Грешка F17 на пералня Bosch

Грешка f17 на пералня BoschБлагодарение на системата за самодиагностика, вградена в програмата на съвременна пералня, вие и аз можем да разберем коя част е повредена, какво пречи на машината да работи нормално, защо и как да отстраним проблема. Всичко това се отчита чрез кодове за грешка, показани на дисплея на машината. В тази статия искаме да говорим за грешка F17 на пералнята BOSCH.

Грешка f17: описание и признаци на възникване

Ако включите машината и известно време не чуете шум от изсмукване на вода, на дисплея ще се появи грешка F17. Експертите дешифрират тази грешка като превишено времето за подаване на вода.

Подобна грешка може да възникне не само в самото начало на измиването, но и по време на него или преди изплакване. Някои смятат, че подобна грешка е косвено свързана с пералнята, но ние не бихме прибързали с толкова прибързани заключения.

Грешка F17 в някои модели машини BOSCH се обозначава с код E17.

Причини за грешка f17

Защо водата не тече в пералнята? Причините за това са следните:

 • вентилът за подаване на вода е затворен;
 • филтрите или тръбите за водоснабдяване са запушени;
 • няма налягане на водата във водопровода, т.е. налягането на водата е под 1 бар;
 • грешка f17 на пералня BoschСензорът за водно налягане е повреден.

Отстраняване на неизправности

Какво да направите, когато пералнята покаже грешка e 17? Първо проверете дали има вода в къщата; може би просто е била изключена. Също така проверете дали кранът за подаване на вода към пералната машина е отворен; може би сте забравили да го отворите, преди да стартирате машината.

Следващото нещо, което трябва да проверите са филтрите, разположени на водопровода, те се използват за грубо почистване. Ето какво трябва да направите:

 1. Изключете захранването на пералната машина и затворете крана за подаване на вода към машината.
 2. Подгответе съд за вода, ако има останала вода в маркуча.
 3. Развийте маркуча за подаване на вода от клона за подаване на вода.
 4. Ако има мрежа в края, изплакнете я с вода и внимателно отстранете всички полепнали остатъци.
 5. Завийте края към клона на водопроводната тръба.
 6. Сега развийте втория край на маркуча, който пасва на машината, и измийте мрежата в маркуча по същия начин. Ако има такъв.
 7. Възможно е също да има мрежест филтър в тръбата, излизаща от машината; той също трябва да се измие и да се отстрани замърсяването.
 8. Завийте маркуча на място.

важно! Ако има инструкции, които описват местоположението на цедките, не забравяйте да ги прочетете. Не е нужно да извършвате ненужни стъпки, за да търсите мрежи.

Ако се появи грешка e17 на пералня Bosch поради липса на водно налягане в крана, тогава няма да можете да разрешите проблема сами. В този случай ще трябва да изчакате, докато се появи налягане във водопровода, или да се обадите на водопроводчик, който ще разбере причината за ниското налягане на водата в тръбите.

Когато всички горепосочени действия са предприети, но машината все още показва грешка f17, остава само да проверите електромагнитния клапан и сензора за налягане на водата. Работоспособността на вентила се проверява с помощта на волтметър чрез измерване на напрежението и съпротивлението на намотката. За да поправите или смените клапан или сензор, трябва да свалите горния капак на пералната машина. Целият процес на подмяна на сензора е описан подробно в статията Смяна на датчика за ниво.

И така, грешка E17 в пералня Bosch най-често се отстранява чрез почистване на всички входящи филтри и тръби. Ако обаче има повреда на вътрешните части на машината, тогава в този случай ще е необходима помощта на професионалист.

   

4 читателски коментара

 1. Граватар Саша Саша:

  Екраните на пералня Bosch показват E 17 каква е причината

 2. Граватар Татяна Татяна:

  Пералнята Bosch показва E23 на екрана, каква е причината?

 3. Граватар Мамзя мама:

  Благодаря ти! Помогна ми да разбера. Сушилнята не работеше, показваше грешка F17. Сензорът за сушене се оказа изгорял. Смени го - работи.

 4. Граватар Виталий Виталий:

  Ами ако грешката е F16? Какво да правя?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня