Съдомиялна без течаща вода

съдомиялна без течаща водаКакто знаете, с добрите неща свиквате много бързо и ако имате съдомиялна машина у дома, тогава защо да не вземете такъв „помощник“ във вашата дача. Има само едно нещо, което ни спира - липсата на предимствата на цивилизацията под формата на течаща вода, а без централно водоснабдяване обикновена съдомиялна машина отказва да работи.

В тази връзка нашите читатели имат два въпроса. Първи въпрос: възможно ли е някъде да се купи машина, която да работи автономно? Втори въпрос: как да свържете обикновена съдомиялна машина, така че да работи автономно? Ще се опитаме да намерим отговор и на двата въпроса в рамките на тази публикация.

Автономен автомобил: съществува ли?

Съдомиялна машина за лятна къща без течаща вода, каква е тя? Вероятно пазарът ни предлага огромен брой модели, които карат очите ни да полудеят и сега ще трябва да направим преглед. Такъв, който ще ви помогне да направите избор в полза на най-добрата автономна машина. Но в действителност всичко се оказва много по-просто и по-прогматично.

След много дълго търсене, нашите експерти успяха да намерят само няколко модела съдомиялни машини, които могат да работят автономно, и дори тогава е трудно да ги наречем съдомиялни машини. По-скоро е съдомиялна. Запознайте се със сервиз за хранене Circo и NoStrom EcoWash. И двете съдомиялни работят както без централно водоснабдяване, така и без електричество.

Сервиз за хранене NoStrom EcoWash

За да започнете да миете съдовете, трябва да налеете топла вода с препарат в специален резервоар и да завъртите дръжката.

Основните предимства на тези устройства са безпрецедентните икономии на вода и електричество, както и миенето на съдове без ръка, тъй като кожата на ръцете не влиза в контакт с препарат и вода. Тук предимствата на горните устройства свършват и започват недостатъците:Съдомиялна Circo

 • продажбата на тези устройства все още е ограничена и те са доста скъпи;
 • капацитетът на техните кошчета за пране е много малък;
 • трябва постоянно да добавяте топла вода и да източвате отпадъчните води, всичко това се прави ръчно;
 • Качеството на миене на съдове оставя много да се желае.

Общият смисъл е ясен. Смятаме, че няма смисъл да описваме новомодните еко-изобретения, тъй като на практика използването им или няма смисъл, или все още не е възможно по обективни причини. И честно казано, тези устройства няма да заменят пълноценна съдомиялна машина. Така че нека оставим тези разсъждения настрана и да помислим как да свържете обикновена съдомиялна машина при липса на течаща вода, но първо ще изберем модел на машина, който най-добре може да бъде подготвен за такива условия на работа.

Как да изберем съдомиялна машина за вашата вила?

За да работи всяка съдомиялна машина, достатъчно е да се подаде вода под налягане от 0,03 до 1 MPa. Оказва се, че няма значение какъв вид съдомиялна машина имате, основното е, че водата се подава към нея под налягане и качеството на тази вода е задоволително. В края на краищата в дача водата е предимно под земята, което означава, че качеството й може да не е достатъчно високо. Тази публикация ще ви помогне да изберете добър „помощник“ Преглед на свободностоящи съдомиялни машини.

Оказва се, че можем да закупим всяка машина, да прекараме вода през филтри, да я налеем в подходящ резервоар и да го свържем към съдомиялната машина. Звучи просто, но как да го приложите и най-важното, как да осигурите подаването на вода под налягане? Повече за всичко това в следващия параграф.

Свързване на съдомиялна без централно водоснабдяване

Има оригинален и в същото време много лесен начин да накарате съдомиялната без течаща вода да работи толкова добре, колкото и при нормални условия. В същото време са необходими минимум консумативи. Първо, нека подготвим материалите, ще ни трябват:фитинг за туба

 • пластмасова кутия с подходящ капацитет (минимум около 10 литра) с плътно завинтен капак;
 • фитинг с резба ¾, гайка и гумено уплътнение;
 • вентил от безкамерна гума;
 • парче градински маркуч с дължина около 1,5 метра;
 • две скоби, навиване, автомобилен уплътнител;
 • два стоманени ъгъла, дъска с дебелина 30 мм и дължина 80 см;
 • Автомобилен компресор;
 • 18A зарядно устройство за пералня и устройство за предварително стартиране.

Освен това ще ви трябват клещи, бормашина със свредла, нож и малък регулируем гаечен ключ.

След като избрахме всичко необходимо, пристъпваме към инсталирането на съдомиялната машина. Първо преместете съдомиялната на подходящо място. Най-добре е да го поставите някъде до стената, близо до контакт. Някъде вляво и над корпуса на съдомиялната машина завиваме стоманени ъгли директно към стената и поставяме върху тях напречна греда, за да създадем хоризонтален рафт. След това пробиваме дупка в капака на кутията и вкарваме в нея клапан от безкамерна гума, запечатвайки фугата.

туба за вода за съдомиялна машина

След това пробиваме дупка в дъното на кутията и вкарваме в нея фитинг с резбата навътре, поставяме гумено уплътнение вътре и отново затягаме фитинга отвътре с гайка. Отвън поставяме градински маркуч върху изпъкналия фитинг и го затягаме със скоба. Свързваме маркуча или към входния вентил на съдомиялната машина, или към входния маркуч. В този случай основното е връзките да са плътни и надеждни. Внимателно налейте чиста вода в контейнера, завийте капака и поставете контейнера с вода на рафта.

свържете маркуча към кутията и го закрепете със скоба

Следва решаващият момент, свързваме компресора на пералната машина към стартовото устройство, завинтваме маркуча на компресора към вентила и прилагаме малко налягане, буквално „0,3 точки“ не повече, в противен случай кутията ще се спука. Извадете маркуча на компресора от вентила и включете съдомиялната. Ако машината започне да се пълни с вода, тогава всичко е наред, не е нужно да докосвате нищо. Ако водата не се напълни, трябва леко да увеличите налягането с помощта на компресор.

За да се предотврати спукването на кутията поради прекомерно налягане, някои предлагат да се вгради допълнителен клапан в нея или да се вземе по-силен контейнер.

И така, разбрахме, че практически няма автономни фабрични съдомиялни машини, но те не са машини, а по-скоро устройства. Но почти всички съдомиялни машини без изключение могат да бъдат свързани към водопровод без течаща вода, ако използвате малко изобретателност. Не бъдете мързеливи и всичко ще се получи за вас. Късмет!

   

3 читателски коментара

 1. Граватар Александър Александър:

  Интересно е, но тъй като всичко е толкова просто и е въпрос на натиск, можете да вземете мек съд за вода и просто да го натиснете с една или друга сила :)

 2. Граватар Мария Мария:

  На каква височина трябва да се постави кутията?

 3. Граватар Анонимен Анонимен:

  Има перални машини със 100-литров резервоар, прикрепен отстрани или отзад. Защо не направите съдомиялна като тази? Много удобно за тези, които живеят в дървени къщи.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня