на вратата, сензор за активиране на помпата за миене, сензори за активиране на изплакване, сензори за блокиране на конвейера, помпа за миене, двигател на конвейера и др.

Преглед на модела

Съвременният пазар предлага огромен брой тунелни съдомиялни машини с разнообразни характеристики. Цените за тях също са различни, толкова много, че очите ви се разхождат, но има надеждна информация за такова оборудване „изневиделица“. Как да направите правилния избор при такива условия, защото такова оборудване се взема за бизнес, съответно всяко грешно решение тук ще доведе до загуби. Нашите експерти проучиха офертата на съвременния пазар и прегледаха най-доброто оборудване. Така че всичко, което трябва да направите, е да проучите тази информация и да направите изводи.

Apache ARC100. Една от най-добрите тунелни съдомиялни машини, изработени от високоякостни материали, способни да обработват до 100 касети (500x500 mm) на час. С относително ниска производителност, тази машина заема малко място, така че лесно може да се използва за обслужване на повечето средни заведения за обществено хранене. Особеност на модела е безшевната мивка, която е направена без заваряване. Благодарение на това машината издържа с 10-15 години повече от аналозите си. Размери 1150х770х1565 мм, тегло 220 кг. Средната цена е около 7500 долара. Побързайте да закупите, моделът е спрян от производство. Новото поколение Apach е по-малко надеждно, с повече звънци и свирки и струва с порядък повече.

Apache ARC100

AVAT MPT-1700. И това вече е най-добрата тунелна съдомиялна машина от Русия. Цената му е много по-привлекателна, само 5700 долара, а по отношение на характеристиките надминава много чуждестранни аналози. За 1 час съдомиялната може да обработи 1710 чинии с диаметър до 400 мм, което е средно.Бизнесмените обаче често изискват тунелни съдомиялни машини със средна производителност. Температура на пране от 400C, температура на изплакване от 850В. Размери 1595х770х1695 мм, тегло 230 кг. Отличителни черти: заоблени ъгли на банята за лесно почистване, метални пръскачки и маншони от неръждаема стомана.

abat mpt 1700

Elframo ETS 15. Добра италианска съдомиялна машина тип тунел със средна производителност. Тя може да изпере 75 касети за 1 час. Размерът на всяка касета е 500х430 мм. Габаритни размери на оборудването: 2370x698x1570 мм. Характеристики на модела: дигитален контрол на температурата на водата в бойлера, транспортьор с двойна посока на движение на касетите, измивна вана със заоблени ъгли. Единствените недостатъци са високата консумация на вода и високата цена от около $9000. Иначе модела е много приличен.

Elframo ETS 15

OZTI OBK 1500. А това е турска съдомиялна машина тип тунел със средна производителност. Измива 100 касети на час или 1650 плочи на час, както ви е по-удобно да преброите. Касети със стандартни размери 500x500, резервоар за миене 90 литра. Размери 2050х850х1880 мм, тегло 270 кг. Цената е около $5700, което само по себе си не е лошо. Машината е изработена от висококачествени материали и е доста икономична за работа.

ОЗТИ ОБК 1500

OZTI OBK 1500 е по-шумен от италианското оборудване, но по-тих от руския.

Krupps Evolution ES65. Друг представител на италианската технология. Италия обикновено произвежда доста голям брой добри тунелни съдомиялни машини; не е изненадващо, че им е отделено толкова много място в нашия преглед. Машината изпира до 100 касети за 1 час, размерът на касетката е 500х500 мм. Консумира 220 литра вода на час, което като цяло е нормална консумация.Габаритни размери на машината: 1740x790x2200 мм, теглото е доста голямо - 325 кг. Отличителни характеристики: сензор за контрол на твърдостта на водата. Цената е доста висока - $10 700, но не забравяйте, че плащате за безупречно качество, а това си струва!

Krupps Evolution ES65

Професионални и индустриални съдомиялни Има не само тунелни. Ако се интересувате от подробности, прочетете едноименната статия, публикувана на нашия уебсайт. Е, завършваме нашата история с уверението, че ще претеглите всичко хиляди пъти, преди да купите такова оборудване. В края на краищата има толкова много неща, които трябва да обмислите, преди да купите. Късмет!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня