PE грешка в пералня LG

PE грешка в перални машини LGАко след обичайната процедура за стартиране на пералнята прането все още не започне, просто рестартирането на оборудването няма да свърши работа. Проблемът е сериозен и ще са необходими инструкции. Затова предлагаме препоръки и започваме, като открием декодирането на този код.

Декодиране

PE грешка в пералня LG може да възникне на всеки етап от прането, ако грешката се появи за първи път. Но в един момент може да изскочи грешка веднага след стартиране на програмата и затова не трябва да пренебрегвате такива съобщения. Грешката се обяснява съвсем просто - неизправност на сензора за ниво на водата, който не може да определи колко вода е напълнена в резервоара.

Имайте предвид, че в този случай водата трябва да се изтегли в машината, дори ако това се случи бавно или, обратно, бързо. Ако резервоарът няма минимум вода за 25 минути или ако резервоарът прелее с вода за по-малко от четири минути, грешката PE ще се появи на дисплея. Ако водата изобщо не тече, тогава това е съвсем различна повреда и друга грешка. Най-вероятно дисплеят ще покаже код Т.Е..

Моля, обърнете внимание, че грешките на IE и PE са сходни, в повечето случаи имат едни и същи симптоми, но не са идентични, тъй като са причинени от различни причини.

Причини за неизправност

Основната причина за такава рядка грешка в пералня LG е повреда на превключвателя за нивото на водата. Това се случва в почти 90% от случаите. Но все пак това не е единствената причина; работата на сензора може също да бъде повлияна от:

 • неправилно окабеляване от сензора към електронната платка;
 • неизправност на триака на модула, отговорен за работата на превключвателя за налягане;
 • липса на подаване на въздух в тръбата под налягане (тръбата е отлетяла или се е счупила);
 • нарушение при монтажа на пералнята. Когато водата напусне резервоара чрез гравитация, превключвателят за налягане не може да запише нивото на водата.

Ние го премахваме със собствените си ръце

Ако искате сами да отстраните проблема, започнете с рестартиране на „мозъците“ на вашето оборудване. Но това е за случая, когато за първи път сте видели такава грешка и шансовете тя да работи не са големи.

Ако при пълнене чуете вода да изтича от резервоара, проверете дали машината е свързана правилно. Дренажният маркуч трябва да бъде разположен на определена височина от пода, за да се предотврати това. Точката на оттичане трябва да е най-малко 50 см от пода. Дренажният маркуч може да е изпаднал от закрепването си; не забравяйте да проверите това.

След това преминете към проверка на „вътрешностите“ на автомобила и за това:

 1. Изключете машината от контакта.пресостат в lg
 2. Спрете подаването на вода.
 3. Отстранете горния капак на корпуса.
 4. Намерете превключвателя за налягане в горната част.
 5. Проверете целостта на тръбата под налягане и плътността на връзката й със сензора.
 6. Проверете кабела с проводници, които свързват сензора за ниво на водата и контролния модул, използвайте мултицет.
 7. Ако всичко по-горе е наред, изключете пресостата и го сменете с нов, подходящ за вашия модел пералня LG.
 8. Сглобете машината и пуснете прането, за да проверите нейната функционалност.

Много рядко причината за PE грешка в пералня LV е изгорял триак на модула. Повторното им запояване не е трудно, ако знаете къде са и как изглеждат. И ако процесорът на платката изгори, тогава има два варианта. Първият е да смените цялото електронно табло с ново, което ще бъде скъпо. Вторият вариант е да закупите нова пералня, което потребителите най-често избират, тъй като в повечето случаи техниката, която се ремонтира, е стара и няма смисъл да се ремонтира. Но повтаряме: при PE грешка това се случва рядко, както и самата грешка.

Така че в този случай можете сами да отстраните проблема. Основното нещо е да забележите неизправността навреме. Късмет!

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Александър Александър:

  Здравейте! 21 век! Момчета! Аз съм обикновен електротехник. 24 години опит. Няма специалист по перални! Но съжалявам, имаше PE грешка, която казва сензор за ниво на водата. Какви глупости, оказа се помпа. Защо да подвеждате? Е, щеше да посочиш всички причини! Защо един прост човек започва да сменя датчика, после тръбата, после тиристора и накрая помпата! И дори не Асколовская, а КНР! Пералнята е LG!

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня