Как да използвате пералня Samsung

Как да използвате пералня SamsungЗакупуването на нова пералня е не само голяма радост за всяка домакиня, но и голяма отговорност. Това се дължи на факта, че ако използвате неправилно пералня Samsung, можете да повредите както самия „домашен помощник“, така и дрехите си и дори стаята, в която се намират домакинските уреди. Ще анализираме подробно как да взаимодействаме правилно с машината, така че резултатът от прането винаги да е 100 процента задоволителен.

Измиване на вътрешните части преди измиване

На първо място е необходимо да се помисли за мястото, където ще бъде поставена системата за автоматично управление. Той трябва да бъде монтиран на равна повърхност и не забравяйте да бъде нивелиран, така че по време на интензивно центрофугиране устройството да страда по-малко от повишени вибрации. След монтажа уредът трябва да бъде свързан към електрическата мрежа, водопровода и канализацията.

При никакви обстоятелства не трябва да свързвате пералнята с адаптер или удължителен кабел, тъй като това ще създаде повишен риск от пожар, така че свързването трябва да се направи директно.

Не бързайте да използвате машината по предназначение, защото първо трябва да изпълните тестов работен цикъл без дрехи. Тази сесия ще ви позволи да почистите резервоара и вътрешните компоненти от прах, масло и други замърсители, които може да са останали след сглобяването във фабриката и съхранението в склада.пробно пускане на пералнята без пране

Не забравяйте да добавите прах за пране или специални домакински химикали в контейнера за прах, за да почистите автоматичните перални машини. За такъв цикъл трябва да изберете най-дългия режим с високо нагряване на водата.

Подготовка за първото пълно измиване

Сега нека преминем директно към точката, в която ще ви кажем как правилно да използвате оборудване от марката Samsung. Тъй като цикълът на празен ход не може да се счита за пълно измиване, можем да кажем, че сега започвате да използвате „домашния асистент“. Каква процедура трябва да се следва?

 • Първо, трябва да сортирате прането не само по цвят, като поставите черно, бяло и цветно на различни купчини, но и по вид тъкан, плюс степента на замърсяване, която също трябва да се вземе предвид.не забравяйте да сортирате прането си
 • След това трябва да се уверите, че избраните дрехи наистина могат да се перат в машина, което може да се разбере от информацията на етикетите на артикулите.
 • След това трябва да закопчаете всички ципове с копчета, да премахнете чуждите предмети от джобовете и също така да обърнете дрехите отвътре, ако е необходимо.
 • Следващата стъпка е да проверите продуктите за петна - ако има упорити петна, тогава замърсените участъци трябва да бъдат предварително обработени с препарат за отстраняване на петна. В този случай трябва да изчакате времето, посочено в инструкциите за домакински химикали.
 • Ако нещата се отличават със специална кройка, например, трябва да изперете чорапогащник, сутиен или предмет с декоративни елементи, тогава е по-добре да поставите такива дрехи в специален чанта за пране.

И накрая, трябва да се уверите, че прането, избрано за работния цикъл, не надвишава максималното натоварване на CM барабана. В противен случай такова измиване може да причини дисбаланс и да повреди домакинските уреди.

Научете всичко за програмите за пране

Следващият важен етап от прането е изборът на програма. В случай на продукти от южнокорейска компания Samsung ще бъде лесно да разберете, защото всички режими се показват на програмиста под формата на ясни словесни символи. Като пример даваме най-често срещаните и популярни работни цикли.

 • Памук. Един от най-основните режими на пране, който ви позволява да почиствате ризи, тениски, спално бельо, бельо, кърпи и много други, които не са много замърсени. Обикновено времето за работа е до 180 минути.
 • Синтетика. Друг основен цикъл, предназначен за пране на блузи, рокли от синтетични материали и много други. Продължителността обикновено не надвишава 120 минути.
 • Ръчна обработка на вълна. Специална програма за нежно почистване на вълнени дрехи, които са забранени за автоматично пране. Допустимо е да се перат не повече от 2 килограма дрехи наведнъж, работата с които ще отнеме само 50 минути.
 • Бебешки дрехи. Отделен цикъл за професионално почистване на бебешки дрехи при висока температура и многократно изплакване с цел пълно изчистване на тъканта от битовата химия. Цикълът продължава около 150 минути.

Препоръчително е хората с алергии да изберат тази програма.

 • интензивен. Ефективен работен цикъл за работа със силно замърсени дрехи като покривки, спално бельо, кърпи и т.н. Има висока температура на нагряване на водата и доста голяма продължителност - 150 минути.Програми за пералня samsung
 • Бързо 29. За разлика от предишния режим, защото в този случай цикълът е предназначен за бързо почистване и освежаване на леко замърсени предмети само за 29 минути.
 • Еко. Икономична програма, която ви позволява значително да пестите вода и електричество поради ниското нагряване на течността.
 • Предварителен. В този цикъл артикулите ще бъдат обработени два пъти, за което трябва да добавите перилен препарат както в отделението за основно пране, така и в отделението за предварителна обработка.
 • Дънки. Друг специален режим, този път за почистване на дънкови продукти, които ще бъдат надеждно защитени от проливане.
 • Връхни дрехи. Цикъл за работа с артикули от еластични видове тъкани или с пълнители. Може да се използва и за почистване на спортни артикули.
 • Завъртете. Отделна опция за активиране на цикъла на центрофугиране. Може да е необходимо в ситуация, ако случайно сте избрали програма без центрофугиране или трябва да центрофугирате нещата отново, за да ускорите значително процеса на сушене. Продължителността е около 5 минути.
 • Изплакване + центрофуга. Всичко е същото, само преди центрофугиране ще има допълнителна стъпка на изплакване, която ви позволява по-добре да освободите нещата от домакинските химикали или, напротив, да им придадете свежест и мекота с помощта на балсам. Програмата отнема около 20 минути.

Времето за работа е приблизително, тъй като е различно при различните модели Samsung CM.

Режимите на пране са лесни за разбиране, особено ако имате под ръка ръководството за употреба. Ако по някаква причина го нямате, можете просто да отпечатате или запазите нашия измамен лист.

Коригираме програмата, „зареждаме“ продукта и стартираме

След като сортирате дрехите си и изберете работен цикъл, можете да регулирате настройките за пране. Това е много удобно в ситуация, в която в списъка няма подходяща програма, така че трябва самостоятелно да регулирате температурата на нагряване на водата и скоростта на центрофугиране. При съвременните модели SM това може да стане с помощта на специално мобилно приложение Samsung, който първо трябва да се изтегли от Google Играйте Приложение Store и други магазини за приложения.

След това трябва да добавите прах или гел за пране в отделението за контейнер за прах, обозначено с римската цифра „II“ или английската буква „B“.Ако избраната от вас програма има етап на предварителна обработка, тогава трябва да добавите домакински химикали към тавата с цифрата „I“ или буквата „A“. Винаги има отделение с икона със звездичка за препарата за изплакване. И накрая, когато потребителят пере с помощта на капсули или таблетки, те трябва да бъдат добавени директно в барабана преди стартиране на машината.почистване на контейнера за прах

Що се отнася до дозировката на перилния препарат, тя зависи от количеството пране и степента му на замърсяване. Винаги можете да проверите информацията за дозировката върху опаковката на перилния препарат. По този начин стартирането на „домашен асистент“ винаги следва ясен алгоритъм.

 • Включете пералнята.
 • Изберете програма, температура и центрофуга.
 • Добавете домакински химикали в съда за прах или варела.
 • Заредете мръсно пране.
 • Затворете вратата на люка.
 • Натиснете клавиша Старт.

След това остава само да изчакате работата да приключи, за което машината ще ви уведоми със силен звуков сигнал. В този случай вратата няма да се отвори веднага след известието, така че ще трябва да изчакате няколко минути, докато устройството за заключване на люка отвори вратата. Уверете се, че сте извадили и окачили прането веднага след изпиране, за да не остане заклещено в барабана.

След измиване

Важно е да използвате правилно пералнята Samsung на всички етапи, тъй като нейната безопасност и производителност зависят от това. Когато работният цикъл приключи и дрехите са отстранени, трябва да избършете добре барабана заедно с вътрешната страна на вратата. Освен това трябва да избършете гуменото уплътнение със салфетка или гъба, за да отстраните останалата влага.избършете маншета с кърпа

Накрая трябва да отворите вратата, да издърпате контейнера за прах и да ги оставите в това положение за няколко часа - това се прави, за да не се появи неприятна миризма на плесен в машината.

Ако нямате стабилизатор на напрежението, изключвайте пералнята от захранването след всеки цикъл, за да предпазите устройството от внезапни промени в напрежението.

Също така си струва да извършвате общо почистване поне веднъж на всеки няколко месеца, през което трябва да изплакнете старателно чекмеджето за перилен препарат. Също така е необходимо да се премахне котления камък от бойлера чрез сухо пране с домакински химикали против котлен камък. Освен това експертите препоръчват от време на време да пускате сух цикъл със специални препарати против мухъл. Накрая, след приблизително всеки десети цикъл, мръсотията трябва да се отстранява от филтъра за боклук, който често все още съдържа чужди тела.

Какво да направите, за да може машината да работи дълго време

Последно, но не на последно място, е списък с общи препоръки за използване на „домашен асистент“. Всички те са много прости, но ефективно помагат да удължите живота на вашето оборудване и винаги да получавате кристално чисто пране. За да направите това, трябва да запомните прости препоръки.

 • Никога не позволявайте нещата да бъдат недостатъчно или претоварени, защото и двете имат отрицателно въздействие върху SM.
 • Ако не се нуждаете от високи температури за почистване на упорити петна, тогава за да спестите сметки за комунални услуги, е по-добре да настроите температурата на не повече от 30 градуса по Целзий.
 • Поради факта, че нагряването на вода до 80 и 90 градуса може да повреди бойлера и таблото за управление, по-добре е да не използвате този температурен режим твърде често.Избягвайте пране при високи температури
 • Не използвайте скорост на центрофугиране от 800 или повече оборота твърде често, в противен случай лагерите в машината заедно с масленото уплътнение бързо ще се износят.
 • Когато избирате продукти за измиване и почистване на вашата машина, дайте предпочитание на надеждни продукти, а не на евтини.
 • Никога не използвайте прах за пране за ръчно почистване на дрехи по време на автоматично пране.
 • По-добре е да не спирате работния цикъл на пералната машина по средата, освен ако не е абсолютно необходимо.
 • Ако светлините са изключени във вашия дом, след възстановяване на захранването самата машина ще продължи работния цикъл от момента, в който е бил прекъснат, така че не са необходими допълнителни действия от страна на потребителя.

Всяка машина на Samsung е много лесна за използване, особено ако следвате стриктно официалните инструкции. Не пропускайте стъпките за подготовка за пране, внимателно сортирайте дрехите си, изберете правилните програми, настройте допълнителни функции, почиствайте машината след употреба и също така извършвайте превантивна поддръжка от време на време.

В този случай всичко ще бъде наред с вашите домакински уреди. И ако внезапно възникне някакъв проблем, устройството ще съобщи за това, като използва съответния код на дисплея, което ще помогне за възстановяване на функционалността самостоятелно или с помощта на специалист от сервизен център.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня