Код за грешка LE и 1E на пералня LG

грешка в автомобил LGАко вашата пералня LG първо периодично, а след това често замръзва и показва грешка LE, това означава, че трябва незабавно да спрете да я използвате и да започнете да търсите причината, която е причинила грешката. Трябва да действате методично и преди всичко да погледнете инструкциите, приложени към пералнята, и едва след това да предприемете някакви действия. Какво означава кодът за грешка LE и как да се отървете от него, като елиминирате причината за повредата?

Защо грешките 1E и LE са объркани?

Парадоксално е, но много потребители, дори с инструкциите в ръка, объркват грешки 1E и LE, което в резултат води до погрешни заключения и невъзможност да се намери истинската причина за проблема. Всичко е свързано с характеристиките на показване на кода на дисплея на пералнята LG. Код 1E се показва като вертикална пръчка и буквата „E“, хората бъркат тази вертикална пръчка с малка (малка) английска буква „Л". В резултат на това вместо код 1Е хората четат lE.

За ваша информация! При най-модерните перални машини на LG кодът за грешка се показва по-правилно, но все още може да има известно объркване.

Ако кодът LE се показва на дисплея на перална машина LG, той не може да бъде объркан с нищо, тъй като буквите „L“ „E“ се показват ясно, без двойно тълкуване, както е показано на фигурата по-долу.

грешка в автомобил LG

Съкратена версия на кода за грешка LE звучи като „претоварване на двигателя“. Всъщност това декодиране не може да се счита за пълно, тъй като може да има доста причини за възникването на претоварване и проблемът тук може изобщо да не е в двигателя. Нека поговорим за тези причини по-подробно.

Възможни причини за грешката LE

грешка в автомобил LG

Както беше отбелязано по-горе, има доста причини за възникването на грешката LE. Тези причини по един или друг начин са свързани с електричеството на пералнята LG. Преди да потърсите причината за възникването на тази грешка, вижте в кой момент се появява тази грешка - при стартиране на машината, при работа при максимално натоварване на електродвигателя или в някой от посочените моменти. Всичко това е много важно. И така, какви са причините, поради които се появява грешката LE?

 • Проблеми със сензора или намотката на двигателя. Ако сензорът на електрическия мотор не прави добър контакт или намотката му е скъсана поради претоварване, дисплеят може да покаже грешка CE или LE.
 • Окабеляването, което захранва двигателя, е прекъснато или не осъществява контакт.
 • Има проблем със захранващия филтър на пералня LG.
 • Падане на напрежението в електрическата мрежа. Ако паданията се случват често, тогава грешката LE ще се появява често, може би ще се редува с грешката PF.

важно! Специалната PF грешка при пералните машини LG се появява доста често и означава „Повреда в захранването към мрежата.“ Тази грешка може да бъде отстранена чрез рестартиране на машината, но ако се появява често, трябва да помислите за закупуване на стабилизатор.

Процедура за проверка на електродвигателя и окабеляването

Само истински майстор може веднага да отгатне естеството на LE грешката. За да направите това, трябва да стигнем до двигателя на пералнята LG, да го тестваме за неизправности, да тестваме окабеляването и едва след това да направим заключения. Първо трябва да стигнем до двигателя на пералнята.

Двигател за пералня LG

 1. Изключваме пералнята от комуникациите и обръщаме задната й стена към нас.
 2. Развийте крепежите, държащи задната стена, и я отстранете.
 3. Мотор на перални машини Директното задвижване на LG изглежда различно и седи точно в центъра на барабана. Намираме двигателя - това е голям кръгъл метален диск, разположен в самия център, и започваме да го проверяваме.

проверка на двигателя на пералната машина

Ремонт и тестване на двигател на перална машина са описани подробно в едноименната статия, която можете да прочетете на нашия уебсайт. Няма да описваме отново процеса. По-добре е да поговорим за това как да проверите окабеляването, чрез което се подава захранване към двигателя, тъй като двигателите с директно задвижване са много надеждни и е по-малко вероятно те да са проблемът.

 

 • Намираме два пакета кабели, които отиват към двигателя, и ги изключваме.
 • Взимаме устройство, наречено „мултиметър“ и проверяваме съпротивлението на всеки проводник.
 • Ако намерите счупен проводник, смятайте, че проблемът е там; ако проводниците са непокътнати, трябва да потърсите по-нататък.

важно! Ако проводникът е непокътнат, тогава дисплеят на мултиметъра трябва да показва нула; ако е счупен, тогава 1.

Проверка на защитата от пренапрежение и разбиране на електрическата мрежа

защита от пренапрежение на пералняГрешката LE може да е причинена от неизправности в захранващия филтър на пералната машина. Какво да направите в този случай? Как да проверите защитата от пренапрежение за късо съединение. Първо, трябва да стигнете до него.

 1. Свалете горния капак на пералнята LG.
 2. Защитата от пренапрежение се намира отгоре, точно на мястото, където е свързан захранващият кабел.
 3. Проверяваме контактите на филтъра и проводника за повреда с мултицет. Ако предпазителят от пренапрежение работи, трябва да погледнете по-нататък.

Грешка LE също може да причини нестабилно захранване. Нашите руски електрически мрежи са просто проектирани да дезактивират електрическите уреди. Постоянните повреди и пренапрежения на захранването развалят оборудването не само в отделни къщи или апартаменти, но и в цели квартали.Как да защитите своя „домашен помощник“ и друго оборудване от подобни рискове? Необходимо е да се инсталира дифавтомат и стабилизатор за пералня.

дифавтомат

По принцип е по-добре да накарате професионален електротехник да провери окабеляването във вашия дом и да инсталира необходимите защити. По-добре е, разбира се, да направите това преди закупуването на пералня, така че по-късно връзката й да бъде възможно най-безопасна. Изправното и подходящо електрическо окабеляване и средствата за защита на електрическите мрежи са ключът към непрекъснатата работа на пералната машина.

За да обобщим, отбелязваме, че кодът LE, който внезапно се появява на дисплея на пералнята LG, може да бъде генериран от различни неизправности, но всички те са свързани с електрическата система, а не с водоснабдяването, както казва код 1E нас. Бъдете внимателни и дешифрирайте правилно кодовете за грешки.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня