Рестартиране на пералня LG

Рестартиране на пералня LGПонякога потребителите трябва да рестартират своята пералня LG. Това е стандартна процедура, от която не трябва да се страхувате. Няма нищо сложно в рестартирането, ще ви кажем защо може да е необходимо и как да го направите правилно.

Кога е необходимо рестартиране?

Аварийното спиране на автоматичната машина чрез рестартиране на пералнята е разрешено само в крайни случаи. Производителят не препоръчва спиране на цикъла, освен ако няма причина за това. Устройството може да се рестартира, когато:

 • машината замръзна, докато програмата работи и на дисплея се появи код за грешка;
 • докато машината работеше, захранването беше внезапно прекъснато;
 • потребителят трябва спешно да прекъсне цикъла (тази необходимост възниква, например, ако портфейл, паспорт, смартфон или малък предмет, който може да повреди оборудването, попадне в барабана на машината от джобовете на дрехите);избрана неподходяща програма
 • Собственикът трябва спешно да смени режима на пране. Например, ако е избрана програма с висока температура за грижа за косата.

В тези ситуации рестартирането ще бъде оправдано. Процедурата трябва да се извърши в съответствие с инструкциите. Ще ви кажем как да рестартирате пералня LG.

Правилно рестартиране

По-голямата част от моделите на LG нямат специален бутон за нулиране. Ето защо много потребители, след като са решили спешно да прекъснат цикъла или да видят, че пералнята е замръзнала, просто изключете захранващия кабел от контакта. След това изчакват няколко минути и рестартират оборудването.

Този метод на изключване е най-опасният. Този метод е разрешен само ако оборудването спре да реагира на натискане на бутоните на контролния панел. Внезапната загуба на мощност може да доведе до повреда на контролния модул на автоматичната машина.

Сега е ясно, че рестартирането на машината чрез изваждане на щепсела от контакта трябва да се използва само в краен случай. Предлагат се и по-„нежни“ опции. Ще ви кажем как правилно да рестартирате „домашния асистент“.

Първо, щракнете върху бутона "Старт/Пауза". В повечето случаи той продължава да работи. След това използвайте програмния селектор, за да изберете „Центрофуга“, регулирайте броя на оборотите, като зададете „Без центрофуга“ и стартирайте машината отново с бутона „Старт“. Машината ще източи водата и спокойно ще завърши цикъла. Това ще ви даде достъп до барабана, за да можете безопасно да извадите прането.задайте позиция Без въртене

Понякога „домашен асистент“ замръзва и спира да отговаря на „Старт/Пауза“. След това ще трябва да рестартирате пералнята LG, като използвате бутона за захранване. Стиснете го и го задръжте за няколко секунди. Машината трябва да се изключи.

След като пералнята се изключи, изчакайте 15-20 минути и едва тогава опитайте да стартирате оборудването.

След това има два възможни сценария за развитие на събитията. Най-успешно е, ако след рестартиране машината тръгне, спокойно ви оставя да изберете програма и изпира нещата както обикновено. Но дори ако кодът за грешка не се показва отново, по-добре е да активирате самодиагностиката и да разберете каква повреда е възникнала в системата.

Вторият вариант е машината да стартира след рестартиране, но не ви позволява да изберете програма за пране и на дисплея се появява код за грешка. След това ще трябва отново да изключите машината и да източите водата от системата през филтъра за боклук. Алгоритъмът на действията ще бъде както следва:

 • проверете дали пералната машина е изключена;
 • изключете вентила, отговорен за подаването на вода към машината;
 • покрийте пода около машината със сухи парцали;
 • поставете легенчето под предната стена на машината, в зоната, където се намира филтърът за боклук;
 • Развийте капака на „кофата за боклук“ на половин оборот, изчакайте водата да потече в басейна;
 • Издърпайте напълно дренажния филтър и съберете останалата вода в контейнер.

Пералните машини LG имат специален маркуч до филтъра за боклук, който се използва за аварийно източване на вода от резервоара. Следователно, за да не развиете филтърния елемент, можете просто да извадите щепсела от тръбата и течността също ще потече в басейна.

След 3-5 минути вратата на машината трябва автоматично да се отключи. Можете безопасно да извадите нещата от барабана и да започнете диагностиката на пералнята. Можете да дешифрирате кода за грешка, показващ повреда, като използвате инструкциите за оборудването.

Люкът не се отвори

Понякога грешка на дисплея показва повреда на заключващия механизъм на вратата. В такава ситуация, дори след източване на водата от системата, машината не се отключва автоматично. Ще трябва сам да отвориш люка. Не дърпайте дръжката със сила - лесно може да се повреди. Обикновено тънко въже или въдица ще ви помогнат да отворите крилото.

Преди да опитате да отворите вратата на машината със собствените си ръце, уверете се, че оборудването е изключено и в барабана няма вода.

Алгоритъмът на действията ще бъде както следва:отваряне на вратата с въже

 • вземете тънко въже, дължината му трябва да бъде с 25 см по-голяма от обиколката на вратата;
 • поставете кабела в пролуката между люка и стената на корпуса;
 • издърпайте въжето перпендикулярно на пода;
 • Издърпайте здраво краищата на дантела.

Ако нямате под ръка въже или въдица, можете да отворите машината с тънка шпатула. Инструментът трябва да се постави в пролуката между стената на корпуса и вратата, в областта, където се намира ключалката. След това трябва да почувствате „езика“ на механизма и да го натиснете.Като преместите куката, можете да отворите люка.

След това ще трябва да поправите „домашния асистент“. Ако проблемът е в устройството за заключване на люка, частта ще трябва да бъде заменена. Понякога причината е в повредата на елементите на заключващия механизъм, тук обхватът на работата ще бъде различен.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня