Как да използвате пералня Electrolux?

Как да използвате пералня ElectroluxПовечето перални машини работят на стандартен принцип, така че при закупуване на ново устройство за замяна на старо, не трябва да има трудности при използването му. Някои съвременни модели обаче имат много допълнителни опции, режими и възможности, които могат да бъдат научени само чрез подробно изучаване на инструкциите за експлоатация. Нека да разберем как да използваме пералнята Electrolux, защото популярният производител предлага домакински уреди с уникални програми и не всеки собственик ще може лесно да навигира в контролите.

Подготовка на измиването правилно

Информация относно правилното използване на устройство с марка Electrolux може да бъде намерена в инструкциите. Първо, машината се подготвя за пране - мръсното пране се зарежда в нея, след това се излива препарат и се избира желаният режим. Нека разгледаме по-подробно действията на потребителя.

 • Зареждане на дрехи в барабана. Първо трябва да отворите люка, като издърпате специалната дръжка. Трябва да слагате един по един артикул вътре, като избягвате да бутате намачкана купчина пране. Всеки артикул се проверява внимателно за карфици, други подвижни части, както и чужди предмети в джобовете. По-добре е да обърнете дрехите си наопаки. След като барабанът се напълни, затворете вратата.
 • Пълнене на тавата с препарат. Трябва да го издърпате докрай, да измерите необходимото количество гел или сух прах и да го поставите в определено отделение. При необходимост в отделението с икона на цвете се налива балсам (балсам);
 • Избор на програма за пране.На предния панел има специално колело за програмиране, което може да се върти в различни посоки. Когато потребителят избере конкретно обозначение, дисплеят ще покаже препоръки за температурните условия и броя на скоростите на центрофугиране. Настройките могат да се променят ръчно, като щракнете върху съответните бутони.изберете програма на машина Electrolux
 • Стартиране на устройството. Трябва да натиснете бутона “Старт/Пауза” и машината ще започне да пере. Ако зеленият индикатор на екрана спре да мига, това означава, че потребителят е направил всичко правилно и оборудването работи правилно. Ако натиснете отново бутона Старт, измиването ще спре на пауза. Зеленият сензор ще мига отново.
 • Край на програмата за пране. Когато процесът приключи, оборудването спира да работи автоматично. На дисплея светва “0:00” и се чува кратък звуков сигнал.
 • Източване. Програматорното колело се премества в нулева позиция. След това трябва ръчно да зададете необходимата скорост на въртене на барабана и да изберете „Drain“ или „Spin“. Машината стартира с обичайния бутон "Старт".
 • Край на прането. След центрофугиране трябва да извадите прането от машината, като първо отворите люка. Трябва да погледнете в барабана и да се уверите, че в него няма останало нищо. След това захранването се изключва и кранът за подаване на вода се затваря.

важно! За да предотвратите появата на мухъл в пералнята, трябва да оставите вратата отворена известно време след измиване, да избършете тавата за прах и вътрешността на люка да изсъхне.

Ако определена програма за измиване вече работи, някои настройки все още могат да бъдат променени. За да направите това, първо трябва да спрете машината, като натиснете бутона "Старт/Пауза" и след това преместете колелото на програматора, за да отмените режима. Сега можете да изберете друга програма и да стартирате устройството отново.

Също така се случва потребителят спешно да отвори вратата. След натискане на бутона „Пауза“ индикаторът за заключване трябва да изгасне. Ако това не се случи, тогава процесът на нагряване на вода вече е започнал в устройството и в резервоара има твърде много течност. Ще трябва напълно да спрете работата на оборудването, като преместите копчето за избор в нулева позиция.

Описание на алгоритмите за измиване

Преди да закупите домакински уреди, купувачът трябва да се запита какви режими на пране са налични в избраното устройство. След като се запознаете предварително със списъка с програми, можете да изберете подходящите настройки и в резултат на това прането няма да бъде повредено от високи температури и твърде интензивно центрофугиране. На първо място, препоръчително е внимателно да разгледате бутоните на таблото.

Режимът "40'40°" може значително да намали времето за пране. Машината работи на високи обороти при 40 градуса. Процесът продължава само 40 минути.

Нека да разгледаме други опции и техните характеристики:

 • "Деликатно пране". Въртенията са плавни, въртят се на минимални обороти, ниска температура, теглят голям обем вода. Тъканите са защитени от протриване и запазват цвета си.
 • "Бебешки дрехи". Тази програма включва няколко цикъла на изплакване. По този начин можете да перете не само детските дрехи, но и дрехите на страдащите от алергии.
 • "Тъмни тъкани" Цветът не се измива, тъй като дрехите се перат в големи количества вода при ниски температури. Производителят препоръчва използването на течни препарати за черно.
 • "Вълна". Нещата се измиват внимателно без последващо свиване. Няма хапчета върху плата.
 • "Ръчно пране". Подходящ за най-чувствителните материали. Нещата не се деформират и не се разтягат.
 • „Фитнес“. Прането продължава около час при температура 40 градуса.Предназначен за почистване на спортни облекла от памук и синтетика.
 • "Пух." Иновативни устройства, които могат да поберат до 9 кг пране, осигуряват специална грижа за дрехите от пух и пера. Техниката ви позволява да се отървете от акарите и техните отпадъчни продукти.
 • — Ризи. Проблемните зони (яка, части под мишниците) се изпират, без да се наранява тъканта. Дрехите не се мачкат при пране с минимално центрофугиране на ниски температури (до 40 градуса).

описание на машинните програми Electrolux

Повечето модели на Electrolux имат функция за самопочистване. Процесът продължава средно 2 часа, като барабанът, маркучът, филтърът за боклук и други компоненти се обработват цялостно. При стартиране на самопочистването в машината не трябва да има пране, тя започва да работи на празен ход при температура 70 градуса. Не се използват и препарати.

За любителите на бързото пране

Основните програми имат значителен недостатък - измиването отнема твърде много време, 1-3 часа. Дългият процес на почистване на мръсно пране не винаги оправдава високите разходи за вода и електричество. Поради тази причина машинките за подстригване Electrolux предлагат експресни режими, които отнемат много малко време:

 • "Мини". Подходящо за памучни дрехи, които са леко замърсени. Машината автоматично настройва температурата на 30 градуса, но потребителят може да промени настройките и да започне прането при температури от 0 до 90 градуса. Процесът продължава само 39 минути.
 • "Мини 14". За да се измият нещата добре, трябва да включите машината в този режим при температура от 30 градуса, без да позволявате барабанът да се пълни с повече от 2 кг пране.
 • „Смесете 40“. В този режим можете да перете всякакви тъкани. Използва стандартна центрофуга и задава температура на 40 градуса.

Някои модели машини Electrolux имат функция за 17-минутно пране. Тази програма е предназначена да придаде свежест на практически незамърсено пране, да изплакне или да се отърве от неприятната миризма на „застояли“ дрехи. Можете да перете предмети, изработени от всякакви тъкани по този начин.

Специални функции

За да сте сигурни, че пералната машина не изпитва постоянни натоварвания и не работи с максималния си капацитет, по-добре е да проучите ръководството за потребителя и да се запознаете с допълнителни опции. Те значително улесняват прането и го правят по-безопасно. Нека да разгледаме специалните функции на пералните Electrolux:бързо пране на машина Electrolux

 • заключване за деца;
 • отстраняване на косми и мъх;
 • икономична консумация на състава на препарата с равномерното му използване по време на процеса на измиване;
 • контрол на дисбаланса (бельото не образува бучки и не се натрупва в една точка);
  автоматично рестартиране на започнат цикъл след прекъсване на захранването или пренапрежение на тока;
 • мониторинг на нивото на течността с помощта на сензор за докосване, предотвратяващ преливане;
 • Възможност за пране с половин товар с експресни опции.

Домакинските уреди с марка Electrolux са лесни за използване благодарение на някои иновации. Уредите разполагат с течнокристален дисплей, с който можете да контролирате температурата на пране, центрофугата и оставащото време за цикъл. Машината е с компактни размери, но големият барабан побира от 5 до 7 кг. Таблата за перилен препарат има отделно отделение за течни гел формули.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня