Грешка i10 в съдомиялната Electrolux

грешка i10 ElectroluxВ самото начало на програмата, през първите 10 минути, може да възникне повреда и грешката i10 в съдомиялната машина Electrolux може да се появи на дисплея. В допълнение към посочения код, светлината до End ще мига, но това може да не се случи. Какво означава грешка с този код, как можете да разберете какво не е наред със съдомиялната машина и как можете да коригирате този проблем с минимални разходи? Има много въпроси, нека се опитаме да им отговорим.

Нека стигнем до дъното на причините

Преди да можете сами да отстраните проблема, трябва да го намерите и за да го намерите, трябва да дешифрирате кода за грешка, който неподходящо се появи на дисплея, парализирайки работата на „домашния асистент“. Код i10 показва, че по някаква причина водата не тече в съдомиялната машина, или по-точно превключвателят за налягане не записва покачването й до необходимото ниво в рамките на определения период от време. Защо това се случва?

 1. Филтърът за боклук е много запушен.
 2. Филтърът на маркуча за подаване на вода е запушен с мръсотия.
 3. Във водопровода няма вода или кранът просто е спрян.

  Няма по-тривиална причина за грешката на i10 от затворен кран, но техниците от сервизния център често отиват на адреси и отбелязват, че потребителят не е помислил да отвори крана, преди да стартира машината.

 4. Входящият маркуч е притиснат.
 5. Клапанът за пълнене не се отваря добре.

Проблеми с помпата също не могат да бъдат напълно изключени, но в този случай 99% ще се появят грешка i20 в съдомиялна Electrolux, и ако дисплеят е i10, първо трябва да проверите горния списък. Е, трябва да започнете с най-простото нещо, което не изисква разглобяване на машината, но това причинява запушвания.

Отстраняване на проблема

Първо, ще трябва да проверите със собствените си ръце най-мръсното място в съдомиялната машина Electrolux - филтърът за боклук. За да направим това, трябва да отворим вратата на съдомиялната машина, да свалим долната кошница, след това да свалим долното пръскащо рамо и да развием филтъра за боклук. В допълнение към самия филтър трябва да вземете решетката, която се намира наблизо. Измиваме всички тези части с гореща вода.

почистване на филтъра за боклук

Често след измиване на мазни съдове слой мазнина се утаява като филм върху филтъра за боклук и решетката. Водата може просто да не проникне през тази мазнина с всички произтичащи от това последствия. Съдовете трябва да се почистят старателно, преди да се поставят в кошници за миене. Следващата стъпка е да проверите маркуча за подаване. Ако не е прищипан и водата тече, трябва:

 • изключете водата;
 • развийте входния маркуч;
 • намерете филтър за поток в основата на маркуча;
 • издърпайте мрежата му и го почистете;
 • Ако на тройника има друг филтър за потока, той също трябва да се почисти.

клапан за пълнене

Последното нещо, което трябва да проверите, е клапанът за пълнене. За да го извадите, ще трябва да премахнете страничната стена на съдомиялната машина, като развиете няколко винта около периметъра. Можете, разбира се, да премахнете тази част, като премахнете палета, но тогава ще трябва да разглобите повече и да отнеме повече време.

След като развиете страничната стена, внимателно се приближете до клапана, развийте го и след това го извадете, като не забравяте да изключите захранващите проводници. Проверяваме дали клапанът е запушен с отломки; ако е така, отломките трябва да бъдат почистени, така че да се отварят и затварят свободно. Вземете мултиметър и проверете съпротивлението на клапана за пълнене. Ако вентилът се окаже повреден, сменете го с нов и проверете работата на съдомиялната машина.

И така, какво да направите, ако съдомиялната Electrolux внезапно спря и даде грешка i10? На първо място, трябва да разберете как се дешифрира грешката и след това систематично, като използвате горния списък, проверете всички възможни грешки. Особено внимание трябва да се обърне на запушванията, тъй като в по-голямата част от случаите те са причината за появата на кода i10. Бъдете внимателни и вероятно ще успеете да поправите своя „домашен помощник“ дори без намесата на специалист. Късмет!

   

5 читателски коментара

 1. Gravatar Vital жизненоважен:

  Филтър за боклук, как е свързан с пълненето?

 2. Граватар Сергей Сергей:

  Съгласен съм с предишния коментар. i10 грешка във водоснабдяването.

 3. Граватар Алексей Алексей:

  В 90% от случаите i10 е микрофилтър, запушен с ръжда на входа. Решението е да го издърпате с клещи и да го почистите с четка за зъби (потупвайки косъмчетата по дупките, за да избиете частиците ръжда/пясък).

 4. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Имах нещо друго. Клапан за пълнене. Когато мига 1 грешка, го разглобих и духнах в маркуча, който пасва на клапана за пълнене. Работи след 2 седмици, след това пак същото. сега ще го разбера...

 5. Граватар Стас Стас:

  Какво да направите, ако всичко, което е написано по-рано, вече е направено? Машината поема вода, пуска я и отново дава грешка 10.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня