Преходници за пералня към канализация и вода

адаптери за свързване на перални машиниКогато споменаваме водопроводен или канализационен адаптер за автоматична пералня, говорим за един от многото ¾-инчови водопроводни фитинги, които потенциално могат да се поберат в дренажния или входящия маркуч на пералната машина. Такива водопроводни елементи може да нямат нищо общо с пералнята, това е само една от малкото възможности за тяхното използване.

Унифицирането на диаметъра на резбата на фитинга за входния и дренажния маркуч на пералнята - ¾ инча, ни дава възможност да избираме между десетки различни елементи и да се спрем на този, който ни подхожда най-добре в конкретна ситуация. Но това, разбира се, не означава, че производителят прави такива адаптери специално за свързване на перални машини. Въпреки това, за да овладеем различните възможности за свързване на „домашен асистент“, трябва да проучим различни видове адаптери, което ще направим в рамките на тази публикация.

Прости преходни елементи ¾

Можем да говорим дълго за различните видове преходни елементи, които са подходящи за свързване на автоматична пералня. Най-логично е да започнете с прости адаптери-конектори, които ви позволяват да свържете дренажните и входящите маркучи на пералната машина с тръби, кранове и други маркучи. В този случай диаметърът на резбата на такива съединители може да не съвпада от двете страни. Да дадем примери.

 1. Преходник за автоматична пералня към вода, предназначен за свързване на два входни маркуча.Защо е необходимо това? Е, първо, това е необходимо, ако имате два къси маркуча от перални машини, но нито един не достига до точката на свързване към комуникациите. В този случай е по-икономично да закупите адаптер за стотинки и да свържете два маркуча един към друг, отколкото да купите друг удължен маркуч на прекомерна цена. Не е подходящ за дренаж.
  конектор с резба
 2. Преходен елемент за автоматична пералня за вода, предназначен за свързване на входния маркуч към водопровода. Това е най-простият адаптер, който има както вътрешна (женска), така и външна (мъжка) резба. Едната резба е за свързване на маркуча за подаване на вода, другата е за завинтване на адаптера в предварително подготвен клон на водопроводна тръба с резба.
  адаптер с вътрешна и външна резба
 1. Преходен елемент за автоматична пералня за вода или дренаж, предназначен за свързване на дренажния или входния маркуч към изхода на тръба, в която е нарязана вътрешна резба. Диаметър ¾ на 1. Материал никелиран месинг.
  адаптер с две външни резби
 2. ¾ адаптер за седло за автоматична пералня към вода. Необходимо е, за да се организира бързо свързване към клон на водоснабдителната система, без да се демонтира или дори най-малка промяна. Седлото ви позволява да свържете маркуча за подаване към водопровода почти навсякъде, което е много удобно, особено когато наскоро сте направили ремонт и не искате да ремонтирате нищо друго. Седлото е прикрепено към тръбата с болтове, а гуменото уплътнение, включено в комплекта, е монтирано на мястото на поставяне.
  адаптерна медицинска сестра

важно! Може да изглежда, че седлото е ненадежден адаптер. Всъщност седлата могат да издържат на доста голям натиск, особено тези, направени от метал. В някои случаи до 10 атмосфери.

 1. Най-простият ¾-инчов адаптер с воден филтър. Този филтърен адаптер е полезен за монтиране на маркуча за подаване на вода на перална машина, за да го свържете към водопроводна тръба. Резбата е вътрешна от едната страна и външна от другата.. Красотата на този адаптер е, че съдържа филтър за потока, който извършва грубо почистване на чешмяната вода, преди да влезе в маркуча за подаване на вода и оттам в пералната машина. Този адаптер не е подходящ за източване на отпадъчни води.
  адаптер с филтър

Това е само малка част от примерите, които могат да бъдат дадени във връзка с такива адаптери, но няма да злоупотребяваме с вашето внимание и да претоварваме статията с информация, особено след като горните примери на практика се използват най-често при свързване на автоматични перални машини.

Сложни преходни елементи ¾

Сега нека поговорим за сложни адаптери. В рамките на нашата класификация под сложни адаптери разбираме преходни елементи, които имат 3 или повече изхода и съответно 3 или повече резбови връзки. В допълнение, сложните адаптери често имат кранове, филтри, клапани и други елементи, които позволяват решаване на допълнителни проблеми при организиране на връзката. Да дадем примери.

 1. пасаж тройник кран за пералня. Един от най-популярните сложни адаптери, който се използва много широко от водопроводчици и майстори. Необходимо е за свързване на водата към маркуча за подаване през смесителя. Не е подходящ за организиране на дренаж.
  адаптер с кран
 2. Ъглов адаптер с кран за вода. Проектиран за свързване на пералната машина към водопровода на места, където входният маркуч трябва да бъде свързан строго под ъгъл за компактно разполагане на комуникациите.Този адаптер не е предназначен за източване на отпадъчни води в канализацията, но ви позволява да организирате не само надеждна, но и естетична връзка между входния маркуч на пералната машина и водопровода.
  ъглов адаптер
 3. Троен пластмасов адаптер за дренажен маркуч за пералня със сушилня. Доста необичаен адаптер, който служи за организиране на оттичането на вода в канализацията на пералня с функция за сушене. Единият му изход служи за свързване на дренажния маркуч, вторият изход е за свързването му със сифона, а третият е тънък за свързване с маркуча, който отвежда кондензата, образуван при сушенето на дрехите.
  пластмасов адаптер
 4. Адаптер-сплитер, предназначен за свързване на два входни маркуча наведнъж. Красотата му е, че осигурява свързването на два консуматора наведнъж към един изход на водопровод, тоест два входни маркуча. Например пералня и съдомиялна машина. На фигурата вдясно виждате пример за организиране на връзка с помощта на този сплитер. Такъв преходен елемент не е подходящ за организиране на дренаж.
  адаптер сплитер

Необичайни опции за свързване

И накрая, ще дадем няколко примера за това как с помощта на адаптери е възможно да се организира връзка с водоснабдителната система, където на пръв поглед това изглежда трудно. Първият пример може да не е най-естетически приятният, но ви позволява да „закачите“ автоматична пералня към крана в банята, без да организирате допълнителни връзки.

Същността му е, че монтираме тройник на един от крановете на смесителя в банята. Съответно свързваме един от изходите му към крана на миксера, вторият изход ще отиде към тръбата (по-точно към обикновен адаптер), а третият ще отиде към маркуча за подаване - евтин и весел.

свързване на пералня към смесител

Между другото, в този случай вложката може да бъде направена по-точно, ако изберете по-подходящ миксер и по-компактен кран за тройник.

Във втория случай, с помощта на тройник, майсторът свързва входния маркуч на пералнята заедно с тоалетното казанче към един изход на водопровода. Организацията на изхвърлянето на отпадъчни води също беше обмислена и извършена директно в изхода на канализационната тръба. Както можете да видите на снимката по-долу, връзката се осъществява с помощта на два крана - двоен и тройник, въпреки че в някои случаи можете да минете само с тройник.

водна връзка

Обобщавайки, отбелязваме, че свързването на автоматична пералня към водоснабдяването и канализацията е водопроводна работа и както за всяка водопроводна работа, това изисква обикновени водопроводни материали: адаптери с прости и сложни конструкции. Ако ще свържете сами пералнята, трябва да се информирате за съществуването на различни видове адаптери, за да улесните избора на най-подходящата опция за такава връзка. Късмет!

   

2 читателски коментара

 1. Граватар Иван Иван:

  Благодаря ви за статията! Тъкмо свързвам пералнята и си блъскам мозъка за връзката. Информацията за тениската беше много полезна, не знаех за тях.

 2. Граватар Юрий Юрий:

  За първи път се сблъсках с ВиК проблем и разбрах, че има преходник-разклонител за съдомиялна и пералня. Благодаря за полезната информация!

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня