Грешки на пералня Bosch Maxx 5

Грешки на пералня Bosch Maxx 5Несъмнено за отстраняване на някои проблеми в пералните машини Bosch е необходимо да се обадите на специалисти, но в някои случаи всеки обикновен човек може да се справи сам с проблема. Така че, за да разберете кога трябва да алармирате и кога просто трябва да имате търпение и време, трябва да знаете списъка с грешки на пералнята Bosch Maxx 5. По правило никой не съхранява инструкциите , или информацията в тях е непълна, поради което се нуждае от систематизиране .

Проблем с дешифрирането

Трудността е, че не всички домакини дори веднага разбират какво точно се е случило, просто не знаят как се държи машината, която произвежда кода за грешка. Разбира се, на устройства с дисплей всичко е просто и ясно - погледнах комбинацията, намерих стойността и помислих какво да правя по-нататък. Но какво да кажем за тези, чиито модели не са оборудвани с екран? В този случай диагностичната система също работи, но малко по-различно, а именно чрез мигащи светлини на контролния панел. Съответно, когато машината замръзне и хаотичното мигане е единствената реакция на действията на потребителя, се появява паника.определи грешката

Тук трябва да се успокоите и внимателно да наблюдавате диодите. Трябва да запишете кои клавиши светят или мигат и ако мигат, тогава в какъв ред и на какъв интервал. И едва след това отворете инструкциите, ръководството или друг документ, където са събрани значенията на кодовете за грешки, вероятно ще намерите този, от който се нуждаете. Друг е въпросът как да постъпите по-нататък, може би сами, а може би и с помощта на професионалисти.

База данни на диагностичната система

Въпреки факта, че няма много кодове за грешки за перални машини Bosch Max 5, не е необходимо да ги запомняте всички наизуст; поддържането на този вид информация в главата ви не е лесно - неизбежно ще пропуснете нещо и ще направите грешка. Просто напишете или отпечатайте ръководството и го дръжте под ръка. Ето списък с кодове.

 1. F16 на екрана или индикаторът “Spin 800” свети постоянно. Проблемът най-вероятно е във вратата на люка. Отворете вратата и след това я затворете, ако е необходимо, натиснете леко надолу с коляно. Сега опитайте да рестартирате програмата.
 2. Дисплеят показва F17 или същата светлина „800 rpm spin“ и индикаторът до изображението на леген с вода свети. Тук проблемът е в събирането на вода: тя или изобщо не тече, или го прави твърде бавно. Може да има няколко решения: почистете филтърната мрежа, проверете налягането на водата в тръбите. Можете също така да отворите крана на пералнята докрай.
 3. Код F18 има подобен проблем (аналог – светят лампичките “Spin 400” и “Spin 800”). В този случай водата, напротив, не се оттича или се оттича много по-дълго от очакваното. Проверете дренажния филтър за замърсители и ги отстранете, проверете също превключвателя за налягане. Ако е дефектен, сменете го с нов.
 4. F19, или следната комбинация: леген с вода, центрофуга-800, центрофуга-400. Това показва проблеми с отоплението на водата. Може или изобщо да не се нагрява, или буквално да заври. Тук става въпрос за почти 100% вероятност в термостата или нагревателния елемент и неговите контакти. Безполезно е да ремонтирате тези елементи, по-лесно е да ги замените с нови. Пренапреженията в електрическата мрежа също могат да бъдат причина. Проверете нивото, за да се уверите, че отговаря на стандартите.
 5. Грешка F20 и светването на светлините spin-400 и spin-600 показват подтип на проблем F19 - ненавременно нагряване на водата.Как да го поправите - вижте точката по-горе.как да идентифицирате грешка, без да помните кодове
 6. Грешка F21 и индикаторите spin-800, spin-600, spin-400 и иконата на леген светват едновременно. Този код за грешка показва, че задвижващият двигател е спрял или се върти неравномерно. Това води до блокиране на въртенето на барабана, респ. В този случай се препоръчва да проверите три части: самия двигател, тахогенератора и контролния модул.
 7. F22 или на машини без дисплей - въртете крушки 800, 600 и 400. Най-вероятно нещо е късо вътре в NTS сензора или кабелите са изгорели. Съответно решението зависи от проверка и ремонт/закупуване на нов датчик.
 8. F23 или същите три бутона за въртене 800, 600, 400 светят заедно с легена. Това означава, че е установено наличие на вода в съда на машината и някъде е възникнал теч. За да разберете, проверете всички части, които влизат в контакт с вода. Също така е възможно свързващите вериги на системата Aquastop да се счупят.
 9. F40\втората лампичка в колоната “Spin” свети, както и горната в дясната колона. Доста сложна грешка е нарушение на синхронизацията на оборудването. Проверете стойността на захранването на машината; най-вероятно индикаторите са изключени.
 10. F63 останалите въртящи се светлини се добавят към предишните индикатори. Има само един изход - да презаредите електронния модул или напълно да го замените с нов.

Както разбирате, ремонтът „Направи си сам“ не винаги е възможен, понякога помощта на компетентен човек дори не се поставя под въпрос. Не бива обаче да мислите, че сте въвлечени в сложно приключение. Достатъчно е само редовно да се грижите правилно за вашето оборудване.

внимание! Ако все пак възникне необходимост от сложен ремонт, не се опитвайте да го извършите без достатъчно увереност в знанията и уменията си. В противен случай по-нататъшните ремонти ще бъдат още по-скъпи.

Как да тествам машината?

Между другото, ако машината замръзне, но не показва нищо, можете да стартирате сервизен тест, за да откриете проблема:

 • Затворете люка.
 • Изключете режима.
 • След няколко секунди завъртете дръжката.
 • Задръжте натиснат бутона за смяна на скоростта.
 • Когато стартовата лампичка започне да мига, задайте я на „Източване“.
 • Първо включете "Включено".
 • След това „Старт“.

Това е всичко, след това машината или ще започне да работи както преди, или ще покаже код за грешка, ако наистина има повреда.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня