EUAR грешка в пералня Haier

EUAR грешка в пералня HaierНай-често грешките на дисплея на пералните машини се показват под формата на букви и цифри, но има уникални случаи. Една от тях е грешката EUAR в пералнята Haier, която информира потребителя за критични проблеми с контролния модул на пералнята. Грешката се счита за една от най-неприятните, защото когато се появи, „домашният асистент“ не работи, не издава никакви звуци и не отговаря на команди. Да видим дали е възможно да направим нещо сами в такава специфична ситуация.

Ремонт или смяна на модула?

Може би най-лошият проблем, който е възможен в пералната машина, е повреда на контролния модул CM, един вид „мозък“ на всички домакински уреди. Има само два варианта за действие, ако кодът за грешка EUAR се покаже на дисплея на вашето устройство, и двата са много болезнени за семейния бюджет.

 • Ремонт на контролния модул в сервиза. В домашните уреди на Haier модулът не е толкова сложен, че да не може да се ремонтира, но ще струва около $50, ако не и повече. В допълнение към цената, недостатъкът на този метод е неговата крехкост, тъй като дори майсторите дават гаранция за работата само за 4-8 месеца, така че ако след една година частта отново се повреди, ще трябва да платите за повторна работа .

Не трябва да се опитвате да поправите дъската сами, тъй като без необходимия опит и знания можете случайно да повредите елемента толкова зле, че можете само да го изхвърлите.

 • Закупуване на контролен модул и след това смяна сами. Този метод е по-надежден, но не и по-евтин, тъй като нов елемент може да струва от $50 до $100, което е пряко повлияно от модела на пералнята Haier.Предимството е, че можете да смените уреда сами у дома и то доста бързо. Ако поверите работата на майстор, това ще отнеме допълнителни 20-30 $.Табло за управление на пералня Haier

И двата варианта имат своите плюсове и минуси, така че всеки сам трябва да прецени кое е по-важно за него. В следващия раздел ще опишем подробно подмяната на устройството за тези потребители, за които трайността на ремонта е по-важна.

Пренареждане на контролни табла

Всички „домашни асистенти“ от Haier имат контролен модул, разположен зад предния панел на кутията. Точното разположение на дъската зависи от това дали машината е с вертикална или предна система за зареждане. Този елемент е голям по размер, така че е доста лесно да го откриете в кутията. Какво трябва да направя, за да го премахна?

 • Изключете автоматичната пералня от всички комуникации.
 • Развийте болтовете, държащи горния панел на шайбата, плъзнете го назад и го издърпайте нагоре.Премахване на горния капак на кутията
 • Отстранете контейнера за прах, така че да не пречи на процеса на демонтиране.Поднос Haier с овално отделение
 • Отстранете винтовете, разположени близо до отвора на контейнера за прах.развийте винтовете около дозатора
 • Развийте болтовете, закрепващи контролния панел на CM.Поставете контролния панел върху SMA
 • Отстранете самия панел, като първо изключите ключалките и кабелите.

Не забравяйте да направите няколко снимки на окабеляването, така че по време на повторното сглобяване да можете да използвате пример за правилното свързване на елемента.

 • Отстранете винтовете, които фиксират контролния модул.
 • Извадете модула от мястото му.изгорял електронен модул

Внимателно прегледайте дъската за повреди. Това може да са следи от изгаряне, ръжда, обгорени елементи или механични повреди.В редки случаи функционалността на модула може да бъде възстановена чрез просто запояване на пистите или смяна на кондензатора, но най-често е необходим много по-сложен ремонт, с който обикновеният потребител не може да се справи. Ако гаранционната карта за пералнята Haier вече не работи, тогава можете да опитате сами да поправите модула, в противен случай е по-добре да се обадите на специалист от сервизен център.

Няма проблеми с инсталирането на нов модул, тъй като инсталирането се извършва съгласно нашите инструкции в обратен ред. Закрепете платката в кутията, свържете окабеляването, инсталирайте всички останали части на място, свържете оборудването към захранването и водоснабдяването и след това незабавно стартирайте тестовия работен цикъл. Ако машината започне да реагира на действията на потребителя и работи правилно, това означава, че ремонтът е бил успешен.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня