Плюсове и минуси на пластмасов резервоар в пералня

Плюсове и минуси на пластмасов резервоар в пералняНай-издръжливите резервоари в пералните машини са тези, направени от неръждаема стомана. Производителите трябва да инсталират пластмасов резервоар в пералня, тъй като металът е много скъп, освен това, за да направите резервоар от неръждаема стомана, трябва да използвате високи технологии. Поради всичко по-горе, цената на такъв „домашен помощник“ може да надхвърли 1000 долара, поради което днес моделите с пластмасов резервоар са толкова разпространени, че определено не трябва да се страхувате. Нека разгледаме подробно характеристиките на такива перални машини.

Добрите и лошите страни на пластмасовия контейнер

Дълго време не пластмасовият резервоар в пералнята беше нещо обичайно, а емайлиран. Недостатъкът на такъв елемент обаче беше образуването на пукнатини и образуването на ръжда върху метала под повредените участъци на емайла. Поради това експлоатационният живот на резервоара беше значително намален, така че компаниите решиха да използват други материали за създаване на домакински уреди. След изоставянето на емайла на пазара се появиха резервоари от пластмаса и неръждаема стомана.

Всеки материал има плюсове и минуси - пластмасата не е изключение от правилото. Има доста предимства.

 • Пластмасата е много по-евтина от метала.
 • Тежи много по-малко.
 • Сравнително издръжлив.
 • Контейнер, изработен от този материал, не пропуска.Сглобяване на варел и резервоар на Electrolux
 • Не е подложен на корозия.
 • Той запазва топлината много по-добре от метала, което спомага за пестенето на енергия.
 • Има ниско ниво на вибрации и шум.
 • Срокът на експлоатация на пластмасата е от 20 до 25 години.

Всъщност единственият недостатък на пластмасата е нейната крехкост, поради което е склонна към разцепване.Този фактор трябва да се вземе предвид при транспортиране на перални машини, за да не се повреди случайно пластмасовият резервоар.

Внимателно следете транспортирането на пералнята, за да не повредите целостта на резервоара, което ще причини допълнителни щети. Също така не забравяйте за транспортните болтове, които ви позволяват безопасно да транспортирате оборудването, но могат да го повредят по време на работния цикъл, ако не бъдат отстранени.

Толкова добра ли е неръждаемата стомана?

Често обикновените хора надценяват неръждаемата стомана, вярвайки, че резервоарите за всички перални машини трябва да бъдат направени от нея. Нека да разберем дали този материал е толкова идеален, колкото обикновено се описва, или има както плюсове, така и минуси.

Резервоарът от неръждаема стомана издържа много добре на контакт с течност. Материалът е издръжлив, перфектно издържа на взаимодействие с различни химически елементи, така че не може да бъде повреден не само от вода, но и от детергенти и дори домакински химикали, предназначени за борба с мащаба. Като недостатъци изтъкваме следното:резервоар от неръждаема стомана

 • голямо тегло, особено в сравнение с пластмаса;
 • невъзможност за намаляване на вибрациите и шума;
 • ниска степен на топлоизолация, което се отразява негативно на потреблението на енергия;
 • сериозна цена.

Друг недостатък е необходимостта от закупуване на скъпи домакински уреди, защото ако изберете опцията с евтина стомана, тя ще започне да корозира. Ето защо, ако изберете резервоар от неръждаема стомана, тогава само от висококачествена.

Защо не трябва да се страхувате от пластмасата?

Така стигнахме до извода, че пластмасовият резервоар в пералнята е добър. Често такива „домашни помощници“ работят повече от 10 години и ако нещо се повреди в тях, това определено не е резервоарът, а други елементи.И предвид факта, че живеем в епоха, в която домакинските уреди трябва да се сменят веднъж или дори няколко пъти на десетилетие, няма защо да се страхувате, че машината ще се повреди, а още по-малко е смисълът да се купува оборудване, направено от най- скъпи материали.

Пластмасов резервоар в пералня е безопасен начин да спестите от закупуването на ново оборудване за вашия дом.

Плюс това, модерната пластмаса, например Silitek и Carboran, може да издържи на сериозни натоварвания, така че пералните машини с резервоар, изработен от тези материали, определено няма да изтекат. Ето защо основното нещо не е материалът на резервоара, а спазването на правилата за работа, което ще позволи на машината да ви служи дълго време.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня