Отзиви за съдомиялна машина Lex

мнения за PMM LexМного млада (работеща от 2005 г.) и бързо развиваща се италианска компания LEX наскоро навлезе на руския пазар, предлагайки разнообразие от домакински уреди. Най-голям интерес сред потребителите предизвикаха съдомиялните машини LEX. Предлаганите модели не са много, но вече е ясно, че потребителите ги купуват активно. Защо пералните LEX привличат хората? Да ги попитаме.

LEX PM 6042

Николай, Оренбург

Наскоро станах собственик на необичайна съдомиялна машина LEX PM 6042. Никога преди не бях виждал тази марка съдомиялна машина, но тук беше такава изненада. Продавачът ми го препоръча и каза, че моделът е нов и се продава добре. Аз също го купих без да се замислям, защото цената ме устройваше. Тази машина смътно наподобява старите модели Съдомиялни Bosch, но има и свои собствени характеристики.

 1. Няма дисплей, но има електронно управление и система от индикатори, които показват всичко необходимо.
 2. Има пълна защита срещу течове (това е характерно и за съдомиялните Bosch).
 3. Има отложен старт, но е толкова ограничен, колкото и при техниката на Bosch. Можете да зададете забавянето за минимум 3, максимум 9 часа на стъпки от 3 часа. Доста неудобно.

Много съвременни съдомиялни имат отложен старт от 1-24 часа. Защо не инсталирате такава програма на цялото оборудване, не е трудно.

 1. Няма половин товар и има само 4 налични програми. В повечето случаи те са напълно достатъчни.
 2. Мие добре, не е много шумно, а кошовете са доста удобни.

Честно казано, не съм доволен от новата си кола, но изглежда няма и за какво да й се карам. Изпълнява функцията си, но няма да го препоръчам; по-добре е да изберете един. За тези пари днес можете да си купите машина с по-добри характеристики. Не мога да преценя надеждността на LEX PM 6042, минаха само 3,5 месеца. Ако се счупи бързо, определено ще го публикувам.

Ксения, Санкт Петербург

Съдомиялната много ми хареса. Най-важното е, че мие добре съдовете и побира доста благодарение на добре поставените кошници. Кошниците могат да се пренареждат и трансформират, което им позволява да побират още повече съдове, при това големи съдове. Няма мъртви зони за пръскачки, дори ако леко се отклоните от правилата за подреждане на ястия. Машината не е скъпа и в магазина ми направиха добра отстъпка. Доволен съм от покупката!

LEX PM 4542

Алексей, Тюмен

Най-накрая нашето семейство има съдомиялна машина. Особено се радвам, защото най-често аз получавах вечерния подарък под формата на планина от мръсни чинии. Преди месец поръчах тясна машина LEX PM 4542. Не побира много - 9 комплекта съдове, но пак е голяма работа. През деня трупаме мръсни съдове, а вечер се прибирам от работа и зареждам машината до краен предел. Голям плюс е, че можете да лежите на дивана с повдигнати крака за допълнителни 40 минути. Препоръчвам!

Галина, Москвасъдомиялна Lex

Лично аз не намерих никакви предимства в тази съдомиялна машина. Ясно е, че „на подарен кон в устата не гледат“, но все пак роднините можеха да изберат по-добра пералня за парите. Има много малко модерни функции и чисти гадно. Няма кутия за таблетки 3 в 1 и не обичам да я мия с прах, неудобно е. Като цяло върнах стария си Kandy от дачата и взех новия LEX PM 4542 там. Това лято ще мия чинии на почивка. Моята преценка: не си струва да се приема!

Лариса, Нижни Новгород

Това е лоша машина, а сглобката е чудовищна. Седмица по-късно нагревателят се повреди и нямаше резервни части за него. От сервиза отказват да го вземат, въпреки че са длъжни. Вече не знам какво да правя. За пореден път се убеждавам, че трябва да купувате техника от доказани и познати марки.

LEX PM 4563

Алена, Новосибирск

Купих тази машина на мой собствен риск, защото няма отзиви за нея.Явно съм един от първите купувачи в Русия, които се довериха на марката Lex. Рискът се оказа неоправдан. Напразно послушах продавача, който направо ме излъга. Пералнята е лоша. Не пере добре, трака много силно и често замръзва. Имаше и проблеми с инсталацията. Давам две точки!

Яна, Самара

Ужасна съдомиялна, шумна като трактор, малката ми дъщеря се страхува от нея. Има чувството, че техниката е направена с „лявата пета“. Кошниците събират много съдове, но това е безполезно, тъй като пръскачките не стигат навсякъде. Какво да кажа, тая дрънкалка дори няма дисплей. Последния век.

LEX PM 6063

Кристина, Санкт Петербург

Изключително ненадеждна съдомиялна. Аз съм добродушен човек, опитвам се да съдя безпристрастно, но тази машина ме побърка. Не само че се справя някак с функциите си, но и се развали след 3 месеца. Единствената утеха е, че платих много малко за тази машина, нека се задушат, дори не искам да я ремонтирам.

Андрей, Екатеринбург

Съдомиялните Lex са с най-ниско качество. Напразно нашите търговски обекти ги купуват. Аз самият вече пет години продавам домакински уреди и мога да кажа със сигурност, че машините на Lex никога не са били нормални. Последният път клиенти върнаха LEX PM 6063 със счупен нагревател. Моделът е вграден, мога да си представя колко проблеми вече им е създал и ще продължава да създава, тъй като няма да правим връщане. Ужас, не бих взел такова оборудване за себе си.

   

5 читателски коментара

 1. Граватар Светка Светка:

  Купихме съдомиялна през ноември 2016 г. Днес е счупена и от сервиза отказват да я вземат.Те дори не познават тази компания. Явно ще трябва да взема друг помощник не заради марката, а защото поне има резервни части за него, ако се намери нещо.

 2. Граватар Роман Роман:

  Не препоръчвам да го приемате. Не мие чинии. Тя е мокра. След месец употреба се счупи. Нагревателният елемент е изгорял. Няма резервни части. Обещаха да го сменят с нов, чакам два месеца, но има само един отговор. Не е наличен.

 3. Граватар Аня Аня:

  Ужасна съдомиялна! Режимът „интензивен“ специално за мръсни съдове ги оставя мръсни! Външната част на чиниите не се мие; остава мазна следа! Какъв кошмар! Не разбирам защо хабите чинии 170 минути, за да ги извадите почти неизмити. Какво прави тя през цялото това време? Ужасен! След цикъла намокрете отвътре. Само се надявам скоро да се развали и с чиста съвест да си купя нормален. Това уж го получих като подарък за поръчка на кухня :)

 4. Граватар Светлана Светлана:

  Съгласен съм с мнозинството! Приятели имат 30 минутен режим. Почиства по-чисто. И тук е просто печене в кал.

 5. Граватар Павел Пол:

  Еми незнам. При мен всичко работи супер. Може би си струва да подредите правилно съдовете и да прочетете инструкциите?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня