LG пералня UE грешка

UE грешкаСамодиагностиката на неизправности и нередности в работата на пералнята е полезна функция на съвременните перални машини. Кодът, който се появява на дисплея, може да помогне за стесняване на областта за отстраняване на неизправности, което ще намали времето за ремонт. Нека обърнем внимание на UE кода в пералните машини LG. Какво означават тези две букви на екрана, какво трябва да направите, когато се появят? Нека поговорим за това по-нататък.

Декодиране на кода и причините за появата му

Грешката UE в пералня LG може да се появи както в края на програмата, преди стартиране на цикъла на центрофугиране, така и по време на интервали по време на прането. Преди това машината се опитва да набере скорост за няколко минути, за да започне междинното или основното въртене. Опитите завършват с изписване на грешка на дисплея.

Обърнете внимание на буквите на тази грешка. Може да се появят две главни букви UE, като е възможно първата буква да е малка uE. Този нюанс в програмите зависи от модела на пералнята.

грешка на дисплея

Същността на тези две опции за код е следната: ако се появи комбинация от малка и главна буква, това означава, че машината прави различни опити да разпредели равномерно прането в барабана. Например, той приема малко вода, след което освобождава тази вода. След няколко повреди на дисплея се показва код от две главни букви UE, което означава, че самата машина на LG не може да се справи с проблема и може да има повреда. При по-старите модели перални машини се показва само код от две главни букви, което, ако няма центрофуга, показва неизправност.

Причините за неизправността могат да бъдат следните:претоварване на барабана на пералнята с пране

 • претоварване на пералнята с пране, което води до износване на части;
 • неправилно зареждане на барабана - твърде малко пране или то е твърде обемисто и леко;
 • срив на програмата;
 • неправилна инсталация на машината, с нарушение на нивото;
 • износване на части, дълъг експлоатационен живот.

Първи действия

Ако грешката uE се появи в пералнята lg и първата буква в кода е малка, тогава не е нужно да правите нищо. Изчакайте, докато машината завърши всички манипулации. Може би нищо лошо не се е случило. Ако машината е спряла и главните букви UE се появяват на дисплея, изпълнете следните стъпки една по една.

 1. Отворете барабана на машината и ръчно преразпределете прането, най-вероятно е намачкано.
 2. Ако има твърде много пране, извадете някои от дрехите и стартирайте цикъла на центрофугиране отново. Ако, напротив, не е достатъчно, тогава го изстискайте с ръце или добавете нещо друго и стартирайте функцията центрофугиране.
 3. Също така си струва да проверите колко е равна пералнята, като използвате ниво на сградата.
 4. Ако грешката продължава да се появява, опитайте да рестартирате машината. За да направите това, изключете го, след което го извадете от контакта. Изчакайте 15-20 минути и включете отново уреда в режим центрофугиране.

Отстраняване на неизправности

Ако горните стъпки не помогнаха за разрешаването на UE грешката на пералнята, тогава се обадете на техник или потърсете проблема сами. Ние ще се опитаме да ви помогнем с това. В този случай се счупват следните части:

Електронният модул е ​​най-трудната част за ремонт. Въпросът е, че трябва да определите кой триак или писта е изгорял. За да направите това, трябва да имате познания в областта на електрониката и способността да четете електрически схеми. Без да знаете нюансите, можете напълно да разрушите електронната платка. По-лесно е да не ремонтирате тази част, а да я смените напълно, но тогава ремонтът ще бъде по-скъп.

Ако електрониката на вашето LG устройство се повреди, препоръчваме да се свържете със сервизен център.

Когато на дисплея се появи грешката UE и по време на работа чуете тътен или видите локва с маслени петна под машината, тогава със сигурност има проблем с лагерите и семерингите. За да ги смените, ще трябва напълно да разглобите машината и да премахнете резервоара с барабана, което изисква свободно време и умения. Описахме този процес достатъчно подробно в статията. Смяна на лагери в пералня LG, има желание за ремонт - Господ да ти е на помощ.

Друга част, която може да доведе до липса на въртене и съответно до UE грешка е оборотомера. Случва се рядко, но нека не пропускаме тази неизправност. Този сензор е отговорен за оборотите на двигателя и ако не е достатъчно, тогава няма да има въртене. За да смените тахометъра, ви трябва:

 1. отворете задната стена на машината, като развиете винтовете около периметъра;четков мотор
 2. намерете двигателя под резервоара;
 3. свалете задвижващия ремък от ролката на барабана и от двигателя;
 4. изключете флаш паметите с кабели от двигателя;
 5. Развийте винтовете, които държат двигателя и го издърпайте от колата;
 6. отстранете пръстена с проводници (тахо сензор) и поставете нова част на негово място;
 7. сглобете машината.

В повечето случаи пералните с марка LG не са с четков двигател, а с инверторен двигател. Ето защо по-долу ще намерите видеоклип за подмяна на оборотомера в такива перални машини.

За да обобщим: на пералнята LG грешката UE се показва по различни причини. Някои от тях могат лесно да бъдат поправени със собствените ви ръце. В случай на подмяна на износена част, помислете внимателно дали да се обадите на техник или да поемете работата сами. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня