UE грешка в пералня Dexp

UE грешка в пералня DexpСпирането на пералнята по време на центрофуга е неприятна ситуация, с която много домакини са се сблъсквали. За щастие, UE грешката в пералнята Dexp не показва сериозна повреда, а дисбаланс на барабана, който обикновено възниква поради потребителски грешки по време на работа. В тази публикация ще проучим всички възможни начини, по които може да възникне тази грешка, а също така ще ви кажем как да ги поправите и предотвратите в бъдеще.

Нека премахнем дисбаланса със собствените си ръце

Има 3 причини за дисбаланс в една пералня - претоварване, недотоварване и неравномерно разпределение на дрехите в барабана. Всеки от тях ще задейства аварийно спиране на цикъла на центрофугиране и появата на код за грешка UE. Това се дължи на факта, че домакинските уреди Dexp е оборудван със специален сензор, който може точно да открие дисбаланс в барабана и да спре текущия работен цикъл, за да запази лагери, амортисьори и други ключови SM компоненти.

В този случай проблемът може да бъде забелязан още преди машината да го отчете. За да направите това, просто обърнете внимание на пералнята, която по време на фазата на центрофугиране ще се опита неуспешно да завърти барабана няколко пъти. Поради това програмата ще се удължи във времето, скоростта на барабана ще бъде минимална и което е по-лошо, дрехите ще останат мокри. Какво трябва да направя, за да подобря ситуацията?

 • Веднага щом този код за грешка се появи на дисплея, изключете машината от захранването.
 • Изчакайте, докато люкът се отключи и го отворете.натрупано пране
 • Извадете част от прането, ако има твърде много в барабана, или разбийте буца, образувана поради неравномерно разпределение на дрехите.
 • Затворете люка.
 • Стартирайте режима на въртене със собствените си ръце.
 • Изчакайте работата да приключи.

Дисбалансът е много опасен, защото може да повреди амортисьори, лагери и дори вал, което след това ще изисква скъпи ремонти, поради което винаги трябва внимателно да спазвате правилата за зареждане на пране. В същото време е важно да се следи не само липсата на претоварване, но и липсата на недостатъчно натоварване. Например, ако вашият „домашен помощник“ може да пере до 5 килограма пране наведнъж, тогава не трябва да го зареждате с по-малко от 1 килограм и по-малко от 2,5, ако максималният капацитет е 9 килограма наведнъж.

Грешка на нова машина

Също така кодът за грешка на UE може да се появи в ситуация, в която пералнята е закупена и инсталирана наскоро със собствените си ръце или с участието на безскрупулен техник. В този случай, на първо място, си струва да проверите наличието на транспортни болтове, които производителят монтира, така че резервоарът на машината да е закрепен по време на транспортиране. Те са монтирани на задната стена на корпуса на SM. Ако устройството е инсталирано според всички правила, тогава на тяхно място ще бъдат монтирани пластмасови тапи и трябва да преминете към следващата контролна точка.

Ако има монтирани транспортни елементи, незабавно ги отстранете, тъй като използването на машина с болтове може да повреди домакинския уред.

След това трябва да проверите повърхността, където е инсталирана машината. Факт е, че тя трябва да бъде строго равна, така че да няма наклон в една посока - друга причина за дисбаланса. Няма нужда да променяте неравните подове в къщата, защото е достатъчно просто да регулирате краката, които са създадени по такъв начин, че да могат да се регулират към всяка повърхност. Какво трябва да направя за това?

 • Използвайте гаечния ключ, доставен с вашата пералня Dexp, за да разхлабите контрагайките на краката.
 • Регулирайте краката така, че устройството да е идеално нивелирано.правилно регулиране на краката
 • Когато накланяте машината, развийте крака от страната, където се накланя машината.
 • Тествайте себе си с помощта на ниво на сградата, чийто въздушен мехур трябва да бъде разположен точно в средата. Ако забележите и най-малкото отклонение, нагласете краката отново.нивелиране на машината
 • Когато и предната, и задната част на устройството изглеждат равни, проверете страничните стени на устройството с нивелир.

След като работата приключи, закрепете фиксиращите гайки на краката, което ще им позволи да фиксират позицията и да не се изгубят по време на работа на SM. Понякога машината може да се регулира на ниво само чрез лека промяна на местоположението. Не бързайте и не се притеснявайте предварително, защото това е дълъг процес, особено ако подовете в къщата не са идеално равни. Ето защо експертите съветват да поставите домакински уреди върху плочки или на пода с циментова замазка.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня