Finish Прах за съдомиялна машина

Финиш прах за съдомиялни машиниВисококачественият препарат за миене на съдове е най-важното нещо, така че вашите съдове да излязат от съдомиялната чисти и блестящи. Има много такива инструменти и изборът им не е лесен. Много хора предпочитат да не се занимават и да вземат многофункционални таблетки, докато други предпочитат да спестят пари и да си купят прах. Това е прахът от финландската компания, който ще бъде обсъден допълнително.

Описание на Finish прах за съдомиялни машини

Продуктите на Finish за всички видове съдомиялни без преувеличение са най-популярните, защото са най-рекламирани. Някои производители на съдомиялни машини препоръчват Finish като най-добър и качествен продукт. Какво е предимството на праха на тази компания, нека разберем, като разгледаме неговия състав:

  • солите на триполифосфорната киселина съставляват около 30% от всички вещества, благодарение на тях се отстраняват мазнините;
  • белина, съдържаща кислород, е не повече от 5% и е необходима за отстраняване на отлагания от чай и други замърсители;
  • повърхностноактивни вещества за образуване на пяна;
  • ензими – ензими, които спомагат за разграждането на протеинови и въглехидратни петна при ниски температури;
  • овкусители.

Като цяло съставът е нормален, който между другото не съдържа фосфати, които днес се позиционират като опасни съединения.

В допълнение към изброените по-горе, прахът може да съдържа специална субстанция, наречена от производителя StainSoaker, което буквално се превежда като „отстраняване на петна“. Очевидно, благодарение на наличието на този препарат за премахване на петна, пудрата се справя с упоритите петна от червило и кафе. Това вещество също прониква дълбоко в засъхнали петна, разтваря ги, правейки съдовете чисти.Финиш пудра

Първата пудра Finish, която се появи на нашия пазар, беше донесена от Германия. В момента има пакети с прах от Дания, Полша, Финландия. Праховете са опаковани в пластмасови кутии с различни грамажи: 1; 1,5; 2; 2,5 кг. Ето няколко примера:

  • Finish Classic, 1 кг – пудра с попиващ ​​ефект, средна цена 4$;
  • Calgonit Finish Classic, 2,5 кг - немски прах за всички видове съдомиялни машини, струва около $11;
  • Calgonit Finish Lemon, 2,5 кг - немски прах за съдомиялна машина с аромат на лимон и струва около $10.

Как да го използвате правилно

съд за прах в съдомиялната машинаВсеки прах за съдомиялна машина, включително Finish, трябва да се дозира и да не се налива на око. За да направите това, използвайте мерителна чаша или лъжица. За едно зареждане са достатъчни 20-25 g продукт. Отделението за прах в много съдомиялни машини се намира от вътрешната страна на вратата. На снимката отделението е обозначено със символа “D”.

Ако трябва да използвате функцията за предварително накисване, тогава можете да изсипете още 5 g прах в отделението, обозначено със символа "C". Тази доза е средна доза, подходяща за пълноразмерни машини, когато са напълно заредени. За да разберете какво количество прах за миене на съдове ви трябва, експериментирайте, като вземете предвид натоварването на машината, степента на замърсяване на съдовете и твърдостта на чешмяната вода, защото за всеки може да е различно, което означава и дозировката на прахът също ще бъде различен. Може да се окаже, че изсипването на 15 г продукт в съдомиялна машина с плот ще бъде достатъчно. Не се притеснявайте, само след няколко измивания автоматично ще добавите точното количество продукт.

Много е важно да се използва заедно с пудрата регенерираща сол и препарат за изплакване. Солта ще помогне за възстановяване на работата на йонообменника за омекотяване на водата. Препаратът за изплакване е необходим, така че съдовете да станат блестящи, да изсъхнат по-добре и да се избегнат ивици и капки.

важно! Само комбинация от трите продукта прах + препарат за изплакване + сол от Finish ще даде най-добрия ефект от миенето на съдове в съдомиялна машина.

Струва ли си да се използва: потребителско мнение

Вие сами решавате дали да закупите Finish пудра или не. След като този прах, ние мислим, че сме опитали всичко. Какво казват потребителите за него? Открихме следните отзиви.

Елинор, Хабаровск

През четирите години на използване на съдомиялната, съпругът ми и аз опитахме различни препарати. Основният критерий за избор за нас е цената и липсата на послевкус върху ястията. Много обичам да използвам таблетки, но понякога купуваме и Финиш на прах, 1 кг.

Опаковката на пудрата е много удобна; изсипете праха на око, като следвате маркировките на отделението. Трудно е да се каже колко е достатъчен един килограм, тъй като редуваме с таблетки. Резултатът от измиване е отличен, без остатъци от съдовете. Използваме само сол с праха.

Александра 2013, БелгородФиниш пудра

Когато купувах съдомиялната, мислех, че ще я използвам много рядко. Но няма такъв късмет, включвам го всеки ден, понякога и по два пъти. Първоначално използвах таблетки за пране, но с времето стана ясно, че консумацията е луда, а и струват много. Реших да пробвам праха и разбира се по заповед на рекламата избрах Finish, който се препоръчва от много производители на съдомиялни машини. Опаковка от 2,5 кг с аромат на лимон ми излезе около 7$.

Много е удобно да изсипете праха в отделението, тъй като на опаковката има специален чучур; в допълнение, за това производителят не излива пълния пакет, оставяйки място за свободно изливане на праха. Въпреки факта, че прахът е ароматизиран, съдовете и съдомиялната машина не миришат на нищо след него.

Изсипвам праха в отделението от сърце, след един опит да спестя пари, трябваше да мия чиниите на ръка. Затова реших, че не можете да спестите от количеството прах. Почти винаги използвам дълъг режим на 70 градуса, съдовете се измиват добре. Единственото, което не е напълно измито, е дъното на тигана от мултикукъра - остава бяла утайка. Никъде повече нямаше нападение. Що се отнася до консумацията, това е третият месец от използването на бутилка с тегло 2,5 кг, около половината остава, вероятно достатъчно за още два месеца.Препоръчвам я на всички, въпреки че е малко скъпичка и ще пробвам друга пудра за сравнение.

Даночка, Казан

Вече две години използвам едно чудо от техниката – съдомиялна, която просто обожавам. Днес реших да споделя впечатленията си от Finish прах за различни видове перални машини. Купих го случайно с намаление. По принцип не съм ползвал марката Finish досега, въпреки че повечето собственици на съдомиялни я предпочитат. Крайните продукти са много скъпи, има продукти за перални на други марки, които са по-евтини и перат също толкова добре.

Купих Finish пудра само заради голямото намаление. Туба от 2,5 кг ми стигна за няколко месеца. Има чучур за изливане на прах, който по някаква причина се отваря много зле. Качеството на пране е отлично, прахът не оставя миризма и това е основното. Като цяло бях доволен от покупката и затова, ако има друга промоция, определено ще купя Finish за перални.

В заключение отбелязваме, че използването на прах за съдомиялни машини е много по-изгодно от използването на таблетки; дори качеството на измиване, както отбелязват потребителите, е по-добро. Коя марка прах да използвате, изберете сами, ще бъде Finish или друга, основното е, че се справя със задачата си.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня