Първо пускане на пазара на пералня Haier

Първо пускане на пазара на пералня HaierКогато купувате нова пералня, искате да започнете да я използвате възможно най-скоро. Въпреки това, няма нужда да бързате - първото стартиране на пералнята Haier се извършва при спазване на определени правила. Ако пренебрегнете препоръките, можете да счупите машината на първия ден. Нека да разберем как правилно да подготвим „домашен асистент“ за работа.

Готова ли е машината за работа?

Преди да стартирате машината, прочетете инструкциите за оборудването. Ръководството за потребителя ви казва как да свържете пералнята към комуникациите на къщата и да я изравните. Има и информация за основните програми за измиване и допълнителни функции, предоставени в разузнаването.

Не забравяйте да отстраните транспортните винтове, преди да включите автоматичната машина за първи път.

Транспортните винтове закрепват барабана на машината. Благодарение на това по време на транспортиране не се удря в други "вътрешности" на пералнята. Броят и местоположението на болтовете са посочени в инструкциите за оборудването (при някои модели могат да бъдат четири, при други - шест).намери всички болтове

След отстраняване на транспортните болтове в получените отвори се поставят тапи. Идват в комплект с картечница. Стартирането на машината с несвалени транспортни болтове е забранено - това може да доведе до повреда на пералната машина. В тази ситуация няма да е възможно да се ремонтира устройството под гаранция, тъй като повредата ще възникне по вина на потребителя.

Преди да започнете за първи път, проверете дали:

 • всички транспортни болтове се развиват от тялото;
 • машината е правилно свързана към комунални услуги;
 • Пералнята е нивелирана;
 • в барабана не е останал дунапрен, полиетилен, инструменти и др.

След това можете да започнете първото измиване.Първо се стартира тестов цикъл. Ще ви кажем как да продължите по-нататък.

Пране с празен барабан

Какво е специалното при тестовото пускане на автоматична машина? Трябва да се направи без пране на дрехи. Първият цикъл трябва да се извърши на празен ход.

Всяка пералня се инспектира фабрично преди да бъде пусната на пазара. Освен това по време на процеса на сглобяване частите се замърсяват с масло, мазут и други технически течности. Всички тези прах и мръсотия остават вътре в автоматичната машина.

Първото пране започва, за да изплакне машината отвътре, така че цикълът се извършва без пране.

За да не развалите предметите си, не ги хвърляйте в машината, когато я стартирате за първи път. В противен случай по дрехите ви може да останат петна. Цикълът на празен ход ще помогне за промиване на вътрешността на пералната машина и премахване на неприятните технически миризми.

Алгоритъмът на действията при стартиране на тестов цикъл ще бъде както следва:

 • затворете вратата на люка (след като се уверите, че няма нищо в „центрофугата“);
 • изсипете или изсипете препарат за пране в дозатора (това може да бъде всеки концентрат, подходящ за автоматична пералня);
 • свържете пералната машина към електрическата мрежа (не можете да използвате удължителен кабел, захранващият кабел трябва да бъде свързан директно към контакта);
 • използвайте програмиста, за да изберете всеки режим на пране с висока температура, продължаващ от 2 часа;
 • Щракнете върху бутона "Старт".отворете люка и се уверете, че няма нищо вътре в SM Hayer

След това трябва да наблюдавате как машината извършва първото измиване. Затова не се отдалечавайте от устройството. Вижте как изглежда машината:

 • събира вода в резервоара;
 • върти барабана (при пране движението трябва да е бавно, при въртене - по-интензивно);
 • довежда вода до определен градус (обикновено нагряването отнема 5-7 минути);
 • изпомпва водата от системата и я изхвърля в канализационната система.

Също така не забравяйте да се уверите, че няма течове.Проверете точките на свързване на входния и дренажния маркуч и корпуса на машината. Вижте колко вибрира устройството по време на работа. Ако пералнята буквално „скача“ из стаята, най-вероятно не е инсталирана правилно.

Ако установите проблеми с работата на оборудването, прекъснете програмата и изключете захранването на пералната машина. След това се обадете в сервизния център - ако неизправността е причинена от производствен дефект, машината ще бъде ремонтирана безплатно. Някои компании отказват гаранционни ремонти, когато свързването и инсталирането на перално оборудване не е извършено от специалист, а със собствени усилия.

Няма смисъл да се опитвате сами да поправите нова машина. В този случай гаранцията определено ще бъде невалидна. Също така е забранено използването на дефектно устройство, не е безопасно. Ако автоматичната машина е завършила спокойно цикъла на изпитване, това означава, че е готова за по-нататъшна употреба. Можете да хвърлите пране в барабана и да активирате прането.

Прах за стартиране

Отделно си струва да кажете какъв продукт е най-добре да използвате за тестване на автоматична машина Hayer. Разрешено е да се налива обикновен прах или гел с надпис „Автоматично“ в кюветата. Забранено е да се вземат гранули за ръчно пране - те ще причинят прекомерно разпенване.

Ако желаете, можете да закупите специален продукт за първия цикъл на перални машини. Например, стартирайте HLR0054. Този състав се бори с всички индустриални замърсители и премахва неприятните миризми.Стартов агент Helfer Start HLR0054

Helfer съдържа повърхностноактивни вещества, които лесно се справят с мазут, грес, масла и други технически течности. Активните вещества почистват и обезмасляват вътрешните части на машината. Продуктът е подходящ за всякакви автоматични машини.

Стандартният метод за приложение на Helfer Start HLR0054 е:

 • изсипете продукта в дозатора (в отделението за основно пране);
 • изберете тестова програма за измиване;
 • активирайте цикъла.

След пробен пуск машината може да се използва по предназначение. Ако е необходимо, можете да стартирате още един цикъл, като изберете опцията „Изплакване + центрофуга“, така че останалият перилен препарат да бъде напълно измит от пералната машина.

Не забравяйте да се грижите за вашата машина

По-нататъшната работа на автоматичната машина също трябва да се извършва, като се вземат предвид няколко препоръки. Първо, трябва да се грижите правилно за вашия „домашен помощник“. Какво се има предвид под грижа за пералната машина?

 • Не забравяйте да изтриете излишната влага от стените и маншета на барабана след всяка употреба на устройството.
 • Отворете леко резервоара за прах и вратата на машината, когато уредът е изключен, за да проветрите пералната машина. Това ще предотврати появата на мухъл и плесен.
 • Периодично избърсвайте тялото на устройството от прах.избършете вътрешността на барабана с парцал
 • Почиствайте филтъра за боклук на вашата перална машина около веднъж месечно.
 • Използвайте само висококачествени перилни препарати, предназначени специално за автоматични перални машини.
 • Преди да използвате праха или гела, погледнете опаковката каква трябва да бъде дозировката на продукта.

Правилното пускане в експлоатация и правилната поддръжка ще осигурят непрекъсната работа на автоматичната машина за периода, обещан от производителя. Ето защо не бъдете мързеливи, за да проучите инструкциите за оборудването и не забравяйте да следвате всички препоръки.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня