Преглед на свободностоящи съдомиялни машини

свободностояща миялна машинаЕдин ден идва моментът, в който осъзнавате, че вече не можете да живеете без съдомиялна. Възниква въпросът кой модел съдомиялна машина да изберете, така че да е функционален, надежден и удобен? В тази статия ще говорим за свободностояща съдомиялна машина, как да я изберем правилно, какви са нейните предимства и недостатъци.

Предимства и недостатъци

Свободностоящата съдомиялна се различава от съдомиялната за вграждане по това, че нейните странични стени, преден и горен капак вече имат красив и стилен дизайн. И това може да се отдаде на първото предимство на този тип съдомиялна машина. Въпреки това ще изброим всичките му предимства:

 1. свободностояща съдомиялна машина може да се постави във всяко свободно пространство; оригиналният му дизайн може да подчертае интериора на кухнята като цяло;свободностояща миялна машина
 2. в случай на неизправност, такава съдомиялна машина е по-лесна за проверка и отстраняване от тази, която е вградена в мебели;
 3. като правило цената на свободностоящите модели е с 20-25% по-ниска, което не може да не повлияе на избора;
 4. когато не е възможно да се преработи кухненският комплект или вече е направено, свободностоящите модели съдомиялни машини са най-добрият бюджетен вариант за допълване на кухнята с полезни уреди.

При свободно стояща съдомиялна машина контролният панел най-често се намира на фасадата. Това е удобно, ако след това следите колко време остава до края на цикъла на пране.

Тези модели имат и недостатъци:

 • основният недостатък е, че ще трябва да помислите внимателно, за да намерите подходящо място за него, ако кухнята е малка;
 • Най-често такива модели нямат обмислена топло- и звукоизолация, така че такива машини може да изглеждат шумни.

Препоръки при избор

Когато избирате свободностояща съдомиялна машина, трябва да вземете предвид много нюанси, за да не се разочаровате от покупката. На какво трябва да обърнете внимание, предлагаме някои полезни препоръки.

 • Решете предварително размера на съдомиялната машина. Машините са: стандартни с капацитет до 17 комплекта съдове, тесни с капацитет до 10 комплекта и компактни с капацитет до 6 комплекта. Разглеждат се най-удобните и оптимални за семейство от 4-5 души тесни съдомиялни машини с ширина до 45 см. Въпреки това, с много ограничено пространство, компактна съдомиялна машина, стояща отделно на масата, ще се впише перфектно в интериора.свободностояща миялна машина
 • Брой програми. Повечето машини имат 5 основни режима на пране, броят на режимите в първокласните машини достига 24. Потребителите казват, че най-често използват само 3-4 програми, а всички останали са непотърсени. Така че струва ли си да плащате повече за нещо, от което не се нуждаете?
  Пълноразмерните свободностоящи съдомиялни машини имат най-голям брой режими.
 • Допълнителните функции не са толкова безполезни, така че когато купувате, не забравяйте да разберете всичко, което съдомиялната машина може да „прави“. Например, може да има допълнителни функции като стерилизация, отложен старт, половин товар, ускорено измиване и осветление на кабината.
 • Външен изглед на съдомиялната. Цветът и дизайнът играят важна роля в създаването на хармоничен интериор в кухнята.

  Съвременните съдомиялни машини изглеждат много стилни и модерни; те се различават не само по цвят, но и леко по форма. Можете да изберете пералня в класически стил или в стил хай-тек или винтидж.

 • За някои потребители производителят и страната на сглобяване на съдомиялната машина са важни. Най-популярни са немските машини на Bosch и Siemens. Италианските свободностоящи съдомиялни машини от Smeg изглеждат стилни. Бюджетните модели включват перални от Electrolux, Candy и Zanussi.

Преглед на модела

Сега нека направим кратък преглед на съдомиялните машини, сравнявайки техните характеристики, дизайн и цена.

Smeg BLV2O-2 е пълноразмерна свободностояща съдомиялна машина с впечатляващ дизайн и необичайна опростена форма. Тази машина е предназначена за 13 комплекта съдове, има размери (ШxДxВ) - 60 x 68 x 89 cm.Броят на режимите е 9, включително автоматично пране. Има и 5 температурни настройки. Сушенето при този модел се извършва под въздействието на горещ въздух (турбо сушене). Средното време за пране е 150 минути. „Номерът” на машината е, че в края на цикъла вратата се отваря автоматично. Тази съдомиялна машина от висок клас струва около $1280.

Smeg BLV2O-2

BOSCH SMS 53N12 е немска съдомиялна машина, предназначена за 13 места. Размерите му (ВxДxШ) са 60 x 60 x 84.5 cm. Тази машина ще допълни интериора на модерна просторна кухня в класически стил. Машината има 5 програми и 4 температурни настройки. Има защита от деца и защита от теч Aqua Stop. Дигиталният дисплей показва времето до края на прането. Цена около $500.

BOSCH SMS 53N12

Bosch SMS 40L08 е подова съдомиялна машина с размери (ШxДxВ) 60 x 60 x 85 см. Максималното му натоварване е 12 комплекта. Този сребрист модел на машина с марка Bosch може да подчертае високотехнологична кухня. Специална характеристика на съдомиялната машина е функцията VarioSpeed ​​​​, която ви позволява да ускорите процеса на измиване в различни режими. Има общо 4 програми за пране и температура. Има защита срещу течове и срещу деца. Средната цена за пералня е 480 долара.

Bosch SMS 40L08

Bosch SKS 51E11 е компактен модел съдомиялна машина, която може да се монтира на маса. Яркият цвят, избран от дизайнерите на Bosh, привлича вниманието; такава машина ще украси модерна кухня. Капацитетът на съдомиялната е 6 комплекта, размери (ШxДxВ) - 55.1 x 50 x 45 cm. Броят на програмите е 5, което е напълно достатъчно за измиване на голямо разнообразие от съдове. Машината е с непълна защита срещу течове. Цената на този модел е около $270.

Bosch SKS 51E11

Bosch SPS 68M62 е нов модел тясна съдомиялна машина, с капацитет 10 комплекта. Размерите (ШxДxВ) са 45 х 60 х 85 см, което ще позволи да се постави дори в малка кухня.Особеността на тази съдомиялна Bosch е, че в допълнение към основните програми има допълнителни функции HygienePlus, VarioSpeedPlus, IntensiveZone, които правят измиването още по-добро и по-бързо. Осигурена е и пълна защита срещу течове и срещу деца. Средна цена $450.

Bosch SPS 68M62

Siemens SR 25E830 е стилна съдомиялна с капацитет 9 комплекта. Размери (ШxДxВ) са 45 x 60 x 85 см. Общо машината има 5 програми за пране, средното време за пране е 185 минути, но има и бърз цикъл за 30 минути. Най-високият клас на консумация на енергия, сушене и пране е А. Цената е 420$.

Siemens SR 25E830

Electrolux ESF 9420 LOW е пълноразмерна свободностояща съдомиялна машина с капацитет до 9 места. Малките размери (Ш x Д x В) 45 x 62 x 85 см позволяват поставянето й в малка кухня. Има 5 програми за пране, както и специална биопрограма и турбо сушене. Този модел обаче няма защита от деца, дисплей и само частична защита срещу течове. Добър бюджетен модел само за $220.

Electrolux ESF 9420 LOW

Hansa ZWM 446 IEH е тясна съдомиялна машина, предназначена за 10 комплекта. С размери (ШxДxВ) 45 х 60 х 85 см се вписва идеално в модерна кухня, а сребристият цвят ѝ придава стил. В тази машина, в нормален режим, съдовете ще се измият за около 150 минути. Има общо 6 програми, включително автоматично измиване с определяне на степента на замърсяване на съдовете. Доволен от нивото на шума, което е само 45 dB. Има дисплей, защита срещу течове и за всичко това ще трябва да платите само около $250.

Hansa ZWM 446 IEH

И така, както виждаме, свободностоящите съдомиялни машини на Bosch и други изглеждат много стилни и не е разумно да ги криете в мебелите. Дизайнът на такива машини е толкова разнообразен, че дори изтънчен потребител може да избере опция. Приятно пазаруване!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня