LE грешка в пералнята

грешка leГрешките, изведени на дисплея на пералнята под формата на кодове, са необходими, за да ни информират за повреда на машината или да ни предупредят за възможна повреда. Има много кодове за грешки, в тази статия ще говорим за грешката LE на пералня Samsung.

Описание и причини за грешката LE

Кодът LE, а при някои модели машини LC, се появява на екрана, когато има теч на вода от резервоара на машината. Освен това нивото на водата рязко спада. Когато възникне тази грешка, машината спира да работи, за да предотврати включването на нагревателния елемент. След всичко Ако нагревателният елемент се нагрее без вода, той просто ще изгори.

Има много причини за такова спонтанно изтичане на вода, ние ги изброяваме:

  • Монтажът на нагревателния елемент е счупен.
  • Въздушната тръба се е разкачила и водата изтича по време на цикъла на центрофугиране.
  • Резервоарът за вода е повреден при болтовите връзки.
  • Маркучът за препарата не е свързан правилно.
  • Дренажният маркуч не е свързан или позициониран правилно.
  • Повреда на дренажния маркуч.
  • Дренажният филтър не е затворен правилно.

Грешката LE на пералня най-често се появява преди изплакване.

Отстраняване на неизправности

местоположението на дренажния маркуч на машинатаКогато устройството покаже LE грешка, трябва незабавно да изключите захранването му. Първо натиснете бутона за изключване на контролния панел на машината и след това я извадете от контакта.

Сега дефинираме грешката. Можете да започнете, като проверите дренажния маркуч. За да предотвратите изтичане на вода, трябва да го закрепите правилно. Единият край на дренажния маркуч първоначално се намира вътре в машината и е фиксиран отдолу; не е необходимо да се пипа. Вторият край е насочен нагоре и маркучът е закрепен към кука, за която производителят се е погрижил предварително, като го е монтирал в горната част на машината. Останалата част от маркуча е насочена надолу към клона на тръбата за оттичане на мивката.

Прикрепването на маркуча към дренажната тръба трябва да бъде добре уплътнено и разположено на височина най-малко 60 см от пода. Как да смените дренажния маркуч на пералня, този въпрос може да възникне, ако се е появила пукнатина в дренажния маркуч, което води до появата на грешка LE.

важно! Не се препоръчва свързване на дренажния маркуч, за да се увеличи дължината му. Допълнителна точка на свързване може да причини изтичане на вода. Освен това при изпомпване на твърде дълъг маркуч дренажната помпа се поврежда по-бързо.

Лесно е да проверите дренажния филтър. Просто отворете капака, като го завъртите обратно на часовниковата стрелка. И след това го затваря отново, завъртайки по часовниковата стрелка. Капакът на филтъра трябва да приляга плътно и да покрива дренажния отвор.

Ако възникне вътрешна повреда, например нагревателен елемент е изключен или се появи пукнатина в резервоара, тогава в този случай не можете да направите без помощта на професионалист. Той ще избере необходимите части и ще ги монтира правилно.

Други грешки при изтичане на вода

теч на вода от колатаГрешката LE е доста сериозна, защото водата, изтичаща от пералнята, може да наводни съседите ви, ако живеете в многоетажна сграда. Но Това не е единствената грешка, свързана с източването на вода. Така например, ако водата изобщо не се оттича, тогава на екрана се появява грешка 5e. Можете да прочетете как да го поправите в статията Грешка 5e на пералня Samsung.

Когато водата изтича от барабана заедно с пяната, машината подава грешка 5d. Повишеното образуване на пяна може да бъде причинено от прах за ръчно пране. В допълнение, превишаването на количеството прах може също да доведе до прекомерна пяна, която излиза от машината през барабана или тавата за прах.

За да обобщим, отбелязваме, че премахването на грешката LE на пералня изисква търпение и някои умения. Преди да развиете нещо, преценете реалните си възможности; може би трябва незабавно да се свържете със специалист и да не влошавате проблема.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня