Грешки в перални Candy без дисплей

Грешки в перални Candy без дисплейМного удобно е, че кодът за грешка в съвременните перални машини се показва директно на дисплея, информирайки потребителя за причината за проблема. Най-лошата ситуация е за собствениците на машини без дисплей, тъй като в този случай декодирането ще бъде по-трудно. Въпреки това, кодовете за грешки за перални машини Candy без дисплей също са лесни за определяне, ако имате под ръка ръководството за потребителя или достъп до Интернет. Тези „домашни асистенти“ съобщават за грешка с подобрена индикация, така че за да определите повредата, трябва да наблюдавате мигащите светлини. Ще изброим основните грешки, които могат да възникнат при потребителя, и ще ви покажем как да ги интерпретирате правилно.

Принцип на дефиниране на кода

Разбира се, цифровият код за грешка на дисплея е много удобен, но броят на мигащите светодиоди също е много лесен за определяне на неизправността. Просто трябва да преброите колко пъти светват и изключват светлините, което ще ви даде ключа за разпознаване на проблема. Основното нещо, което трябва да имате предвид, е домакинската серия Candy, тъй като различните модели показват грешката по различен начин.

 • Бонбони Гранд. На тази машина трябва да разгледате светлината, разположена близо до бутона, отговорен за интензивно пране (иконата на режим изглежда като риза с петна), както и светлината на най-левия индикатор в системата на дисплея, който отчита обратното броене на времето (обикновено индикаторът е близо до числото „90“).Бонбони Гранд
 • Candy Smart.В тази серия трябва да наблюдавате индикатора близо до бутона, отговорен за интензивното измиване, както и горната светлина в системата на дисплея с отчет за оставащото време, тоест или също до „90“, или до „ Старт”.Candy Smart
 • Бонбони Оптима. Тук всичко е още по-просто, защото трябва само да обърнете внимание на светлината до клавиша, отговорен за режима на пране със студена вода (изображение на снежинка).Бонбони Оптима
 • Бонбони Акваматик. Ситуацията е подобна на предишната серия - трябва да проучите индикатора до бутона за активиране на режима на измиване със студена вода.Бонбони Акваматик

Може да изглежда, че е много трудно да се определи кодът за грешка без дисплей, но това не е така. Системата за грешки в пералните машини Candy без дисплей е много по-лесна, отколкото в „домашните асистенти“ без дисплей от други марки. Нека да преминем към идентифициране на основните грешки, за да идентифицираме бързо проблем с оборудването.

Идентифициране на грешки

Правилното идентифициране на грешка зависи пряко от правилното определяне на мигащите светлини и интервалите между индикациите. Основният списък от сигнали, които SM може да ви изпрати, не е толкова кратък.

 • E1 (E01, грешка 1, грешка 1). Индикаторът мига веднъж на всеки пет секунди. Информира потребителя, че вратата на люка не е заключена. Свързано с повредено окабеляване, счупен електронен контролер или повреда на системата за заключване на люка.
 • E2 (E02, Err 02, Error 2). Индикаторът мига два пъти на всеки пет секунди. Това показва липса на воден поток в резервоара, твърде бавен набор или обратното - твърде бърз. В този случай трябва да проверите маркуча за пълнене, вентила за всмукване на вода, превключвателя за налягане, неговите тръби, таблото за управление на пералната машина или водоснабдяването в къщата.
 • E3 (E03, грешка 3, грешка 3).Индикаторът мига три пъти на всеки пет секунди. Кодът за грешка показва, че водата се оттича твърде бавно или изобщо не се оттича. Обикновено се свързва със запушване на дренажната система, повреда на дренажната помпа или проблем със сензора за ниво на течността.
 • E4 (E04, Err 04, Error 04). Индикаторът мига четири пъти на всеки пет секунди. Обикновено кодът се появява три минути след навлизането на прекомерно количество вода в резервоара. Най-често това се случва поради повреда на клапана за пълнене, дефектно окабеляване или неизправност на тахометъра.код за грешка на SM Kandy без дисплей
 • E5 (E05, грешка 5, грешка 5). Индикаторът мига пет пъти на всеки пет секунди. Съобщава за липса на нагряване на водата поради повреда на температурния датчик, нагревателния елемент на водата, контролера или селектора на режима на пране.
 • E6 (E06, грешка 6, грешка 6). Индикаторът мига шест пъти на всеки пет секунди. Неуспешна работа поради повреда на контролния модул SM.
 • E7 (E07, грешка 7, грешка 7). Индикаторът мига седем пъти на всеки пет секунди. Появява се, след като пералнята се опита три пъти да стартира електрическия мотор, който се върти прекалено бързо. Възниква поради повреда на тахогенератора или неговата верига.
 • E9 (E09, грешка 9, грешка 09). Индикаторът мига девет пъти на всеки пет секунди. Барабанът не се върти, което може да се дължи на повреда в електродвигателя.

Не бързайте да определите кода за повреда, но внимателно наблюдавайте поведението на машината за известно време, за да определите точно броя на сигналите, които SM ви изпраща, и да не започнете случайно да ремонтирате работеща единица.

 • E10 (Грешка 10, Грешка 10). Индикаторът мига десет пъти на всеки пет секунди.Повреда на двигателя, която може да възникне поради неизправност на програмния селектор или връзките на двигателя.
 • E11 (Err11, грешка 11). Индикаторът мига единадесет пъти на всеки пет секунди. Липса на сушене или очевидни проблеми с него, които могат да възникнат само при модели с функция за сушене, например в GVSW40364TWHC-07. Възниква поради повреда на нагревателя за сушене, сензора за температура на сушене или нагревателния елемент за сушене, неговите контакти или вериги.
 • E12 (Грешка 12, Грешка 12, EC). Индикаторът мига дванадесет пъти на всеки пет секунди. Друг код за грешка е само за перални със сух режим. Възниква в ситуация, при която режимът на сушене не съответства на избрания работен цикъл. Появява се поради прекъсване на веригата в сензора за температура на нагревателния елемент, еднократна повреда в контролния модул или поради липса на комуникация между системата за индикация и контролната платка.гледане на индикатора SM Kandy
 • E15 (Err15, Error 15). Индикаторът мига петнадесет пъти на всеки пет секунди. Това се случва поради повреда на контролния модул, така че машината не издава никакви звуци и не може да стартира нито една от програмите.
 • E16 (Err16, Error 16). Индикаторът мига шестнадесет пъти на всеки пет секунди. Ако домакинските уреди не могат да затоплят водата изобщо или до избраното ниво, тогава или нагревателният елемент за вода, или контролният модул са се повредили.
 • E17 (Err17, грешка 17). Индикаторът мига седемнадесет пъти на всеки пет секунди. Липса на въртене на барабана или прекомерно въртене. Това означава, че тахонегерът не работи или поради прекъсване на захранващия проводник, или поради лош контакт.
 • E18 (Err18, Error 18). Индикаторът мига осемнадесет пъти на всеки пет секунди.Случва се, когато работният цикъл внезапно приключи или когато цикъл откаже да започне. Подобно на много други кодове за грешка, той се появява, когато контролният модул на CM е повреден.
 • E20, E21 (Err20, Err 21, Error 20, Error 21). Индикаторът мига двадесет или двадесет и един пъти на всеки пет секунди. Появява се след спиране на измиването и невъзможност за източване на отпадъчната течност. Виновникът може да е запушена дренажна система или повреда на превключвателя за налягане, който определя нивото на водата в резервоара.
 • E22 (Грешка 22, Грешка 22). Индикаторът мига двадесет и два пъти на всеки пет секунди. Прекъсване на избрания работен цикъл по време на работа, изтегляне и източване на вода, без загряване на водата по време на пране. Това поведение възниква поради повреда на клапана за пълнене, контролния модул, сензора за ниво на водата или елемента за нагряване на вода, неговите контакти или окабеляване.

Сега знаете как се държи „домашният асистент“ в случай на определени повреди и какви компоненти трябва да бъдат проверени, за да се реши проблемът.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня