Грешка F00 в пералня Bosch

Грешка F00 в пералня BoschСъвременните перални машини са оборудвани с удобна система за самодиагностика, която информира потребителите за повреди и неизправности. Можете да дешифрирате кода, показан от „домашния асистент“ на дисплея, като се обърнете към инструкциите или намерите информация в Интернет. Диагностична грешка F00 се появява изключително рядко на машина на Bosch. Нека разберем как да тълкуваме този код и какви действия да предприемем, за да разрешим проблема.

Какво си правил преди?

Можете да поправите пералня, която показва F00 на екрана със собствените си ръце. За да разберете причините за кода за грешка, трябва да запомните какви манипулации са извършени с машината през последните дни. Ако буквално сте ремонтирали устройството вчера или предишния ден, а днес обозначението „забавя“ работата на оборудването, тогава ще бъде по-лесно да идентифицирате повредата. Обикновено кодът F00 възниква след смяна на която и да е част от пералната машина или временно изключване на отделен елемент.

В някои случаи F00 се появява на дисплея след пренапрежение.

Понякога грешка може да се появи от нищото. Ако пералната машина не е била ремонтирана и не е имало претоварване, можете да опитате да „нулирате“ кода. Ако рестартирането на оборудването помогне, тогава можете да продължите да работите с машината. Но какво да направите, ако манипулациите не дадат желания резултат? Ако F00 се появи отново, ще трябва да потърсите основната причина за проблема. Контролният модул може да е повреден и платката ще трябва да бъде префлашната.контролният модул е ​​повреден

Но не бива веднага да предполагате най-лошото. В повечето случаи можете да нулирате кода и той няма да ви безпокои повече. Нека да разберем как да се отървем от грешката F00.

Отърваване от код

За да може машината Bosch да продължи да мие в същия режим, трябва да „нулирате“ диагностичната грешка. Не е необходимо да се свързвате с сервизен център или да каните техник в дома си, можете сами да се справите с проблема. Трябва да влезете в сервизното меню на пералнята и да нулирате кода за грешка. Премахването на F00 от дисплея е лесно, ако следвате определен алгоритъм:

  • включете пералнята в контакта;
  • натиснете бутона "Старт" с пръст и го задръжте;
  • Едновременно с натискането на бутона завъртете копчето за превключване на програми с едно щракване обратно на часовниковата стрелка.

След тези стъпки автоматичната машина ще „влезе“ в сервизното меню. Дисплеят ще покаже последния код, показан от оборудването, в този случай това е F00. Нулирането на грешката е изключително просто - трябва да завъртите програмния селектор в първоначалното му положение.нулиране на грешка F00

Тогава си струва да проверите как ще работи пералнята Bosch и дали може да бъде ремонтирана. Ако цикълът на пране започне без проблеми и кодът за грешка вече не се показва на дисплея, „нулирането“ може да се счита за успешно.

В сервизното меню, в допълнение към „нулирането“ на грешки, можете да диагностицирате основните компоненти на машината: двигател, дренажна помпа, нагревателен елемент и др. За да направите това, програмистът трябва да бъде настроен на определен режим и да натиснете „ бутон "Старт". Например, при някои модели на Bosch, за да проверите двигателя, трябва да изберете програма „Интензивно измиване“ и да натиснете „Старт“, за диагностика на помпата дръжката се премества с едно „щракване“ надясно и т.н.

За да излезете от сервизното меню, просто завъртете копчето за програмен превключвател на позиция „Изключено“.

Ако не е било възможно да се нулира кодът за грешка F00 в тестовото меню, тогава има истинска неизправност.Фърмуерът може да е изгорял или връзката с част или сензор на устройството е прекъсната.

   

1 читателски коментар

  1. Граватар Расул Расул:

    Добър вечер. Не мога да нулирам грешка F 00

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня