OE грешка в пералня LG

грешка на пералня oeOE грешката на пералня LG обикновено се появява в най-неподходящия момент по средата на програмата за пране. Барабанът е пълен с пране и сапунена вода, машината е замръзнала и на дисплея се показват две странни букви OE. В тази статия ще трябва да дешифрираме грешката с OE кода, да определим причините за такава грешка и да очертаем начини за отстраняване на такива причини.

Защо се появява грешката на OE в LG машина?

OE грешката в пералня lg възниква, когато програмата стартира дренажната помпа, за да отстрани водата, но въпреки това водата остава в резервоара. Експертите накратко дефинират тази грешка, както следва: „водата не се оттича от резервоара на машината“. Грешката не се появява веднага след като помпата не изпомпва вода. Системата има един вид таймаут, който ви позволява да повторите опита за източване до 5-7 пъти и след 5 минути, ако водата все още остане в резервоара, системата спира машината и показва грешка на OE.

Защо помпата не може да отстрани водата от резервоара на машината lg, защо възниква системна грешка с кода на OE? Специалистите от производителя на пералната машина идентифицират няколко типични причини за такава грешка.

 • грешка на пералня oeНякъде в дренажната система (филтър, маркучи) се е образувало сериозно запушване.
 • Канализационната система (сифон на мивка, канализационна тръба) е силно запушена.
 • Дренажната помпа е счупена.
 • Сензорът за нивото на водата е повреден.
 • Електрическият контролер е повреден.

Ако възникне неизправност в електрическия контролер, това може да се прояви не само в издаването на системна грешка OE. Бъдете внимателни, наблюдавайте „поведението“ на машината, когато задавате различни режими на пране.

Забележка! Не бързайте да търсите проблем с вашата пералня, първо проверете канализационните тръби за запушвания. Спрете напълно крановете за топла и студена вода и вижте колко бързо водата изтича в канала.

Намиране на източника на грешката: процедура

Откъде да започна да търся източника на OE грешката, какво точно да направя? Преди всичко, трябва да премахнете мръсотията и чуждите предмети от най-достъпните места на пералната машина – първият по ред е филтърът за боклук. Много хора знаят как да почистят такъв филтър, особено тези, които четат инструкциите, преди да започнат да използват пералнята. Но ако не знаете нищо за почистването на филтъра, прочетете статията за как да почистите филтъра.

Ако филтърът на пералнята lg е чист и след рестартиране на машината грешката OE се появява отново, тогава причината не е във филтъра, трябва да продължите с търсенето. Водата все още не се оттича, което означава, че запушването може да е по средата между сифона на мивката и филтъра на пералнята. Най-важното е да проверите дренажния маркуч и връзката му със сифона.

Забележка! Ако дренажният маркуч на вашата пералня lg не е свързан към сифон, а е вкаран директно в канализационната тръба, проверете връзката между тръбата и маркуча. Много често там се образуват запушвания.

Изключете маркуча и го измийте с вода. Ако в маркуча има сериозна запушалка от мръсотия, тогава можете да използвате дълга стоманена тел с кука в края. Ако маркучът се окаже чист, тогава трябва да погледнете по-нататък. Експертите съветват да слушате работата на дренажната помпа, тъй като в пералните машини LG помпата е доста шумна. Ако помпата не издава звук или издава странни звуци, най-вероятно това е проблемът.

Също така грешката на OE може да бъде причинена от дефектен сензор за ниво на водата или електрически контролер. За информация как да проверите и ремонтирате сензора за ниво на водата, прочетете това статия. Що се отнася до възможна неизправност на електрическия контролер, в този случай ще трябва да се свържете със специалист. Тъй като Строго не се препоръчва сами да тествате електрониката на пералната машина..

Причината за грешката на OE е определена: как да я поправя?

грешка на пералня oeКак да отстраним причината за OE грешка в пералня LG? Всичко ще зависи от това каква е причината за OE грешката и дали тя може да бъде отстранена сама. Експертите дават някои общи съвети как да елиминирате причините, довели до грешката с OE кода, ние ще очертаем тези съвети.

 1. Почистете старателно филтъра на дренажната помпа, като не забравяте да премахнете всички чужди тела от него.
 2. Изключете дренажния маркуч и го измийте от мръсотия. Най-добре е да използвате силно налягане на гореща вода.
 3. Почистете сифона и връзката между дренажния маркуч и сифона. За да направите това, сифонът ще трябва да бъде разглобен и всичките му части да бъдат измити.
 4. С помощта на волтметър проверете напрежението към сензорите на превключвателя за налягане и дренажната помпа. Може да се наложи смяна на един от сензорите.
 5. Изключете един по един сензорите от превключвателя за налягане и дренажната помпа и след това включете пералнята. Рестартирането на системата със свързани сензори може да разреши проблема.

За да обобщим, ако един ден пералнята ви внезапно спре да работи и покаже грешка на OE, не бързайте да се паникьосвате. Проучете кода на грешката и започнете отстраняване на неизправности. В около половината от случаите проблемът се решава от само себе си за 10-15 минути, успех!

   

21 читателски коментара

 1. Граватар якутски Якутски:

  Благодаря много. Вашата информация е много полезна. Аз самият се сблъсках с този проблем и вашият сайт ми помогна много. Благодаря ти!

 2. Граватар Игор Игор:

  Машината пере, но когато дойде времето за източване на водата, помпата тихо бръмчи и водата не се източва, а под машината има вода

  • Граватар Серж Серж:

   Същото нещо и не мога да го намеря

   • Граватар Олка Олка:

    Явно има епидемия. Уж е нов, а не на 2 години, но се появи същия проблем

 3. Граватар Олеш Олеш:

  Де свети.

 4. Граватар Влад Влад:

  LG дава грешка по средата на прането, след рестартиране работи добре. Проверих дренажа - беше чист, тръбичката към датчика за вода също беше чиста.

  • Gravatar Love любов:

   Добър ден, можете ли да ми кажете как да нулирам пералнята?

   • Граватар Миша Миша:

    Изключете и включете пералнята

 5. Граватар Гоблин Гоблин:

  Благодаря много! помогна

 6. Граватар Инна Ина:

  Благодаря много! Аз съм домакиня и чета много често, вашите препоръки са много полезни, благодаря отново!

 7. Граватар Саша Саша:

  Благодаря за консултацията!

 8. Граватар Алексей Алексей:

  Добър ден на всички. Причината е същата, изпира идеално. Но в края на прането не източва водата. Отначало даде OE грешка, само в дългосрочни режими. Каквото отне по-малко време, измито с гръм и трясък.
  След това спря да дава OE грешка. Във всички режими.Просто замръзна, таймера на дисплея също замръзна. И се чу едва доловим звук. Трябваше да спра дадената програма. Включете канализацията и след това започнете изплакването. Така завършихме прането.
  Сега намерихме (превключвателя), когато свърши измиването, но не иска да източи водата. С малко усилие, с длан, потупвам страничната стена отдясно и то само на едно място. Тоест в най-близкия до мен горен ъгъл. И всичко започва да се оттича и завършва измиването с гръм и трясък. Може би някой знае причината? Благодаря ви предварително.

  • Граватар Евгений Евгения:

   О, благодаря, това помогна! И пералнята вече е уморена.

 9. Граватар Алексей Алексей:

  Измива добре. Но когато дойде моментът да се източи водата, тя замръзва. Времето спира, само тих, скучен звук. Докато не ударите леко дясната странична стена, точно в най-близката горна цел. Ако някой знае причината, благодаря предварително.

  • Граватар Азат Азат:

   Проблемът е в пресостата, датчика за ниво, намира се горе вдясно, по-близо до предната част. Докосвам го и работи.

 10. Граватар Саня Саня:

  Поставете шайбата настрани с помпата в ъгъла.

 11. Граватар Константин Константин:

  Благодаря за информацията. Извадих помпата и разкачих електрическата връзка. част от механ. Разглоби ел част и почистил И.К. Вътре имаше много мръсотия. Измих го и го монтирах. Всичко проработи!

  • Граватар Иля Иля:

   Да допълня, че около перката на помпата имах ластик, който пречеше на помпата да се върти и излезе грешката на OE.
   Лесно се стига - отворете капака, където е маркуча за източване, има 1 болт, развийте и махнете капака (той е на скоби). Тръбата се завинтва към корпуса с 3 болта и помпата се завинтва от задната страна също с 3 болта. Не забравяйте първо да източите водата.

 12. Gravatar Hope надежда:

  Машината е издадена OE. Не източи водата при изплакване. Отворих филтъра, наводних цялата кухня и две шайби излязоха с вода. Ура, машината работи. Сега ще проверя джобовете си по-внимателно. Благодаря за помощта!

 13. Граватар Алина Алина:

  Причината се оказа запушен филтър. Благодаря за информацията.

 14. Граватар Юлия Джулия:

  Здравейте. Благодаря ви, точка 1 помогна. Въпреки че почиствам филтъра често. А тук имаше толкова мръсотия. Но докато не покаже грешка, рестартирах и инсталирах друга програма. И отново, вече по време на изплакване и центрофугиране, той просто бръмчи, сякаш поема или източва вода. Но не се случи нито едното, нито другото. Вече се уплаших, чудех се каква резервна част ще се смени. И това пак са пари.
  Благодаря, получи се.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня