Изплакване на пералня Candy

Изплакване на пералня CandyМного домакини, които искат напълно да премахнат остатъците от перилен препарат от тъканите и да се отърват от миризмата на прах, добавят опцията „Допълнително изплакване“ към основния режим. Пералните на Candy обаче нямат такъв алгоритъм. Но това не означава, че подобна функция липсва при машините на италианската марка. Има опция, но тя се нарича просто „Изплакване“. Принципът на действие на алгоритъма е подобен. Нека да разберем как да включим режима на изплакване на пералните машини Kandy.

Активиране на функцията за изплакване

Защо тази функция е предоставена на перални машини Kandy? Специалната опция „Изплакване“ дава възможност за допълнително „центрофугиране“ на прането в чиста вода, за да се отстрани напълно останалата прах от влакната на тъканта. Той се свързва към главния контур или се стартира отделно, след като програмата приключи. Продължителността на алгоритъма варира от 20 до 40 минути в зависимост от натоварването на барабана, вида на нещата и други фактори.

Експертите препоръчват винаги да активирате допълнителната функция „Изплакване“, когато перете детски дрехи, спално бельо и кърпи.

Прахообразните гранули, „залепени“ във влакната на тъканта, могат да причинят алергии при деца и възрастни и дразнене на кожата. Ето защо е толкова важно допълнително да включите режима на изплакване при пране на бельо, спално бельо и предмети за хора с алергии.

Активирането на опцията е много лесно. Иконата за изплакване на машината Candy е представена под формата на леген, в който са насочени струи от душ глава. Може също така просто да има съответен надпис на контролния панел.икона за изплакване в Канди

Функцията работи по следния начин:

 • включете автоматичната машина;
 • заредете пране, добавете перилен препарат;
 • изберете желания режим на пране;
 • натиснете бутона, съответстващ на режима „Изплакване“;
 • активирайте цикъла.

Тази опция работи по аналогия с алгоритъма „Допълнително изплакване“ за други перални машини. Машината изтегля много вода в резервоара, загрява я малко и върти барабана с различна интензивност. Благодарение на този режим, останалият препарат се измива напълно от влакната на тъканта.

Други програми и функции на SM Kandy

Обозначенията на програмите и допълнителните опции на машините Kandy ще се различават от дизайна на пералните машини на други марки. Следователно, ако преди това сте използвали машина LG или Bosch, ще трябва да свикнете с новите символи. Описание на всички режими на пране е представено в инструкциите за оборудването.

Преди да използвате SMA, се препоръчва да проучите ръководството за потребителя, за да разберете основните символи на контролния панел и описанията на режимите на пране.

Нека ви кажем какви режими са предоставени на пералните машини Candy. Нека опишем какви икони на контролния панел показват тази или онази програма.

 • "Аква-плюс". Картината показва знак "+" и две капки вода. Когато този алгоритъм стартира, се активира цикъл с допълнително изплакване. Идеален за пране на детски дрехи, спално бельо и бельо. Продължителността на режима е 30-40 минути.
 • „Интензивен“. Символ на риза с петна. Режим, предназначен за пране на силно замърсени предмети. Температурата на цикъла варира от 60 до 95 градуса. Подходящ изключително за “устойчиви” тъкани - памук, лен, смесени тъкани. Върху него не можете да перете сатенени, вълнени или дантелени изделия. Когато този алгоритъм се стартира, машината работи почти 3 часа.
 • „Отложен старт“. Чертеж на циферблат със стрелка.Допълнителна опция, която позволява на потребителите да зададат удобно начално време за цикъла. В зависимост от модела е възможно забавяне от 1 до 24 часа.
 • "Вълна". Изображение на три чилета вълна. Деликатен цикъл, предназначен специално за пране на вълнени дрехи. Водата в резервоара е хладна, цикълът продължава около час. Скоростта на въртене на барабана в този случай е минимална.
 • "Експресно пране" Символ на таза, обозначен с 32. Това е бърз цикъл с продължителност половин час. Идеален за предмети, които лесно се освежават. Водата се загрява до 30 градуса.източване на вода в пералня Kandy
 • "Предварително накисване". Мивка с нарисувана вътре буква R. Струва си да стартирате алгоритъма, когато перете много мръсни дрехи. Важно е да запомните, че прахът трябва да се излива в две отделения на дозатора наведнъж. Програмата е с продължителност 170 минути.
 • „Източване без центрофугиране“. Означава се със символа "Z". Използва се за грижа за тъкани, за които преденето е противопоказано.
 • "Спортни дрехи". Режимът се обозначава с надпис Sport. Измиването се извършва в топла вода, загрята до 40 градуса. Цикълът е с продължителност 70 минути.
 • „Система за смесване и измиване“. Алгоритъмът се обозначава със съответното съкращение “M&W”. Когато стартирате този режим, можете да зареждате различни тъкани в барабана на пералнята. Продължителността на цикъла е 3 часа.
 • "памук". Режим, подходящ за ежедневна употреба. Идеален за пране на естествени тъкани. Температурата на нагряване на водата може да се регулира, както и интензивността на центрофугата.Канди програми с икони
 • "Ръчно пране". Рисунка на таз с длан вътре. Алгоритъм специално за неща, които изискват внимателна грижа. Водата се загрява само до 30 градуса, въртенето се извършва при минимална скорост.
 • Символ на риза със спирала и диагонални щрихи, нарисувани около нея. Тази опция ще помогне за подобряване на качеството на тъканта след измиване.С натискане на бутона ще свържете климатизацията и ароматизацията към основния режим.
 • Рисуване на снежинка. Друг кратък алгоритъм с продължителност 50 минути. Пере се в студена вода, подходяща за леко замърсено пране. Постига се минимален разход на енергия.
 • "44". Това число показва бързо измиване с продължителност 44 минути. Подходящ за леко замърсени предмети. Консумацията на киловат за цикъл с тези настройки е минимална.
 • "Супер изплакване" Вариантът се обозначава и с корито, в което са насочени душ струите, но разположението им не е диагонално, а вертикално. При свързване на функцията към основния цикъл, продължителността на прането се увеличава с 30-40 минути.

Потребителите на повечето модели на Candy може да се изненадат, че около програматора няма надписи, показващи програмата за пране. Режимът се избира според вида на тъканта. Около селектора има икони, както и означения за температурата на загряване на водата. За какви символи говорим?

 • Лист. Показва набор от програми за пране на деликатни тъкани. Температурата на нагряване и интензивността на центрофугата могат да се регулират. Барабанът се върти гладко, с дълги паузи. В резервоара има повече вода от обикновено.
 • Колба. Алгоритми за пране на синтетични и комбинирани тъкани.
 • Топка конец. Тези режими са оптимални за пране на вълнени дрехи. Дрехите се изплакват много старателно, с минимално механично въздействие върху нещата.
 • Облак със стрелка в долната част. Набор от режими за пране на издръжливи тъкани. Очаква се интензивна обработка на нещата.

Преди да започнете прането, трябва да сортирате всички мръсни предмети по вид тъкан. След това програмистът избира подходящия режим. В края натиснете бутона "Старт".Това ще накара машината да започне да изпълнява цикъла.

За да не се объркате с „криптирания“ контролен панел, струва си да проучите инструкциите за конкретния модел на Kandy. Ръководството за потребителя съдържа цялата необходима информация за това как да свържете и стартирате пералнята. Книгата предоставя и подробно описание на всички налични режими.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня