Как да изберем съдомиялна машина за детска градина

Как да изберем съдомиялна машина за детска градинаНе всички общински детски градини са оборудвани с модерни домакински уреди. И ако липсата на телевизор е добра за децата, то липсата на съдомиялна машина в кухнята може да се отрази зле на здравето им. Ето защо повечето родители, за да намалят риска от заразяване на децата си с инфекциозни заболявания, решават самостоятелно да закупят съдомиялна машина за детска градина.

Професионален или битов?

След като на срещата беше взето решение за закупуване на съдомиялна машина, родителите ще трябва да изберат машината, която е оптимална по отношение на качеството на изработката, цената и техническите характеристики. На кое оборудване е по-добре да се съсредоточите: професионално или домакинско?

Можете да закупите професионална съдомиялна за цялата детска градинаПрофесионалната съдомиялна машина може да се справи с голям обем мръсни съдове и да почисти 300-500 чинии и други прибори за хранене на час. Препоръчително е да закупите такъв модул, който да обслужва цялата детска градина. Можете да намерите модели, които могат да измият 2000 чинии за 60 минути. Цената на професионалните съдомиялни машини започва от 600 долара и достига триста хиляди или повече.

Въпреки това много рядко родителите се замислят за избора на машина за цялата институция, в повечето случаи те се интересуват само от една група, в която ходят децата им. Тук вече не говорим за петстотин чинии, а само за 12-16 комплекта ястия. В този случай ще бъде по-изгодно да закупите домакинска съдомиялна машина, която лесно ще почиства прибори за хранене след 20-25 деца.

Възможно ли е да се мият детски съдове в съдомиялна машина? Отговорът ще бъде недвусмислен - да.Оборудването ви позволява да почиствате кухненски продукти чрез нагряване на вода до 70-90 градуса, като по този начин осигурявате висококачествено почистване на устройства от различни бактерии.

Стерилизирането ще помогне за предотвратяване на риска от разпространение на вирусни и чревни заболявания в групата.

За да улесните намирането на подходящо оборудване за детска градина, ето кратък преглед на надеждни и не твърде скъпи съдомиялни машини, които ще се справят отлично с мръсотията и ще издържат доста дълго време.

Канди CED122

Пълноразмерна съдомиялна машина, оборудвана с електронно управление, ще ви позволи да почиствате до 12 комплекта съдове едновременно. Той има доста висок клас на енергопотребление и следователно може да се счита за много икономичен в това отношение. Консумацията на студена вода за нормален програмен цикъл ще бъде 12 литра. бонбони CED122 се характеризира с най-висок клас на измиване и сушене, позволява идеално почистване на съдове и изваждане на напълно сухи прибори от камерата.

Основните технически параметри на съдомиялната машина са както следва:

 • нивото на шума, излъчван от оборудването, е 52 dB;
 • продължителността на почистване при стартиране на нормална програма е 2 часа 45 минути;
 • възможност за използване на таймер за отложен старт до 12 часа;
 • 6 различни програми за почистване;
 • 3 програмирани температурни режима;
 • индикатор за наличието на специална сол или препарат за изплакване в системата.

Канди CED122

От списъка с режими на пране, в допълнение към редовната програма, можем да подчертаем:

 • интензивно почистване на силно замърсени съдове;
 • експресно пране;
 • икономичен режим за леко замърсени продукти;
 • предварително накисване.

Вътрешната повърхност на съдомиялната е изработена от надеждна неръждаема стомана. Средната цена на Kandy CED122 варира от $169 до $199.Отличен вариант за обслужване на малка група от 15-20 деца.

CandyCDI 1DS673

Този модел съдомиялна машина е за вграждане. Позволява ви да почиствате едновременно около 16 комплекта прибори за хранене. Има една интересна функция – възможност за дистанционно управление на системата през смартфон. Снабден с електронен дисплей, който ви позволява да следите времето до края на дадена програма, избрания режим на почистване и др.

Имайки клас на енергийна консумация „А+“, те ще ви позволят да използвате икономично електроенергия. По отношение на класа на измиване и сушене, той по никакъв начин не отстъпва на предишния вариант, почиства съдовете до идеално състояние, позволявайки им да бъдат извадени от машината абсолютно сухи. Разходът на вода за стандартен работен цикъл е 12 литра. Kandy CDI 1DS673 има 9 различни програми за измиване, които позволяват на потребителя да контролира процеса на почистване в зависимост от замърсяването на съдовете и тяхната устойчивост на температура.

CandyCDI 1DS673

Ако говорим за други експлоатационни параметри на блока, можем да стигнем до извода, че те са съвсем нормални.

 1. Наличието на таймер, който ви позволява да отложите старта за период от 1 до 23 часа.
 2. Сто процента защита от течове на корпуса.
 3. Звуков сигнал ви уведомява, когато процесът приключи.
 4. Удобен индикатор колко е пълна тавата със сол.

Този модел може да бъде избран за малка група в детската градина. Спокойно може да обслужва 20 деца. Средната цена на съдомиялна машина е около 240 долара.

CandyCDI 1LS38

Още една страхотна съдомиялна от известна марка. В кухненското обзавеждане е вградена пълноразмерна съдомиялна. Оборудван с удобно електронно управление, което ви позволява да изберете желаната програма с помощта на бутоните на панела.Може да побере до 13 комплекта ястия, което ще бъде достатъчно за група от 15-20 души. Основни функции и технически характеристики на модела:

 • пет режима на пране;
 • времето за почистване при стартиране на стандартна програма е 2 часа 50 минути;
 • възможност за отлагане на старта за период от 3 до 9 часа;
 • клас на енергоспестяване “А+”;

Този модел е оборудван с пълна защита срещу аварийни течове.

CandyCDI 1LS38

Вътрешната повърхност на машината е изработена от неръждаема стомана, има възможност за регулиране на височината на кошницата за прибори. Средната цена на модела е около $270.

Флавия БИ 60 КАСКАТА Лайт

Съдомиялна машина с голям брой възторжени отзиви от потребители. Купувачите отбелязват високо ниво на почистване, отлично качество на изработка, ефективност, богата функционалност и наличието на режим на „половин натоварване“. Вграденият модел, оборудван с проточен бойлер, ще ви позволи да измиете до 14 комплекта чинии. Основни работни параметри:

 • висок клас на енергоспестяване – “А+”;
 • 4 режима на загряване на водата;
 • функция за половин товар;
 • таймер за отложен старт;
 • абсолютна защита на корпуса от течове;
 • сензор, показващ замърсяване на водата.

Флавия БИ 60 КАСКАТА Лайт

Шест различни програми за измиване включват „Деликатно почистване“ за чупливи съдове, бърз цикъл на измиване и режим за пестене на ресурси. Тази съдомиялна машина ще струва на купувача приблизително 330 долара.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня