Какво представлява пералнята с половин товар?

Какво представлява пералнята с половин товар?Съвременните игрални автомати предлагат десетки нови функции, които често не се използват поради незнание, а парите се губят. Въпреки че повечето от опциите, предоставени от производителите, могат значително да увеличат ефективността и да увеличат спестяванията от всяко измиване. Така че половин зареждане на пералнята е възможност да не натрупвате куп пране, а да стартирате цикъл с малък товар и да не плащате повече. Ще ви разкажем повече за неговите предимства и нюанси на употреба в тази статия.

Как работи тази функция?

Основната задача на половин товар е да реши проблемите с прекомерното въртене на барабана и прекомерната консумация на вода и електричество, когато машината е частично напълнена. Преди това потребителите трябваше да изчакат, докато се натрупа изчислен обем от 7-9 кг мръсно пране. Независимо от теглото на артикулите, пералнята изразходва определеното количество вода и се ускорява до стандартна скорост. Следователно спешните измивания бяха по-скъпи и агрегатите се разваляха по-бързо поради дисбаланс и неравномерно натоварване.

важно! Необходимо е да запомните минимално допустимото натоварване, което е посочено в приложените фабрични инструкции.

По-конкретно, включването на функцията за частично зареждане на барабана с 1,5 кг вместо необходимите 5 кг ще спести 25-30% от консумацията на вода и енергия. Това означава, че числото на вашата сметка за комунални услуги ще бъде значително по-малко. Освен това системата автоматично ще превключи на щадящ режим, като по този начин предотвратява бързото износване, без да навреди на общия експлоатационен живот.

Модели, оборудвани с тази функция

Почти всяка марка предлага модел с функция за половин товар.Лесно е да разберете за наличието на опция - това ще бъде указано от надписа на етикета или иконата „1/2“ на таблото. Но не трябва да избирате първата попадаща ви пералня, която може да работи на минимална мощност - други технически характеристики са не по-малко важни.

За да не направите грешка, препоръчваме да обърнете внимание на нашия рейтинг на най-достойните полуперални машини:

 1. Candy CS4 1052D1/2. В ценовия диапазон до $150 можете да изберете преден модел от Kandy с максимален капацитет до 5 кг. Основните му характеристики са компактността с дълбочина 40 см и възможността за управление от смартфон. Останалите параметри са на приемливо ниво: консумация на енергия и клас на ефективност А, скорост на центрофугиране 1000 оборота в минута, разнообразие от програми и 24-часов отложен старт. Потребителите са привлечени и от иновативния SHIATSU барабан с "масажиращ" ефект, както и наличието на заключване за деца и контрол на дисбаланса с образуване на пяна.
 2. Hotpoint-Ariston WMTL 601 L. Най-доброто съотношение цена-качество сред машините с вертикално зареждане, което поддържа половин пране, се предлага от Hotpoint-Ariston WMTL 601 L. Капацитетът му е ограничен до 6 кг, а основният „трик“ е презареждането пране по всяко време на цикъла. Що се отнася до стойностите на консумация на енергия, средната стойност тук е 0,17 kWh/kg, което съответства на клас А. Ефективността на пране (A) и центрофуга (C) при скорост до 1000 оборота е отлична. Сред 18-те режима има както популярната бърза, предварителна, икономична програма, така и по-рядко срещаните нощни и деним програми.
  Hotpoint-Ariston WMTL 601 L Candy CS4 1052D1 2
 3. LG F-1096TD3. Сега нека разгледаме по-скъпите и реномирани марки. Първата сред тях е предната машина LG със свалящ се капак за монтаж и капацитет до 8 кг.На тялото на машината има надпис “DirectDrive”, което означава директно задвижване и инверторен двигател. Друго безспорно предимство е пълната защита срещу течове. Останалите характеристики няма да ви разочароват: скорост на центрофугиране в рамките на 1000 оборота в минута, 13 режима, музика, мобилна диагностика Smart Diagnosis, ефективност на пране и консумация на енергия на ниво А.
 4. Bosch WLL 24266. Този модел се отличава със сензорно управление, по-нисък клас на енергопотребление ниво A+++ и увеличен капацитет на барабана до 7 кг. Списъкът с предимства се допълва от интензивно центрофугиране от 1200 оборота в минута, защита от деца, удобен люк с диаметър 32 см, контрол на образуването на пяна и дисбаланс. Потребителите отбелязват и 17 различни програми, включително уникално директно впръскване, както и нощен, икономичен, детски и бърз режим.
  Bosch WLL 24266 LG F-1096TD3
 5. Samsung WW80K62E07S. Най-скъпият модел е на Samsung, а високата цена е оправдана с редица предимства. Най-очевидна е комбинацията от капацитета на люка от 8 кг и компактността на машината с 45-сантиметрова дълбочина. Останалите експлоатационни характеристики не са по-лоши: инверторен двигател, ниво на консумация на енергия A+++, скорост на центрофугиране 1200 оборота в минута, 14 режима, отложено пране и свободна промяна на температурата и силата на центрофугиране. Невъзможно е да не се отбележат уникалните технологии на Samsung, включително Eco Bubble, Swirl Drum, Smart Check и много други.
  Samsung WW80K62E07S

Знаейки какво е половин зареждане и предимствата, които предоставя, може да ви помогне да подобрите ефективността на прането и да намалите консумацията на енергия. Освен това опцията не оказва силно влияние върху крайната цена на пералнята, което ви позволява да получите удобна и икономична единица, без да плащате повече.Просто трябва да обърнете внимание на други характеристики на пералнята и производителя.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня