Програма “Refresh” в пералня Haier

Програма “Refresh” в пералня HaierВъпреки наличието на същите режими и опции в съвременните перални машини, в някои модели понякога можете да намерите работни цикли, които на пръв поглед са неразбираеми. Например, не всяка домакиня ще може да отговори защо е необходим режимът „Опресняване“ в пералня Haier. Ето защо, докато стандартните програми рядко повдигат въпроси относно тяхната цел и работа, подобни иновации могат да бъдат трудни за разбиране без инструкции. В случай, че нямате под ръка ръководството с инструкции, подготвихме днешния материал, от който ще научите функциите на полезния цикъл „Опресняване“.

Как работи и защо е необходимо?

Тази функция е сериозно различна от всяка друга в технологията на Haier. В същото време, след като го разберете, никога няма да имате въпроси как да го използвате отново, толкова е просто и интуитивно. Всичко, което трябва да направите, е да заредите леки артикули като тениски, ризи или блузи, да стартирате програмата Refresh и да забравите за „домашния асистент“ за следващите 20 минути.

За този режим не е необходимо да добавяте прах за пране - струи гореща пара ще премахнат неприятните миризми, гънки по дрехите и други нежелани елементи, което напомня на пълноценно химическо чистене у дома.

Разбира се, тази програма не е създадена за премахване на упорити петна и други сериозни замърсявания. Той е проектиран специално за високоскоростна обработка на пране, по време на която можете да премахнете плесента от неща, които са „чакали крилата си“ твърде дълго. Този режим е подходящ и за подготовка за носене на току-що закупени от магазин дрехи. пране в пералня Haier

В допълнение, режимът е идеален и за почистване на неща от алергени и вируси. Плюс това, това е точно това, което трябва да изберете в ситуация, в която спешно трябва да върнете формата на продукти, изработени от деликатни тъкани, които не могат да бъдат обработени в пълни SM работни цикли. Накрая си струва да споменем прекалено изсъхналите дрехи, които може да са били оставени да висят твърде дълго след пране и да са изсъхнали толкова много, че е почти невъзможно да се изгладят правилно. В този случай ще помогне същата опция „Опресняване“, която бързо ще подреди дрехите, като ги направи гъвкави и готови за обработка дори с ютия без възможност за използване на пара.

Ето защо тази функция е толкова полезна, защото може да се използва за различни цели и дори не изисква прах за пране или омекотител. Той е много икономичен откъм вода и електричество поради краткотрайността си, но винаги постига максимален ефект.

Важни алгоритми на Haier SM

Открихме как да използваме необичайния режим „Опресняване“; остава само да разберем популярните функции, които могат да бъдат намерени на почти всяка пералня на марката Haier. Отличното познаване на всяка опция в домакинските уреди винаги ще ви позволи да изберете правилните настройки за пране за всеки отделен тип дрехи. Затова ще анализираме накратко съвременните програми, които могат да бъдат намерени днес.

 • “40`40°” Цикъл за намаляване на времето за пране наполовина - от 80 на 40 минути. Значително ускорява въртенето на барабана, но не увеличава нагряването на водата, която остава 40 градуса по Целзий.
 • "Деликатно пране". Това е изборът за продукти, изработени от деликатни материали, които могат да се деформират при груба обработка.Цикълът се характеризира с плавно въртене на барабана, най-слабо въртене и много ниска температура на водата. Всичко по-горе, плюс изобилие от вода, ви позволява внимателно да почистите дрехите и след това напълно да измиете детергентите от влакната на нещата.
 • "Бебешки дрехи". Основната характеристика на режима се счита за висока температура на водата над 60 градуса. И благодарение на няколко етапа на изплакване, цикълът също така перфектно измива домакинските химикали от дрехите.

Тази програма трябва да се използва не само от млади майки, но и от страдащи от алергии, които не понасят перилни препарати.

 • "Тъмни тъкани" Още един цикъл с голямо количество вода и бавно центрофугиране. Това позволява на тъмните цветове да останат живи. За да подобрите ефекта, е необходимо да използвате специални гелове и балсами.
 • "Ръчно пране". Функцията е предназначена за най-трудните тъкани, като коприна, вискоза и кашмир, които могат да се деформират. Благодарение на плавното въртене на барабана е изключена повреда на продуктите, изработени от изброените материали.
 • "Вълна". Алгоритъм с „говорещо“ име. Помага на домакините да предотвратят свиването и натрупването на вълнени дрехи.
 • "Пух." Друг ясен режим, присъстващ само в домакински уреди, предназначени за пране на 9 или повече килограма пране наведнъж. Перфектно почиства връхни дрехи и предмети, пълни с пух и пера.Машина Haier за цялото семейство
 • — Ризи. Специална функция за пране на ризи, която със слаба центрофуга и ниска температура на водата от около 30-40 градуса по Целзий не само почиства дрехите от трудни петна, но и не мачка тъканта, така че по-лесно да се глади по-късно с ютия или уред за пара.
 • „Фитнес“. Модерна функция за тези, които често ходят на фитнес, тичат сутрин или спортуват активно.Времето за пране е само час при температура от 40 градуса, като през това време машината успява да изпере спортни униформи от памук и синтетика.
 • "Еко 20°C". Икономичен цикъл за обработка на леко замърсени дрехи. Програмата намалява консумацията на енергия с цели 80% в сравнение с класическите SM опции. Производителят препоръчва да се използва гел, а не прах за този вид пране, тъй като се разтваря по-добре в студена вода.

И накрая, отбелязваме полезната опция за самопочистване, която се намира в някои скъпи перални машини Haier. Самопочистването може перфектно да почисти барабаните, тръбите, дренажния филтър и резервоара за прах на вашия „домашен помощник“ само за два часа при температура от 70 градуса по Целзий. След тази обработка дори няма да се налага да мислите за ръчно почистване на домакински уреди, защото машината ще направи всичко сама.

Днес технологията става все по-модерна и по-умна всеки ден, така че е толкова важно да сте в крак с прогреса и да знаете всички режими на пране наизуст, за да използвате оборудването на 100%.

   

3 читателски коментара

 1. Граватар Виктор Виктор:

  Може ли режимът „Опресняване“ да се прилага за вълнени дрехи?

 2. Граватар Наталия Наталия:

  Освежих джъмпера от мохер, стана мек и миризмата на вълна изчезна. След освежаване беше леко влажно, след час на хоризонтална сушилня вече беше сухо

 3. Граватар Наталия Наталия:

  Може ли режимът „Опресняване“ да се приложи към палта?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня