Защо има останала пяна в съдомиялната?

пяна на дъното на PMMНека си представим, че всеки път в съдомиялната остава пяна след измиване на чинии. Броят на съдовете няма значение; дори и да направите половината товар, все още има пяна на дъното на камерата за миене. Да звучи или да не звучи алармата? Това ще зависи от количеството пяна. Ако има много малко пяна, само няколко парчета, не обръщайте внимание, това е нормално. Но ако пяната скрие пръскачката, разположена отдолу, и се опита да излезе от камерата за измиване, трябва да разберете причината за проблема. Ние, според установената традиция, ще ви помогнем.

С какво изми чиниите?

Има ли много пяна на дъното на съдомиялната? Проверете качеството на почистващия препарат, който използвате. Често безскрупулни производители на евтини продукти добавят елементи към състава, които причиняват повишено разпенване. Можете лесно да проверите това. Купете пробни таблетки за съдомиялна машина и вижте как вашият „домашен асистент“ ще работи с тях. Ако все още се образува пяна, проблемът не е в перилния препарат.

Някои собственици на съдомиялни машини успяват да добавят в съдомиялната горчица, прах за пране, лимонена киселина, оцет, сода и др., Вместо добър фабричен продукт. Някои са убедени, че всяка, дори и най-добрата таблетка, ще бъде заменена от гел за миене на съдове Fairy, който те безопасно изсипват в съдомиялната машина. Тогава те първи крещят, че миялната е лоша, че бълва пяна.

Приятели, не забравяйте, че производителите на PMM пишат подробни инструкции за домакински уреди с причина. Разпоредбите на тези инструкции трябва да се спазват и тогава всичко ще бъде наред.

пяна в PMM

Тъй като „лошият препарат“ е основната причина за проблема, който най-често възниква сред потребителите, нека го проверим мъдро. Какво трябва да се направи?

 1. След измиване на съдовете, когато забележите повишено образуване на пяна, извадете чистите съдове от кошниците и внимателно отстранете пяната от дъното на камерата за миене с кърпа.
 2. Проверете контейнера за перилен препарат, за да видите дали има нещо останало там. С правилната „схема“ трябва да остане много малко или нищо.
 3. Поставете пълна доза нов препарат в контейнера и, без да зареждате съдове, пуснете отново съдомиялната.
 4. Изчакайте края на програмата и след това вижте резултатите. Ако все още се образува пяна, значи проблемът не е в продукта, но ако няма пяна, разбирате.

С какво е замърсена съдомиялната?

Някои потребители отбелязват, че от време на време се появява повишена пяна. Защо се случва? Съдомиялните Bosch, както и всякакви други съдомиялни, измиват добре всички замърсявания, така са устроени. Но някои остатъци от храна могат да реагират с компонентите на препарата и да образуват голямо количество пяна по време на процеса на разграждане. Така се държат например белтъците, остатъците от млечната каша и остатъците от тестото. Но внимавайте тук, огромни дунапренени капачки от продуктите обикновено не се образуват, така че ако има много пяна, причината е друга.

За да разберете дали остатъците от храна причиняват повишено образуване на пяна, помиришете останалата пяна. Хранителната пяна мирише лошо, докато детергентната пяна има неясна химическа миризма.

Неправилни настройкипяна в съдомиялната машина

Ако вашата съдомиялна машина изпуска пяна, въпреки че използвате добър препарат и миете чинии, които съдържат обикновена храна, това може да се дължи на самата съдомиялна машина, която не е настроена правилно. Това обикновено се случва, когато собствениците на машини са използвали прах за дълго време и след това са преминали към таблетки. В този случай таблетката започва да се разтваря неравномерно, включително при изплакване, когато продуктът вече не е необходим.

Оказва се, че програмата за измиване вече приключва, но таблетката продължава да се разтваря, а пяната, изтичаща от съдовете, се събира на дъното на камерата за измиване. Какво да правя? Трябва да вземете и внимателно да прочетете инструкциите за съдомиялната машина. Вероятно описва как можете да промените настройките на вашето устройство, така че да започне да работи правилно с таблети.

Някои PMM не поддържат употребата на хапчета и се държат непредвидимо с тях.

Мрежата на филтъра е запушена

Друга често срещана причина за повишено образуване на пяна е запушване, но не просто запушване, а повърхностно. Какво означава? Ако миете много мазни съдове с остатъци от мазнина, има риск тази мазнина да запуши мрежата на филтъра за боклук, разположен в самото дъно на камерата за миене. Филм от мазнина ще затвори микроотворите на мрежата и водата, смесена с препарат, трудно ще премине през филтъра за боклук.

Резултатът може да е глава от пяна близо до долната пръскачка. За да премахнете причината за проблема, трябва да изплакнете дъното на камерата за пране. Водата ще се оттича нормално и няма да се образува излишна пяна.

И така, разгледахме основните причини за описания проблем. Ако имате въпроси, моля, задайте ги в нашия форум или напишете коментари.Ще им отговорим с голямо удоволствие. Късмет!

   

3 читателски коментара

 1. Gravatar Gala Гала:

  Има 3 причини:
  1. Неправилна позиция на маркуча.
  2. Запушена входна тръба.
  3. Слабо налягане.

 2. Граватар Анонимен Анонимен:

  Благодаря ти

 3. Граватар Игор Игор:

  Здравейте. Миялната стои от много време, а сега постоянно се образува пяна и то при липса на препарати. Измих всичко по 50 пъти и винаги имаше пяна, кога по-малко, кога повече.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня