LE грешка в пералня Daewoo

LE грешка на пералня DaewooИнтернет е пълен с информация за дешифриране на кодове за грешки за перални машини като Bosch или Zanussi, но устройства от по-малко известни компании се покриват много по-рядко онлайн. Тази съдба сполетя например пералните Daewoo, които не са толкова разпространени, но въпреки това понякога също издават кодове за грешка и трябва да бъдат ремонтирани. Грешката LE се счита за особено сериозна, така че е по-добре всеки потребител на Daewoo да научи за този код предварително.

Нека дешифрираме това обозначение

В този случай е удобно, че всички модели Daewoo имат почти една и съща диагностична система. Тоест не е нужно да търсите дешифриране за конкретна единица.

Що се отнася до грешката LE, причините са пряко свързани с проблемите с вратата на люка. Проверете дали сте го затворили плътно. За да направите това, приложете добър натиск и натиснете вратата, можете дори да приложите коляното си, но без фанатизъм. Ако след това действие кодът изчезне от дисплея и процесът на пране започне, тогава заключващият механизъм не работи. Сменете го или го почистете от мръсотия. Ако натискането на вратата не даде резултат, проблемът най-вероятно е в заключващото устройство. Вратата се затваря, но всъщност за „мозъците“ на машината тя остава отворена, което предотвратява стартирането на прането.

В резултат на това грешката е LE. Що се отнася до DIY ремонта, с UBL това е загуба на време. По-лесно е да купите нова част и да я инсталирате.

Демонтаж на UBL

премахваме UBL на DaewooВсеки може да демонтира UBL, дори и без специални умения. Основното нещо е да действате внимателно, за да не счупите случайно нещо и внимателно да следвате инструкциите:

  • Изключете подаването на вода към пералната машина и също така изключете устройството от захранването.
  • Отворете вратата на люка докрай.
  • Сега е ред на маншета. За да не пречи на достигането до UBL, той трябва да бъде огънат.

Скобата пречи. Разхлабете специалните ключалки (пластмасовите скоби са оборудвани с тях) или ги издърпайте с остър предмет и ги извадете (в случай на метален продукт). Сега махнете маншета.

След това можете да работите с нишата на ключалката. Вземете отвертка и отстранете крепежните елементи. Веднага ще видите, че UBL се държи на място само от няколко чипа, които трябва да бъдат изключени, като запомните кой от тях е бил разположен. Остава само внимателно да пъхнете ръката си зад предната стена на кутията и да извадите устройството. Това е мястото, където можете да започнете диагностиката и отстраняването на неизправности.

Ще проверим и сменим частта

Намери някъде електронната схема на UBL пералня Daewoo. Можете лесно да навигирате през него, за да проверите устройството с помощта на тестер или мултицет. Какво да правим сега?

Първо намерете нулевите и фазовите контакти на частта. Сега превключете тестера в режим на измерване на съпротивлението и свържете неговите „пипала“ към посочените по-горе контакти. На дисплея трябва да се появи трицифрено число.

проверка на UBL тестера

Продължавай. Оставете нулевия контакт непроменен и преместете фазовата сонда от фазовата сонда към общата. Сега погледнете дисплея. Ако видите числата 1 или 0, това означава, че UBL трябва да бъде сменен, тъй като повредата вътре в него е трудна за ремонт. И в този случай ремонтът ще бъде по-скъп от закупуването на нов. Когато отидете да купите нов UBL, вземете стария със себе си в магазина, за да можете точно да изберете частта, която ви подхожда и да не харчите парите си.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня