Какво означава символът за ютия върху пералната машина?

Какво означава знакът за ютия върху пералня?Някои изображения върху панелите на пералните машини са интуитивни, докато някои остават загадка за домакините. За пълноценна работа на пералнята е по-добре да разберете напълно какво и как работи, както и каква функция е обозначена като. Например ютията на пералнята означава ли нещо свързано с гладенето или не? Нека да го разберем.

Каква функция е отбелязана на ютията?

Символът за ютия в пералната машина показва опцията „Лесно гладене“. Противно на общоприетото схващане, малко хора гладят абсолютно всичко след пране. По правило детските неща (особено памперси и тениски) масово се подлагат на топлинна обработка за хигиенни цели - високата температура е ключът към стерилността, както и елементите на работното облекло (банален офис дрескод изисква добре изгладени дрехи) . Може ли „машинното гладене“ да се справи с тези задачи?

внимание! Лекото гладене не е аналог на истинското гладене и не го замества, а само омекотява влакната на тъканта.

Всъщност звучното наименование „гладене“ и съответният символ на ютията служат повече за привличане на вниманието, отколкото за описание на реалната полза от функцията. Същността му е да подготви прането за ютията, като го омекотява, а също така предотвратява появата на нови гънки по време на процеса на пране и центрофугиране.какво означава изображението на ютия върху пишеща машина?

Как се изпълнява програмата?

За да разберете напълно ефективността на дадена опция, трябва да имате добра представа за спецификата на нейното функциониране.Как се постига ефектът на ненамачкано пране, когато машината пере и центрофугира нещата, привидно както обикновено? Всъщност принципът на действие е следният: количеството вода по време на пране се увеличава, а продължителността и броят на скоростите на центрофугиране се намаляват. Това всъщност означава нежно измиване с повече вода. В резултат на това прането е влажно и по-малко набръчкано.

Артикулите, изработени от синтетични тъкани, обикновено са готови за носене след тази функция и не се нуждаят от гладене. На естествените тъкани гънките също стават по-малко забележими и нещата не трябва да се изпаряват, което спестява време, усилия и разходи за енергия.

важно! Ако искате да активирате функцията Лесно гладене, барабанът трябва да се пълни не повече от половината.

Допълнителните функции до известна степен отчитат цената на цялата пералня. Струва ли си да плащате, за да го имате? Опитни потребители твърдят, че програмата „Лесно гладене“ може да бъде конфигурирана ръчно независимо. Как да го направим?измиването става в голямо количество вода

 • Поставете по-малко дрехи в барабана от обикновено.
 • Използвайте големи количества вода при измиване.
 • Задайте цикъла на центрофугиране на ниска скорост.
 • Дублирайте цикъла на изплакване.

Обикновено центрофугирането се извършва след всички „водни процедури“, но ако започнете да изплаквате отново след него, тогава дрехите ще бъдат влажни и съответно по-малко набръчкани. Освен това, колкото повече вода, толкова по-малко гънки. За да отговорите най-накрая на въпроса дали дадена функция си струва надплащането, трябва да обобщите всички нейни предимства и недостатъци.

Предимства и недостатъци

Разбира се, основното предимство на тази опция е, че дори и да може да се настрои ръчно, това изисква време и усилия - проверка на напълването на резервоара с вода, запомняне на ниска скорост на центрофугиране и т.н.И ако функцията е вградена в пералнята, единственото, което се изисква от потребителя, е да натисне бутона. Освен това:

 • мокрите дрехи след пране се гладят по-лесно и гладко;
 • Честото използване на програмата допринася за по-дълъг експлоатационен живот на прането;
 • Рядкото използване на ютията намалява разходите за енергия.

Струва си да запомните, че активирането на функцията увеличава времето за пране. Това не е нито предимство, нито недостатък, а просто факт. Сега да преминем към минусите.прането излиза по-мокро

 1. Някои неща, особено тези от дебели тъкани, остават направо мокри след пране.
 2. Вместо спестяване на електроенергия от рядко използване на ютията, има по-голям разход на вода и енергия по време на пране.
 3. Нежният режим понякога не позволява прахът да се измие напълно от влакната на тъканта.
 4. Поради ниския обем на натоварване, трябва да перете нещата в няколко прохода.

В резултат на това тази функция не е толкова практична, че да трябва да плащате допълнително за нея, но все пак има някои предимства.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня