Режим “Опресняване с пара” в пералнята

Режим на освежаване с пара в пералнятаМного съвременни перални машини са оборудвани с парогенератор. Благодарение на него машините могат да напълнят барабана с пране с гореща пара, което значително подобрява качеството на пране. Понякога дори не е необходимо да перете – сухите вещи могат да се дезинфекцират с нагрят, овлажнен въздух. Функцията “Опресняване с пара” в пералната машина е една от основните опции за пара на машината. Предлагаме ви да разберете защо е полезно и как работи.

Как работи този алгоритъм?

Пералните с пара имат много иновативни опции, които ви помагат да се справяте с петната по-добре и по-безопасно. Една от тях е функцията “Опресняване с пара”. Това е уникална технология, която ви позволява да върнете свежестта и чистотата на вещите, без да ги измивате директно.

По време на програмата “Опресняване с пара” пералнята генерира поток от горещ, овлажнен въздух. Пълни барабана, прониква във влакната на тъканта, изтласква малки замърсявания и премахва неприятните миризми. Освен това, благодарение на високата температура, прането става по-гладко и меко.

С програмата “Опресняване с пара” пералнята не поема вода – прането остава почти сухо.

При стартиране на режим “Опресняване с пара” машината работи по нестандартен алгоритъм. Машината не черпи вода и не взема препарат от дозатора - нещата в барабана не се мокрят, а само се овлажняват от горещ въздух. Времето на цикъла също се намалява до 20-25 минути.обработка с пара

След функцията за пара нещата не се нуждаят от гладене и сушене. Можете веднага да извадите прането от барабана и да го поставите върху себе си.

Други режими, включващи пара

Парните функции на пералната машина не се ограничават до една програма.Съвременните слот машини предлагат на потребителите редица други функции и алгоритми. Най-популярните от тях са технологиите Fresh Care+ и Steam Hygiene. Нека опишем всеки по-подробно.

 • Свежа грижа+. Тази технология позволява прането да остане свежо 6 часа след изпиране. Благодарение на обработката с пара и специалното въртене на барабана, тъканта се изглажда, отървава се от неприятните миризми и влакната са защитени от повторно замърсяване. Важен нюанс - опцията не работи при стартиране на програмите „Деликатни“ и „Одеяла“.

Когато технологията Steam Hygiene е активирана, до 99,9% от бактериите се отстраняват от тъканта.

 • Парна хигиена. Буквален превод: „Хигиена на парата“. Името отразява същността на режима: след стартиране барабанът на пералната машина се пълни с пара, загрята до 70-80 градуса. Високата температура се поддържа в продължение на 20 минути, поради което тъканта е напълно дезинфекцирана - до 99,9% от бактериите са унищожени. Тази екологична опция е идеално решение за пране на дрехи за страдащи от алергии и новородени.Свежа грижа+

Някои модели перални машини с парогенератор имат допълнителни режими и опции или модифицирани варианти на популярните. За да разберете възможностите на машината, се препоръчва внимателно да проучите фабричните инструкции. В него производителят изброява и описва всички предоставени „кифлички“.

Плюсове на парните машини

Някои потребители отхвърлят пералните машини с парогенератор, считайки, че парните функции са твърде скъпи и безполезни. Всъщност подобни изводи се правят от непознаване на ползите и ефективността на топлия въздух. И така, почистването с пара има следните предимства:

 • молекулите на парата са по-леки и по-активни от водните молекули, така че те проникват по-дълбоко в тъканта и по-ефективно изтласкват замърсителите от влакната;
 • парата заема 1700 пъти повече място от водата, поради което тъканта се почиства по-добре;
 • отоплението на въздуха използва по-малко електроенергия от врящата вода, което прави цикъла икономичен;
 • обработката с пара е по-деликатна и по-безопасна от конвенционалното кипене - тъканните влакна се износват по-бавно и цветът се запазва;
 • с пара петната се отстраняват по-бързо и по-ефективно (ако накисването във вода изисква поне 30-60 минути, тогава горещият въздух върши работата за минути);предимства на обработката с пара
 • като използвате обработка с пара, можете да дезинфекцирате прането без пране (прането остава чисто и сухо);
 • при програми с пара се пести препарат - тук не е необходим;
 • парата изглажда нещата, премахва гънките и гънките;
 • Благодарение на парогенератора, можете да подготвите пресъхналото пране за гладене;

Знаейки как да използвате пара, можете да организирате химическо чистене у дома. Всичко това ще ви позволи да почистите дори вещи, които не могат да се перат, поддържайки ги в перфектно състояние. Важното е, че семейният бюджет ще остане незасегнат.

Ефективността на парата отдавна е оценена в болници, ресторанти и хотели. Благодарение на нагрятия въздух можете да избелите упоритите петна за възможно най-кратко време, забравяйки за бактериите и неприятните миризми. Сега, с машини, оборудвани с парогенератор, домакините имат такава възможност.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня