Грешка при заключване на пералня Haier

Грешка при заключване на пералня HaierАко забележите грешка при заключване във вашата пералня Haier, не се паникьосвайте. Това е нормално информационно съобщение, което уведомява потребителя, че функцията Child Lock е активирана. За да премахнете съобщението от дисплея, просто деактивирайте заключването на контролния панел. Ще ви кажем как да направите това.

Как мога да деактивирам Child Lock?

Това не означава, че съобщението „Заключване“ е код за грешка. Надписът не означава никаква повреда, той само уведомява, че детският режим е активиран. Много е лесно да премахнете грешката сами - просто деактивирайте заключването на таблото.

За да изчистите съобщението „Заключване“ на Haier SMA, трябва да задържите двата бутона „Температура“ и „Пара“.

Методът за деактивиране на режима Child Lock може да варира в зависимост от модела на пералната машина Hyer. Някои SMA имат специален бутон „дете Заключване", а за да деактивирате заключването, просто задръжте клавиша за 3 секунди. Тази функция се активира по същия начин.заключване за деца на пишеща машина Haier

Можете да разберете как точно се изключва детският режим на вашата пералня, като проучите инструкциите за оборудването. Ръководството за потребителя ви казва както да стартирате функцията, така и как да отключите контролния панел. Обикновено, като погледнете подреденото, можете интуитивно да познаете метода.

Контролният модул е ​​повреден

Случва се, че надписът „Заключване“ не може да бъде премахнат по никакъв начин. Какво да направите, ако не можете да деактивирате детския режим? Ще се изисква диагностика на главния контролен модул на Haier ACM.

Диагностиката и ремонтът на контролния модул е ​​скъпо удоволствие. Техникът ще поиска най-малко $50 за ремонт на модула и около $100 за подмяна. Следователно можете да опитате сами да съживите пералнята, като следвате инструкциите по-долу.

При автоматичните перални машини Haier основният контролен модул се намира зад арматурното табло. Таблото е доста голямо, така че е трудно да не го забележите.Алгоритъмът на действията ще бъде както следва:

 • изключете пералнята от захранването;
 • затворете спирателния вентил, отговорен за подаването на вода към пералната машина;връзка чрез тройник
 • откачете дренажния и входния маркуч от машината;
 • свалете горния капак на корпуса на SMA (за да направите това, трябва да развиете двата винта, които го държат);свалете горния капак на кутията
 • извадете резервоара за прах от машината;извадете тавата за прах
 • Развийте болтовете, държащи контролния панел на пералната машина;
 • извадете спрея, като освободите ключалките, които го закрепват;премахнете контролния панел
 • направете снимка как са свързани проводниците, свързващи контролния панел и електронния блок;
 • изключете контактите от устройството, преместете панела настрани;премахнете контролния панел
 • отстранете винтовете, закрепващи главния контролен модул;
 • извадете платката от кутията.

След това проверете електронния блок. Понякога дефектите на контролния модул се виждат с просто око. Там можете да видите изгаряния, тъмни петна, следи от ръжда, механични повреди и подуване.

В някои случаи, за да поправите контролния модул, е достатъчно да запоите пистата или да смените отделни полупроводникови елементи.

Ако няма видими дефекти, ще трябва да проверите всеки елемент от блока с мултицет. Без познания в областта на работата с електроника ще бъде доста трудно да се намери повреда. Ето защо е по-добре да поверите диагностиката на специалисти от сервизния център.Модул за пералня Haier

Не трябва сами да разглобявате пералнята, ако все още е в гаранция. В този случай имате право на безплатна диагностика. Следователно, ако опитите за нулиране на кода „Заключване“ са неуспешни, свържете се със сервизния център.

За да не губите време и пари за диагностика, можете напълно да смените електронния блок. Модулът се закупува за конкретен модел SMA Hayer. Новата платка се фиксира на първоначалното си място, проводниците се свързват към нея и след това тялото на пералната машина се сглобява.

След това не забравяйте да тествате автоматичната машина.Включете устройството и натиснете бутоните на контролния панел. Ако „мозъкът“ реагира на командите на потребителя, тогава подмяната на модула е завършена правилно. Активирайте прането на празен ход и изчакайте, докато цикълът приключи. След това можете да работите със SMA както преди.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня