Плюсове и минуси на инверторен двигател в съдомиялна машина

Плюсове и минуси на инверторен двигател в съдомиялна машинаВсе по-често на пазара се появяват съдомиялни машини с инверторен двигател. На пръв поглед изглежда, че такъв PMM не се различава от обикновения, особено след като изпълнява същите функции. Тогава защо устройството струва няколко пъти повече от конвенционалните машини? Това има ли смисъл? В тази статия ще анализираме подробно плюсовете и минусите на такива „домашни помощници“, ще отговорим на основните въпроси и ще ви помогнем да изберете най-добрия модел за вашия дом.

Какво е добро и какво лошо за такъв двигател?

Инверторният двигател в съдомиялна машина за момента е най-модерният двигател, който може да се монтира в този тип домакински уреди. Такъв елемент не само позволява на устройството да работи тихо, но и увеличава живота му. Инверторният двигател преобразува постоянен ток в променлив ток и тези честотни преобразувания ви позволяват да регулирате прецизно скоростта и мощността на машината.

Оборудването с такъв двигател е най-добрият избор за семейства с малки деца, тъй като обикновено устройствата с инверторен двигател се характеризират с намален шум и дори липса на звукови сигнали.

Инверторният двигател също така предпазва машината от пренапрежения на тока, които могат да повредят обикновените двигатели в съдомиялни машини, както и други части, ако пренапрежението възникне по време на активна работа на оборудването. Инверторният елемент предпазва съдомиялната машина от изгаряне и я предпазва от електрически претоварвания.инверторен двигател PMM с висока ефективност

Друг плюс е фактът, че инверторният двигател е оборудван с автоматично управление, което може да вземе предвид параметрите, зададени от домакинята, а също така автономно да гарантира безопасността на електрониката без намеса на потребителя.

В допълнение, предимството на инверторния двигател е повишаване на ефективността на машината чрез повишена ефективност на пране, както и намалена консумация на енергия. По този начин измиването става не само по-качествено, но и по-икономично, което пряко ще се отрази на сметките за жилищни и комунални услуги.

И накрая, последното предимство е увеличеният избор на програми за измиване за различни видове съдове и степента на замърсяване на храната. Гъвкавостта на инверторния двигател ви позволява да се адаптирате към различни ситуации и да вземете предвид характеристиките на всички възможни видове съдове за готвене.

Въпреки предимствата на този нов продукт в домакинските уреди, има и редица недостатъци. Те не са толкова много, колкото предимствата и не са толкова сериозни, но трябва да бъдат изброени.

  • За всичко добро трябва да се плати, така че един от основните недостатъци е цената, която е значително по-висока от тази на пералните с конвенционален двигател.
  • Друг недостатък е ремонтът на такъв двигател, който ще бъде по-труден и скъп.
  • Важно е да се има предвид, че е необходимо да се поддържа постоянно напрежение в мрежата, така че оборудването да не се повреди и да работи стабилно.
  • В момента изборът на оборудване е много ограничен, както поради факта, че има по-малко такива модели от конвенционалните, така и поради временния дефицит на пазара.

Но въпреки недостатъците, инверторните двигатели са бъдещето. Ето защо определено трябва да помислите за закупуване на машина с такъв двигател, защото това е надеждна покупка, която ще ви служи дълги години.

PMM модели с инвертори

Намирането на добър PMM с инвертор не е трудно. По-трудно е да се намери модел с приемливо съотношение цена-качество, което средното семейство може да си позволи. Събрахме прегледи на най-популярните съдомиялни машини и избрахме трите най-добри варианта за всеки бюджет.

Да започнем с Electrolux EEM 923100 L. Тази съдомиялна машина за вграждане с инверторен двигател може перфектно да измие 10 комплекта мръсни чинии едновременно.Това се постига благодарение на 3 кошници за съдове, разположени в големия корпус на машината: 81,8 сантиметра височина, 45 ширина и 55 дълбочина.Electrolux EEM 923100 L

Снабден със специални индикатори за уведомяване за необходимостта от попълване на резервоарите с препарати. Функция отложен старт, вграден висококачествен дисплей, защита от течове, 6 програми за измиване, включително и за упорити остатъци от храна. Устройството ще ви зарадва и с двуцветен лъч на пода, който ви информира, че работата е свършена.

И накрая, оборудването ще зарадва тези, които се грижат за околната среда - устройството е маркирано с клас на енергийна консумация A+, така че спестява много електроенергия. Тази машина от премиум клас може да бъде закупена на цена от $850.

Bosch SRV2IKX1BR. Тази опция също има инверторен двигател, но е по-достъпна предвид цената си от $680.

Тясната съдомиялна машина за вграждане се отличава с наистина малките си размери, поради което този „домашен помощник“ лесно ще се побере във всяка кухня: 81,5 сантиметра височина, 44,8 ширина и 55 сантиметра дълбочина. Вътре можете да поставите едновременно 9 комплекта съдове, които могат да се мият с едно от петте нива на разпределение на водата.Bosch SRV2IKX1BR

Животът на двигателя трябва да е достатъчен за 10 години активна употреба, интелигентното изчисляване на посоката на водните струи спестява вода, а иновативната технология DuoPower осигурява перфектно измиване в цялата камера, дори и на труднодостъпни места в съдомиялната машина. Също така плюс е ниското ниво на шум по време на работа и доброто ниво на консумация на енергия - V.

Indesit DSFC 3M19. Най-евтиният модел в днешната селекция е само $410 за машина с инверторен двигател. Това устройство няма сложни функции или необичайни програми, но има набор от всичко необходимо за перфектно измиване.

Това е много компактна, но свободностояща съдомиялна машина: 85 сантиметра висока, 45 широка и 59 дълбока. 7 програми за измиване за едновременно заредени 10 комплекта съдове, режим на отложено измиване, защита от деца, звуково известяване за приключване на работата, регулиране на височината на кошницата, вътрешна повърхност от неръждаема стомана. Като приятен бонус има енергоспестяващ режим A.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня