Грешка F63 в пералня Bosch

Грешка F63 в пералня BoschСлед като диагностицирахте грешка F63 във вашата пералня Bosch, първо опитайте да нулирате кода. Ако изключването на пералната машина от мрежата не помогне, ще трябва да поканите майстор за ремонт на перално оборудване. Причината за грешката е повреда в електрониката. Справянето с такъв проблем не е лесно, нека да разберем какво да правим, ако бъде открит проблем.

Откъде идва този код?

Обозначението се показва на цифровия дисплей, ако системата за функционална защита е задействала. Код F63 информира потребителя за два възможни сериозни проблема: повреда на процесора или повреда на софтуера.

Когато видите грешка F63 на екрана, обърнете внимание на тревожните „симптоми“ - машината може да даде късо или изобщо да не се включи.

Често грешката се причинява от токов удар. Такива промени много лесно повреждат електрониката на пералните машини Bosch. Само скъпи ремонти могат да коригират ситуацията. За да предотвратите повреда, се препоръчва да свържете пералното оборудване към нестабилно захранване Волтажен регулатор.

Какво ще трябва да направите?

Можете сами да се справите с грешката, ако е причинена от краткотрайна повреда. Когато видите код F63 на електронния екран, опитайте да нулирате обозначението. За да направите това, изключете захранването на автоматичната пералня, като извадите захранващия кабел от контакта. Оставете уреда изключен за около половин час. Определеното време ще бъде достатъчно за рестартиране на основния контролен модул. След това включете пералнята в контакта. Ако F63 не се показва на дисплея, можете безопасно да продължите да използвате машината. Все още включен код за грешка показва необходимостта от предприемане на драстични мерки.За да помогнете за възстановяването на пералня с тази грешка:

  • ремонт на процесори;
  • работа с главното табло за управление;
  • пълна подмяна на блока за управление.

Потребителите, които нямат определен набор от знания и необходимите инструменти, не се препоръчват да вършат работата сами.

Специалист трябва да ремонтира електрониката на пералнята. Само професионалист може да коригира повредата правилно и бързо.

Непреки причини за неизправност

Често кодовете за грешки, включително F63, могат да бъдат придружени от допълнителни повреди. Не е необходимо повредата да е изолирана, може да има няколко от тях и един проблем в повечето случаи следва от друг.

Много често потребителите заявяват, че SM избива задръствания или машина. Това може да бъде причинено от много фактори, например повреда на нагревателния елемент, електрическия мотор, повреда на бутона "Старт" или контролната платка. Когато кодът се покаже F63 и пералнята избие машината, има голяма вероятност защитата на системата да се задейства точно поради повреда на контролния модул.

Ако в стаята, където е инсталирана машината, има висока влажност, нейните контакти могат постепенно да се окислят. Това в крайна сметка ще доведе до късо съединение и автоматичната машина ще започне да премахва задръстванията. След като диагностицира модула, техникът ще може да каже дали основната платка може да бъде ремонтирана или трябва да бъде напълно сменена.

Така че обикновен потребител, който открие грешка F63 на пералня Bosch, може да коригира ситуацията, като рестартира оборудването. Ако той има мултицет в арсенала си, допълнително тествайте всички елементи на контролния модул с тестер. Такава работа обаче изисква умения и определен опит.За да не влошите ситуацията, ако откриете код, показващ електронна неизправност, по-добре е да се обадите на специалист.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня