Водоустойчива грешка на пералня Miele

Водоустойчива грешка на пералня MieleАко дисплеят показва грешка Водоустойчивост на вашата пералня Miele, тогава първото нещо, което трябва да направите, е да изключите оборудването от захранването и да изключите подаването на вода. В този случай трябва да действате бързо, като спазвате предпазните мерки. Само след като изпълните тези стъпки, можете да започнете да откривате причината за повредата.

Какво ще направим първо?

Веднага след като спрете захранването, трябва да прегледате машината. Ако откриете теч и пространството около пералната машина е наводнено с вода, тогава се активира системата за защита Waterproof, за да предпази оборудването от теч. Ако зоната около машината е суха, тогава трябва да премахнете предния панел и да проверите таблата. Това обаче не е първата нужда. Първоначално трябва да наклоните тялото на пералната машина напред и след това назад.

Това действие може да помогне за коригиране на грешката и да гарантира, че има вода в тигана. В наклонено положение водата ще изпръска от тигана върху пода. Също така, като използвате тези действия, можете да върнете „заседнал“ системен плаващ елемент на мястото му.проявление на кода за грешка Miele CM

Когато пералнята покаже грешката Waterproof, вие също трябва да проверите тавата за прах. Ако сте го извадили неотдавна, тогава същността на проблема може да се крие в това. Ако тавата за прах не е поставена правилно, водата може да навлезе в тавата на пералната машина. Трябва да проверите тавата и да я инсталирате в правилната позиция.

Проверка на палета

За да проверите тигана, трябва да изключите пералната машина от водоснабдителната и канализационната система. След това трябва да го преместите в средата на стаята и да поставите парцали на пода. След това трябва да наклоните тялото на машината настрани и да излеете вода от тигана.След това го поставете от дясната страна и развийте тигана.

Когато изваждате тигана, трябва да внимавате да не откъснете проводника, който захранва защитния сензор.

Ако в тигана няма вода, тогава трябва да спуснете поплавъка и да поставите тигана на място. В тази ситуация не е необходимо да извършвате ремонтни дейности, тъй като причината ще бъде „заседнал“ сензор. Ако все пак има голямо количество вода в тигана, тогава трябва да проверите тръбата, която преминава от резервоара към спиралата, дренажния филтър и помпата, както и самия резервоар за дефекти. По правило мястото на теча може да бъде открито веднага, тъй като на това място се забелязват капки вода или се вижда мокро петно. Счупената резервна част трябва да бъде напълно заменена, но можете също да използвате уплътнител, за да отстраните причината за повредата със собствените си ръце за кратко време.верига за защита от течове

Проверка и смяна на датчика

Сензорът, отговорен за теча, може да работи независимо от местоположението на поплавъка. В настоящата ситуация се налага пълната му подмяна. Какво да направите в този случай, за да поправите пералнята и как да разберете, че това е причината? За да направите това, трябва да проверите поплавъка и да проверите сензора с помощта на мултицет. Ако се намира в долно положение и не е мръднала, но все още работи, тогава трябва да се смени. За да направите това, трябва да направите следното:

 • извадете захранващия проводник от сензора;
 • развийте крепежните елементи;
 • извадете сензора и купете подобен в специализиран магазин за резервни части;
 • сменете резервната част.

След това сглобяваме пералнята Miele в обратен ред и продължаваме да я управляваме. Системите за защита помагат за предотвратяване на големи проблеми. За тези цели пералните машини са оборудвани с код за грешка „Водоустойчив“.Той ви предупреждава за проблеми с водата, въпреки че проблемът може да е в сензора. Благодарение на тази система може да се избегне сериозна повреда на оборудването.

   

5 читателски коментара

 1. Граватар Оксана Оксана:

  Моля, кажете ми, ако машината е вградена в мебел и предната част на машината е покрита с MDF, вратата е блокирана. Възможно ли е по някакъв начин да изсушите водата от тавата? Може би сешоар? След почистване на филтъра малко вода е попаднала в тавата и се появява съобщение за грешка Водоустойчивост. Няма как да издърпаш и наклониш машината.

 2. Граватар Николай Николай:

  Не. Забранено е.

 3. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Благодаря ти, мили човече :) оправих го

 4. Граватар Юлия Джулия:

  Лека нощ? Зеленият бутон за стартиране не свети.
  Възможно ли е да направите нещо сами?

 5. Граватар Алберт Алберт:

  Грешката за водоустойчивост е включена, как да я поправя?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня