TcL грешка на пералня LG

TcL грешка на пералня LGСъс сигурност всеки потребител на перална машина знае, че има някои кодове за грешка, които показват конкретен проблем в устройството. Като правило значенията на кодовете са или сходни един с друг, или очевидни, но понякога пералнята LG показва tcL грешка. Доста странен код, нали? Какво е това и какво означава - определено трябва да разберете, защото понякога дори напълно нови SM дават грешка.

Значението на този код

Домакините никога не се уморяват да споменават, че този код не изчезва от дисплея дори след рестартиране на пералнята. Но се оказва, че това изобщо не означава повреда. Това е по-скоро информационно съобщение, което означава вана Чисто, на руски, почистване на барабана. С други думи, машината уведомява потребителя, че е желателно да стартира функцията за почистване на вътрешността на устройството. Всички перални LG са оборудвани с тази опция.

За да се отървете от кода на дисплея, просто трябва да натиснете съответния бутон „Почистване на барабана“ и да изчакате, докато програмата приключи. Веднага след това грешката ще изчезне за известно време.

За какво е този режим?

Във всяко ръководство за експлоатация на SM се посочва, че вътрешността на устройството трябва периодично да се подлага на сериозно измиване: тръби, резервоар, барабан. При условия на твърда вода варовикът се отлага по повърхността на частите и се образува котлен камък. Този слой просто задръства елементите и им пречи да работят нормално, както всеки знае. Много потребители обаче или не забелязват, че е време да поправят машината, или постоянно я отлагат, или просто забравят. Опцията Drum Clean на LG машини решава този проблем.

каква е програмата По същество това е същият режим на пране при високи температури, само че скоростта на въртене на барабана е няколко пъти по-висока, както и количеството вода в него. В резултат на това „пране“ всички остатъци, включително остатъци от препарат, излизат от уреда и не се утаяват вътре.

Остава въпросът дали е необходимо да се добавя препарат. По принцип производителите мълчат за тази необходимост, но опитът показва, че в региони с твърда вода все още е препоръчително да добавите някакъв вид средство против котлен камък към тавата: това със сигурност няма да влоши нещата.

Извършваме почистване

как да активирате почистването на барабана Не всички LG машини имат един и същ алгоритъм за стартиране на програмата за почистване на барабана. Обърнете внимание на първите букви от името на вашия модел. Ако това е FH******, тогава когато кодът за грешка tcL се появи на дисплея, трябва само да задържите клавиша "Старт/Пауза", ремонтът ще започне автоматично. Какво да правим с другите единици от поредицата?

  1. Стартирайте пералнята както обикновено.
  2. Натиснете и задръжте бутона „Почистване на барабана“ или едновременно задръжте два бутона с изображението *. По правило те се наричат ​​„Intense“ и „No Crease“, но е напълно възможно да са различни.
  3. След това на дисплея ще се появи код за грешка.
  4. Натиснете бутона "Старт/Пауза".

внимание! Ако просто искате да се отървете от кода, но не и да извършвате почистване, можете да стартирате процеса и след това да го прекъснете незабавно. Но не забравяйте да възобновите процедурата по-късно! Дори ако SM не показва код за грешка, това не означава, че не трябва да решава проблема.

Връщаме машината във функционалност

Ако не предприемете нищо, кодът за грешка tcL може да се показва на дисплея безкрайно. Нека спрем отново и да разгледаме две възможности за коригиране на ситуацията:

  • щракнете върху бутона Старт и започнете процеса на почистване.Tub Clean препоръчва това да се прави на всеки 30 цикъла.
  • стартирате програмата, но веднага изключите машината, като натиснете бутона за захранване.

важно! Понякога рестартирането на пералнята не помага за изчистване на кода за грешка tcL. В този случай ситуацията може лесно да се коригира: изключете захранването за 5-10 минути.

При рестартиране дисплеят ще бъде чист, но кодът скоро ще се върне, ако не се извърши почистване.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня