Как да използвате пералнята Biryusa?

Как да използвате пералня BiryusaМного е лесно да се разбере структурата на една съвременна пералня, тъй като домакинските уреди са специално проектирани да бъдат интуитивни. Използването на пералня Biryusa също е много просто, особено ако преди това сте използвали автоматичен „домашен асистент“ от други марки. Ще анализираме подробно машината от местната компания Biryusa, така че новите потребители да нямат въпроси относно правилната работа на този SM.

Пуснете правилно оборудването в експлоатация

Преди да започнете измиването, винаги трябва да изучавате официалните инструкции и да подготвите оборудването за употреба. В ръководството за потребителя можете да намерите обяснение на иконите на таблото, подробно описание на всички работни цикли, както и правила за работа с устройството, при които машината и дрехите винаги ще бъдат безопасни. Ето защо не трябва да пренебрегвате полезна основна информация, която няма да ви отнеме много време за четене.

Също така не трябва да пропускате тестовия цикъл, който ще покаже, че домакинските уреди работят правилно. За да направите това, трябва да изберете която и да е програма с висока температура на пране, да заредите необходимите препарати в устройството, но не добавяйте мръсни предмети в барабана. Това ще ви позволи не само да оцените работата на устройството, но и да го почистите от фабрична мазнина, прах и други отпадъци, които могат да попречат на пълното измиване. Как да перете дрехите, когато цикълът на сушене е завършен?

 • Свържете отново пералната машина към електрозахранването, канализацията и водоснабдяването, ако всички комуникации са били прекъснати след теста.
 • Добавете мръсно пране в барабана.

Никога не превишавайте максималния капацитет на зареждане и се опитвайте да не перете пране, което е твърде малко, за да предотвратите дисбаланс на барабана.

 • Затворете плътно вратата, докато чуете характерно щракване.пера дрехи в машина
 • Заредете контейнера за прах с домакински химикали.
 • Активирайте CM с бутона за захранване.Панел за пералня Biryusa
 • Изберете работен цикъл.
 • Активирайте допълнителни функции, ако са необходими за конкретно пране.
 • Стартирайте прането, като използвате бутона Старт/Пауза.

Това завършва вашата работа, защото „домашният помощник“ ще свърши останалото. След като активирате прането, машината ще изтегли вода, ще изпере дрехите, ще ги изплакне, центрофугира, ще излее отпадъчната течност в канализацията и след това ще ви уведоми, че работата е приключила със специален звуков сигнал. След като измиването приключи, всичко, което трябва да направите, е да изчакате няколко минути, докато оборудването отключи люка, да извадите чистите дрехи и да ги окачите да изсъхнат.

Нека разгледаме тавата на машината

Контейнерът за прах на пералня Biryusa работи на същия принцип като тавите за перилен препарат на други перални машини, така че е много лесен за разбиране. Ако досега не сте използвали автоматични SM, нашите кратки инструкции ще ви помогнат.

Общо тавата се състои от три отделения, всяко от които е предназначено за различни битови химикали.

 • Отделението с римска цифра "I" е необходимо за фазата на предварително измиване. Трябва да добавите продукти за режими на предварително накисване. Ако използвате работен цикъл без предварителна стъпка, тогава не е необходимо да добавяте нищо към този отдел.
 • Отделението с римска цифра “II” е основното отделение за пране, тъй като в него е необходимо да се зареди препарат за основно пране.В зависимост от ситуацията и вашите предпочитания, трябва да добавите прах за пране или гел за пране в това отделение, което след това ще се използва за основния етап от работния цикъл.Бирюза тава за пералня
 • И накрая, малко отделение със схематично изображение на цвете е необходимо за различни допълнителни продукти, например за климатизация, химикали за омекотяване на вода и т.н.

В никакъв случай не добавяйте прахове за пране и гелове в последното отделение, в противен случай след приключване на работата ще се окажете с дрехи със следи от препарати.

Както можете да видите, разбирането на структурата на праховия приемник е много просто. Има само няколко отделения, всяко от тях е предназначено за различни цели, освен това всички изглеждат различно, така че е трудно да ги объркате.

Температура и програма

Разбрахме как работи тавата за перилен препарат, сега ще проучим температурните условия и основните програми за пране. Технологията на марката Biryusa може да загрява вода до температури от 20 до 90 градуса по Целзий. Нека решим как да перем при посочените температури.

 • Прането на 90 градуса по Целзий е подходящо за най-замърсените дрехи, за бели и нешарени дрехи от памук и лен, като покривки, хавлии, спално бельо и др.
 • Работен цикъл с температура 60 градуса е подходящ за средно замърсени и цветни дрехи от ленени, памучни и синтетични тъкани без склонност към обезцветяване.
 • И накрая, обработката при температури от 20 до 40 градуса по Целзий ще ви позволи да почистите леко замърсени дрехи, бели дрехи без шарки, лен, синтетика, вълна и др., които изискват редовно пране.

В допълнение към различните температурни условия, домакинските уреди могат да се похвалят с разнообразие от програми за измиване. Ние изброяваме най-често срещаните режими, които домакините използват най-често.

 • Интензивен. Характеризира се с увеличена продължителност и обща интензивност на работа, което ви позволява да увеличите ефективността на цикъла. Препоръчително е да изберете програмата за бебешки дрехи, както и вещи с упорити петна и други сериозни замърсявания.Машинни програми biryusa
 • Памук. Предназначен за продължително и интензивно пране на памучни изделия. Експертите препоръчват използването на този цикъл за ежедневно пране на дрехи и спално бельо.
 • Бърз. Създаден специално за бързо освежаване на леко замърсени предмети при ниски температури.
 • Синтетика. Режимът е подобен на програмата за пляскане, само интензивността и продължителността са леко намалени. Цикълът е необходим за почистване на предмети от синтетични тъкани, чувствителни материали, пердета, както и продукти от ажурни тъкани.

Ако ще перете плетени изделия в този режим, тогава трябва да намалите количеството домакински химикали, което ще помогне да се запази формата на дрехите.

 • Вълна. Още един силно насочен цикъл, този път специално за вълнени дрехи и дрехи от смес от вълна, които могат да се обработват в автоматична пералня. Не забравяйте първо да проучите етикета на вълнения продукт - това ще гарантира, че може да се пере по този начин, а също така ще помогне да се определи допустимият температурен режим.
 • Деликатен. Режимът е с намален интензитет на пране и ниска скорост на въртене на барабана. Подходящ за предмети от деликатни тъкани, които могат да станат неизползваеми по време на стандартни цикли на пране.
 • Екологичен.Може да се извърши при температури от 40 до 60 градуса по Целзий. Подходящ за третиране на средно замърсени бели или неизбледняващи цветни памучни дрехи, както и дрехи от синтетични тъкани. Цикълът се характеризира с ниска консумация на енергия, но висока продължителност.
 • Режим за обемисти предмети. Проектиран специално за дебели предмети с големи размери, като одеяла, пликове за завивки, зимни дрехи и др. Прането се извършва при температура от 40 градуса, като преди това дрехите трябва да бъдат равномерно разпределени в барабана, така че по време на работа да не се събират в една голяма обемна буца.Комплект програми за пералня Biryusa
 • Дънки. Специален цикъл за деним при 60 градуса по Целзий. Специалистите съветват да обърнете дрехите си наопаки преди да започнете работа и да използвате течен гел или капсула за пране вместо прах за пране.
 • На децата. Подходящ за цялостна обработка на бебешки дрехи, както и на пелени при температура 60 градуса. По-добре е да не перете детските дрехи заедно с други вещи.
 • Спорт. Режимът е предназначен за обувки и специално спортно облекло, които се почистват при температура 40 градуса по Целзий. Производителят на оборудването препоръчва измиване на един или два чифта обувки в един цикъл, но не повече.
 • Свършва след. Това е програма за обработка на смесени артикули с нормално замърсяване при температура 40 градуса. Основната характеристика на цикъла е възможността да изберете оптималното време за завършване на измиването.

Продължителността на програмите за пране можете да намерите в инструкциите.

 • Предварителен. Такова накисване е необходимо за най-мръсните вещи с упорити петна, които не могат да бъдат отстранени при стандартно пране.
 • Допълнително изплакване.Позволява ви да премахнете по-добре домакинските химикали от влакната на дрехите, което може да е особено важно за семейства с малки деца, както и за страдащите от алергии. Чудесно за бебешки дрехи и дебели артикули като зимни якета, одеяла и т.н.
 • Смесени тъкани. Режимът е необходим за обработка на изделия от смесени тъкани с нормална степен на замърсяване при температура 40 градуса по Целзий.
 • Почистване на барабана. Специален цикъл за цялостно почистване и стерилизация на барабана на пералнята при висока температура. Програмата не трябва да се използва за обработка на дрехи, защото е подходяща само за технически цели. Преди да започнете, трябва да добавите домакински химикали за почистване на оборудването, за да постигнете по-добри резултати.

Описаните режими се намират в повечето домакински уреди, но някои от тях може да не присъстват в бюджетните SM модели.

Запознаване с контролния панел

Не бързайте да започнете прането, защото все пак трябва внимателно да прегледате таблото на новия си „домашен помощник“. Контролният панел на Biryusa е изключително прост, състоящ се от програмен селектор и само 4-6 клавиша. Класическият панел изглежда така:

 • копче за превключване на режима;
 • ключ за активиране на режима за предпране, подходящ за най-замърсените вещи;
 • ключ за включване на допълнително изплакване, което ще ви позволи напълно да измиете домакинските химикали от прането;
 • ключ за режим без центрофуга, необходим за артикули от деликатни видове тъкани, които са забранени за изстискване поради висок риск от повреда;

Когато този режим е активиран, ще трябва самостоятелно да премахнете влагата от прясно измити предмети.

 • над бутона за пране без центрофугиране има индикатор на блока на вратата на люка, който светва след като SM започне да работи;
 • ключ за стартиране и пауза на работа, който ви позволява да стартирате прането или временно да го спрете, ако е необходимо. С помощта на пауза можете да накиснете нещата преди измиване - за да направите това, трябва да стартирате работния цикъл, да изчакате около 10 минути и да натиснете „Пауза / Старт“. Когато нещата са били в тази форма дълго време, трябва да натиснете отново същия клавиш, така че пералнята да продължи цикъла. Тази процедура значително ще подобри почистването на прекалено замърсените дрехи;запознаване с контролния панел на пералня Biryusa
 • И накрая, над бутона за пауза и старт има индикатор за режим на заключване за деца. Тази функция е необходима за активиране на блок, който ще попречи на децата случайно да променят настройките на текущия работен цикъл. За да активирате устройството, по време на пране трябва да задържите бутоните за 3 секунди за допълнително изплакване и без центрофуга, докато не се появи характерен звуков сигнал. Можете да деактивирате блокирането по време на работния цикъл по същия начин.

Заслужава да се отбележи и функцията за заглушаване на звуковия сигнал, за която няма специален индикатор на контролния панел. За да активирате този режим, след като активирате „домашен асистент“, трябва да задържите бутона за предпране за 3 секунди. За да върнете звуковото известие, трябва да направите същото.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня