Отзиви за съдомиялна машина с плот

прегледи на съдомиялни машини с плотКогато купуват съдомиялна машина за първи път, хората мислят какъв размер трябва да бъде. В края на краищата кухнята, в която планирате да поставите уредите, може да бъде толкова малка, че уред, сравним по размер с пералня, трудно може да се побере.

Производителите обаче предлагат компактни съдомиялни за този случай, които хората наричат ​​настолни. Те наистина могат да бъдат поставени на масата, но и в шкафа под мивката, някои от тях се побират безопасно. Но как това се отразява на капацитета на съдовете и качеството на измиване? Това е основният въпрос, който решихме да разберем от прегледите на хората, използващи съдомиялни машини с плот.

Общо впечатление

Татяна

В семейството си имаме малка съдомиялна, защото няма къде да поставим голяма. Много съм доволна от нея. Достатъчно за тричленно семейство, трябва да го миете 1-2 пъти на ден. В него влиза почти всичко, с изключение на блатовете за печене. Само един тиган се побира, плюс някои дребни предмети. Това, което искам да кажа е, че въпреки че е малка машина, не е загуба на пари, а също така измива всичко перфектно. Не твърдя, че големият е по-добър.

Орфей_2001компактна машина

Нека бъде по-скоро малък плот, отколкото нищо. Купих си съдомиялната преди няколко години, марка Bosch. Измива идеално, с ръце не можеш да го постигнеш. Но неприятното е, че не можете да пъхате тигани и тенджери в него. След като смених кухненския комплект, преместих машината от масата под мивката, което я направи още по-удобна и просторна и, между другото, по-малко шум. Накратко, няма вариант да си купиш голям, да вземеш настолен и край на семейните разправии кой да мие чиниите.

Масленица

Моят съвет е да не взимате малка съдомиялна, потърсете място за голяма. Понякога не ми стигат място от 45 см, така че вече се замислям пълноразмерна пералня.

DimAs_626GE

Имам най-простата настолна машина на Bosch вече пет години.И на мен ми харесва, защото мие чиниите до блясък. Разбира се, има и недостатъци:

  • Първо, вдига много шум. Когато сложих машината в килера, шумът намаля;
  • второ, не можете да миете големи съдове. Тиганите се нуждаят от подвижни дръжки, а тенджерите трябва да се мият на чешма на ръка.

Като цяло дори тази съдомиялна е истинско спасение от жена ми!

Матрьошка

Нашата кухня е малко по-малко от 6 квадратни метра; в близко бъдеще ще инсталираме компактна съдомиялна машина. В семейството има две малки деца (приблизително на една и съща възраст) и трябва да мием бутилките често, а именно три пъти на ден, това са шест бутилки плюс съдове. Параметрите на тази машина са доста задоволителни; разбира се, можете да закупите по-голяма машина. Но ние вече имахме голям и просто бездействахме, докато не изгни. Трябваше да трупам съдове, което е неудобно. Ако имате нужда от нещо, трябва да го измиете с ръцете си.

Мисля, че малките измивания в нормален режим са по-добри от натрупването на съдове. Освен това с такава машина ще има място за още две чекмеджета. Като цяло няма да набутам всичко в него, но ще измия най-големия тиган с ръцете си.

Съдомиялни Bosch

AnfBosch SKS 60E18RU

След като прочетох голям брой положителни отзиви за съдомиялната машина Bosch SKS 60E18RU, реших да я купя сам. Основните критерии бяха производителят и размерите. Инсталирахме съдомиялната машина директно на масата, свързахме я сами, закупихме допълнителен дренажен маркуч за това, тъй като фабричният беше твърде къс.

Първото зареждане беше неуспешно, защото чиниите бяха поставени неправилно и бяха измити лошо, въпреки че скърцаха. Пералнята издава много силен шум. Изминаха малко повече от три месеца и можем да направим следния извод:

  • Твърде малко е за 4-членно семейство, всички мръсни съдове не влизат и трябва да миете тенджерите една по една.
  • Качеството на измиване е ниско, не е ясно защо.
  • Заема много място, което ви лишава от място за готвене.
  • Неудобна кошница за лъжици и вилици.

Тези недостатъци ме накараха да продам пералнята след шест месеца, за да си купя подова с по-голям капацитет. Отбелязвам, че цената за тях е абсолютно еднаква.

Оля Я

Използвам съдомиялна машина Bosch модел SKS 60E18RU вече 4 години и никога не искам да се разделям с нея. Дълго време се съмнявах дали имам нужда от настолна съдомиялна машина, тъй като имам семейство от 6 души. Съмненията обаче бързо изчезнаха. Предпочитам да включвам машината 2 пъти на ден, отколкото да трупам съдове.Bosch SKS 41E11

Харесвам 35-минутен режим на пране, но използвам 2-часов режим за миене на газови решетки и аспиратори. За перилни препарати използвам евтини таблетки, нарязани на три части. Купуването на голям пакет таблетки (60 бр.) е много изгодно, а качеството на измиване е отлично. Просто се уверявам, че добавям сол и препарат за изплакване.

Доронина Елена

Съдомиялната се счупи след като ми служи 8 години и реших да си купя нова Bosch SKS 41 E11. Новата машина се оказа малко по-голяма, което е добра новина, тъй като започна да побира повече съдове. Доволен съм от всичко, мие всичко чисто и безшумно.

Александър Куканов

В нашето семейство имаме три деца, което принуди жена ми да мие чиниите много често и много и затова решихме да си купим съдомиялна машина. Покупката дойде в момент на криза, когато доларът скочи. Нямаше избор, взеха машината от витрината Bosch SKS 41E11, за щастие поне беше известна фирма, все още няма оплаквания от нея.

С внимателен подбор на препарати съдовете блестят, дори ръчно измити чаши за чай се измиват още по-чисто от машината. Тиганите и тенджерите стават перфектни след третото измиване. 15 минути след края на програмата съдовете са напълно сухи. Накратко, доволни сме от пералнята и я препоръчваме на всички.

Куришев Алексей

Имам съдомиялна за плот Bosch SKS 40E22, за която нямам какво добро да кажа. Най-важното е, че не мие добре съдовете, трябва да ги миете, да не говорим за тиганите и тенджерите, които изобщо не идват с чиниите. А миенето на един тиган повече от час излиза някак малко скъпичко. Ще дам оборудването на свекърва ми, той да се радва или да страда...

Съдомиялни Electrolux

Кондаков Николай

Купих съдомиялна Electrolux ESF 2300 OH и много ми хареса, защото мие добре съдовете. След няколко месеца обаче спря да топли водата поради повреда на оборотомера. На оборотомера има магнит, който се е разполовил. Скоростта не се регулира, така че нагревателният елемент не се включва. Взех суперлепило и залепих магнита заедно, всичко работи.

елена миткина

След 7 години използване на съдомиялна Electrolux esf 2440, закупихме модела ESF 2300 OW, също Electrolux. Пералнята е добра, пере перфектно. Но в рамките на една година започнаха повреди, първо с вратата, след това със сензора за нивото на водата, поради което водата изобщо не се загрява, въпреки че се пълни. Беше дълго чакане за резервни части, така че го занесохме в гаража и купихме Candy в замяна, решавайки, че съдомиялните Electrolux са станали отвратителни. Но това, което ще кажа е, че шумът на Канди е нереален, след като се опитах да го звукоизолирам, той напълно изтече. В крайна сметка, по-добре да ремонтираме Electrolux и да сме щастливи.

Громилин ИляElectrolux ESF 2200 DW

Имам съдомиялна Electrolux ESF 2200 DW, отличен, икономичен и евтин уред. Въпреки някои недостатъци, давам му 5 точки. Ние сме двама и живеем в апартамент от ерата на Хрушчов, където има много малко място в кухнята.Пералнята беше поставена под мивката. За да спестим пари и да бъдем екологични, ние използваме сода за хляб за миене на съдове с добавяне на половин чаена лъжичка най-евтиния прах за съдомиялна машина и изсипваме сол „Екстра“ в йонообменника. Веднъж на 3 месеца мием машината с обезмаслител.

Минусът му е, че след 1,5 години работа се счупи старт бутона. Но не се разстроих, взех кръстата отвертка, разглобих вратата и извадих бутон, който можете да запоите сами и да го занесете на механик. Повечето ремонти ще струват 1-2 $, което не е голям проблем.

Ерофеев Александър

Съдомиялната Electrolux ESF 2200 DW е съвсем обикновена. След 4 години работата изтича, причинявайки наводнение. Причината е изгорял датчик за нивото на водата. Като цяло обещаните от производителя 5 години не свършиха работа. И качеството не отговаря на цената, особено след като е сглобен в Полша.

Съдомиялни Candy

Лен-Отивам

Използвам машината Candy CDCF 6 вече три години и съм доволен от всичко:

  • Компактен. Просто няма къде да поставите по-голяма съдомиялна, но тази е в ъгъла близо до мивката.
  • Доста просторен. За семейство от 2 възрастни и едно дете не е необходимо повече, в противен случай ще трябва да трупате съдове, които ще издават неприятна миризма.
  • Почиства добре, при условие че съдовете са подредени правилно и филтърът се почиства редовно. Е, изберете качествени продукти.

Недостатъкът на модела е шумната дренажна помпа; не можете да го включите през нощта, което е жалко.

Candy-CDCF62Освен това е неудобно да се използват капсули с него; оставят твърде много пяна, тъй като са предназначени за по-голям обем съдове. Трябва да изплакнете допълнително. Въпреки това пералнята е добра и като цена, и като качество.

havochka888

Купих съдомиялна машина Candy CDCF 6 за рождения ден на родителите ми, преди около три години.Никога преди не сме се занимавали с такава технология. Основното нещо беше да погледнем размерите, така че да пасне в кухнята. Честно казано, в началото бяхме възхитени от миенето на чинии, всичко беше идеално чисто. Радостта свърши, когато отворите на пръскачката започнаха да се запушват. Поради това качеството на измиване намалява и ако лошо измитите съдове изсъхнат в машината, измиването им става проблематично.

За по-добро измиване трябва да поставяте чиниите по-рядко от клетките в кошницата и следователно обемът на съдовете се намалява. Вратата на отделението за таблет не работи добре; понякога просто не се отваря и таблетът остава на мястото си. Накратко, трябва да свършите много ненужна работа с такъв помощник, включително предварително почистване на плочите. С мъжа ми си купихме кола Бош, няма нищо подобно. Затова ви съветваме да не пестите от производителя.

Дубров Игор

Имаме съдомиялна машина Candy CDCP 6/E в нашата селска къща; нямахме достатъчно място за по-голям. Тази машина е малко малка, Kandy за 8 класически сервиза все още би било по-добре. В този големите плочи пасват една до друга. Да, таблетите са неудобни; трябва да ги счупите наполовина.

Както можете да видите, различните съдомиялни машини имат както положителни, така и отрицателни отзиви. Всичко зависи от нуждите на хората, техните нужди и възможности. Когато избирате съдомиялна машина, фокусирайте се върху техническия компонент, а не върху субективното мнение на всеки.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня