Необходима ли е съдомиялна за тричленно семейство?

Необходима ли е съдомиялна за тричленно семейство?Не е тайна, че домакинските уреди значително улесняват живота на домакините, позволявайки им да прекарват повече време със семейството си. Перални, микровълнови печки, мултикукъри и други „помощници“ отдавна са във всеки дом, но някои жени гледат по-отблизо съдомиялните машини, съмнявайки се дали скъпата машина е необходима в ежедневието. Очевидно в големи семейства това устройство определено няма да стои без работа, но струва ли си да купите съдомиялна машина за семейство от 3 души? Нека да разберем дали има смисъл да го купувате и на какво трябва да обърнете внимание.

Важен ли е броят на хората?

Някои потребители на съдомиялни машини твърдят, че тази нова техническа мисъл със сигурност ще се хареса на всеки и няма да събира прах без работа дори в апартамента на ерген. И ако имате семейство от 3 души, не трябва да се съмнявате в целесъобразността на покупката. Каква е основата за това решение? Съдомиялната машина има много предимства.

 1. Устройството е удобно за използване в апартаменти, където няма захранване с топла вода или където има чести прекъсвания в подаването му. При такива условия съдомиялната машина ще се превърне в истински спасител. Разбира се, можете да инсталирате бойлер, но консумацията на време, енергия и вода в този случай ще бъде много по-голяма.
 2. В съвременния ритъм на живот хората могат да бъдат толкова заети, че прекарването на свободни минути в миене на чинии след вечеря за трима души ще бъде непозволен лукс. Възрастните обикновено са на работа до вечерта; децата също са заети в детска градина или училище. И в тези няколко часа, които семейството се събира под един покрив, не искате да прекарате дори половин час в миене на чинии.

Съдомиялната машина ще помогне да се спестят нервите на родителите и ще им даде свободно време да се отпуснат един с друг и с детето.

 1. Здравето на хората не винаги им позволява да стоят дълго време до мивката, миейки чинии.Възможна банална алергия към чешмяна водаизмиването на ръцете е невъзможно поради лош гръб вода или препарат. Хората с радикулит или ревматизъм също се затрудняват с ръчното почистване. Оборудването ще ви помогне да почистите кухнята си, без да навредите на здравето си.
 2. Човек може да има свои собствени виждания за правилната диета. Днес хората се опитват да се хранят здравословно и разнообразно, разделяйки храненията си. Така че дори в малко семейство, което яде 5 пъти на ден на малки порции, до вечерта могат да се натрупат много чинии, лъжици и вилици, няколко тенджери, няколко чаши, тава за печене, тиган и др. За да почистите планина от кухненски прибори, ще трябва да отделите поне час, а съдомиялната машина Машината ще ви спести от ненужни караници.

Съгласете се, представените аргументи са много убедителни. Броят на членовете на семейството изобщо не е определящ фактор при избора на съдомиялна машина. Понякога дори в екип от 6-7 души може да не е полезно, тъй като всеки е свикнал да мие прибори след себе си, а в малките семейства ситуацията е точно обратното. Затова трябва сами да решите дали пералнята е подходяща за вас, като претеглите всички плюсове и минуси.

Митът за финансовите ползи от пишеща машина

Въпросът за ефективността на съдомиялната машина е спорен. От една страна, устройството несъмнено консумира по-малко водни ресурси. Съдомиялната машина намалява консумацията на вода благодарение на работата на различни пръскачки и пръскачки.

При ръчно пране се изразходват средно 60-80 литра вода; съдомиялна машина може да се справи с подобен обем съдове, като консумира само около 12 литра.

Съдомиялната машина не пести париЕстествено, по време на работа съдомиялната консумира електроенергия. Студената вода се загрява от нагревателен елемент до зададената от програмата температура. Модерните модели консумират около 0,8 kW/h. Средно обемът на консумираната електроенергия на месец ще бъде 65 kW.

Можете да изчислите спестяванията, получени от използването на съдомиялна машина, които ще бъдат приблизително 1 кубичен метър топла вода и същото количество студена вода на месец. От получената сума трябва да се извадят разходите за енергия. Така приходите и разходите просто ще се припокриват и към всичко трябва да добавите разходите за закупуване на препарати и солни съединения, които поддържат машината да работи.

По този начин ефективността на съдомиялната машина няма да бъде потвърдена. Но това не означава, че покупката е безсмислена и непрактична. Съдомиялната машина ще спести лично време, ще осигури най-високо качество на почистване на съдовете и ще се погрижи за кожата на ръцете ви. Поддръжката на устройството ще бъде по-скъпа от ръчното измиване, но за всяко удобство трябва да платите малко повече.

Предимства на машините: експертни мнения

Имате ли нужда от съдомиялна машина във вашия апартамент? Всичко зависи от желанията на домакинството. Често този въпрос е свързан с високата цена на единицата и нежеланието на купувачите да хвърлят пари. Ето защо, преди да платите за скъпа покупка, трябва да разберете основните предимства и недостатъци на съдомиялната машина. И така, какво трябва да търсите при избора на технология?

 1. Капацитет. Това свойство определя колко настройки за място могат да бъдат заредени в устройството. Колкото по-голям е размерът на машината, толкова по-голям обем устройства може да почисти за един работен цикъл. Най-компактните устройства ви позволяват да миете 4-6 комплекта чинии наведнъж, а най-продуктивните - повече от 17. За семейство от 3 души е по-добре да не купувате най-малкото оборудване, а да обърнете внимание на средното - модели с размери, които могат да поберат тенджери, тави за печене и други необходими кухненски принадлежности.
 2. Размери на корпуса. Много често една домакиня отказва да закупи машина не заради парите, а поради липсата на свободно пространство в кухнята. Ако случаят е такъв, помислете за тесни модели, широки само 45 см.Правилно избраните размери на съдомиялната машина ще ви позволят да я поставите в най-компактната кухня. Можете да закупите уреди за вграждане.
 3. Продължителност на цикъла на почистване. Основните програми за пране отнемат около два до три часа. Този времеви параметър често плаши домакините. Но каква е разликата колко дълго ще работи машината, ако след като заредите нещата в камерата, забравите за нея? Можете да започнете да почиствате преди лягане, а когато се събудите сутрин, да се радвате на измитите съдове.
 4. Клас на пране. Много важен показател, който характеризира колко чист ще бъде набор от съдове. Струва си да закупите перални машини с клас "А". Такова оборудване ще почиства продуктите при температури от около 70 градуса и повече. При ръчно пране третирането на уреди с такава гореща вода е просто нереалистично.. Съдовете ще бъдат напълно дезинфекцирани и по повърхността им няма да останат вредни бактерии.
 5. Брой програми за пране. Колкото повече различни функции са предоставени, толкова по-ефективно ще бъде почистването. Някои съдомиялни машини имат опции за предварително изплакване, половин зареждане, експресно почистване и накисване. Избирайки един или друг режим в зависимост от степента на замърсяване на съдовете, можете да направите измиването още по-изгодно и ефективно.
 6. Сушене. Тази технология присъства във всяка съдомиялна машина; единствената разлика ще бъде в принципа на неговото действие. Има кондензация и турбо сушене. По време на кондензационното сушене съдовете, извадени от бункера, ще останат без капка и няма да има нужда от допълнително забърсване.

Също така си струва да обърнете внимание на допълнителните опции, предоставени в устройството. Многофункционалните съдомиялни машини могат да стерилизират буркани и да дезинфекцират детски играчки. Някои модели могат да се управляват от смартфон чрез Wi-Fi връзка.

Трябва ли да купя машина?

Дали съдомиялната машина е необходима за обслужване на малко семейство е личен въпрос за всеки.За да имаме персонална система от аргументи за предимствата и недостатъците на устройството, ще обобщим горното и ще представим информацията под формата на компактен план. И така, предимствата на съдомиялната машина са:

 • значителни спестявания на лично време;
 • висококачествено почистване на съдове;
 • стерилизация на прибори за хранене;
 • предотвратяване на отрицателните ефекти на детергентите върху кожата на ръцете;
 • пълно изсушаване на оборудването.

Основните недостатъци, които могат да бъдат отбелязани:

 • висока цена на оборудването;
 • проблеми с поставянето на оборудване в малки апартаменти;
 • високи разходи за поддръжка.

Да, цената на висококачествена съдомиялна машина може да бъде плашеща, но след като похарчите парите, ще получите устройство, което ще функционира правилно в продължение на много години. А проблемът с липсата на място може да бъде решен чрез закупуване на компактно устройство, което се вгражда в кухненското обзавеждане. Не правете прибързани заключения; преди да закупите скъпо оборудване, трябва трезво да оцените всички предимства и недостатъци на устройството.

Какво казват домакините?

Елена, Омск

За домакините, които възприемат миенето на чинии като мъчение, съдомиялната машина ще се превърне в незаменим помощник. И процесът на измиване изобщо не ме притеснява, а напротив, дори ме успокоява. Съпругът ми ми даде кола, но тя почти не работи. Използвам го само за да изчистя планина от чинии след приятелски социални събирания.

Татяна, Москва

Не мога да си представя как бих живял без съдомиялна. Ние сме трима, а машината се задръства напълно всеки ден. В допълнение към чиниите, чашите и вилиците се натрупват тенджери, тигани, тави за печене, съдове за печене и дъски. Ползвам сокоизстисквачка всеки ден и това са допълнителни части. Машината почиства всичко с вода, загрята до 70 градуса, благодарение на което повърхността на продуктите просто блести и съм сигурна, че няма бактерии по нея. Което, разбирате, е много удобно, ако в семейството има малко дете.Разполагаме с двутарифен електромер; Пускам съдомиялната през нощта, което е още по-икономично. На сутринта всичко, което трябва да направя, е да сложа чистите съдове в чекмеджетата. Не е ли това мечтата на всяка домакиня?

Марина, Ярославъл

Не съжалявам за покупката, съдомиялната наистина е много удобна, спестява вода и личното ми време. Но не го използвам всеки ден, пускам го няколко пъти седмично, когато освен чиниите се натрупват мръсни тенджери, буркани, тави за печене и т.н.

Валентина, Санкт Петербург

Според мен съдомиялната машина не е необходима за тричленно семейство. Аз също живея със съпруга си и дъщеря си и ми е по-лесно да измия чиниите веднага след хранене, отколкото да ги запазя, докато машината се зареди напълно. Но в името на няколко чинии и един тиган не виждам смисъл да пускам уреда 2 часа. Мисля, че тази техника ще бъде незаменима за голямо семейство, а добрата домакиня може да обслужва трима души.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня