EHO грешка в пералня Electrolux

EHO грешка в пералня ElectroluxАко при стартиране дисплеят показва грешка EHO в пералната машина Electrolux, тогава това сигнализира на първо място за проблем със захранването на устройството. Марковото оборудване е чувствително към падане на напрежението в електрическата мрежа или повреда на захранването. Нулирайте пералнята. Ако кодът за грешка все още е включен, тогава трябва да се справите с проблема.

Защо се случи това?

Инструкциите за пералня Electrolux не описват грешка с такъв код, така че какво трябва да направите, когато пералнята замръзне с такъв сигнал? Първо трябва да се търси причината за неизправността:дефектен контакт

 • неизправност на контакта, щепсела или токови удари.
 • външният захранващ кабел на самата машина е смачкан или окъсен.
 • окъсете кабелите вътре в устройството.
 • Филтърът за смущения е дефектен.
 • електронният модул е ​​повреден.

Диагностиката трябва да започне с най-простия носител, като постепенно елиминира причините за неизправността на Electrolux.

Нека се заемем с проводниците и контактите

Първо проверете дали контактът работи правилно. Може да е стар или лошо инсталиран. Първият признак за повреда е нагряването на кутията, когато устройствата са включени. Ако не се наблюдава прегряване, включете друга притурка. Ако не работи, причината е в повреда в окабеляването. Проверете изхода с мултицет.

важно! Не използвайте удължителен кабел за тестване. Това може да причини късо съединение и пожар.

Ако електрическото окабеляване работи правилно, следващата ви стъпка е да нулирате пералната машина.FPS пералня Electrolux

 1. Изключете машината от захранването и изчакайте 3–40 секунди.
 2. Свържете отново вашето устройство към мрежата.
 3. Изберете програма за пране.

Ако кодът за грешка се появи на дисплея отново, диагностицирайте FPS (филтър за пренапрежение). Неговата задача е да изравнява паданията на напрежението, за да не повреди скъпите микросхеми на устройството. FPS е част с форма на варел и се намира на входа на електрическата верига на машината зад захранващия кабел.

За да стигнете до модула, трябва да свалите капака на пералнята. За да направите това, развийте двата винта в десния и левия ъгъл на горния панел, след което с две длани натиснете капака към себе си и го повдигнете. Изключете FSP от контактите на окабеляването и го извадете от корпуса.

За да проверите мрежовия филтър с мултицет в режим на звънене, измерете съпротивлението между контактите по двойки. Ако стойността е 0 или 1, тогава частта е изгоряла и трябва да се смени. Не е възможно да го поправите сами.

За пълноценна работа на пералнята е необходимо да се монтират само оригинални части.

При 600 - 700 kOhm защитата от пренапрежение е в работно състояние. Затова трябва да продължите диагностиката и да проверите капацитета на FSP. Стойностите трябва да съответстват на тези на кутията и да бъдат приблизително 0,5 - 0,7 µF.

Електронен модул

Следващият проблем може да е неизправност на електронната платка. Тази сложна електронна част отговаря за работата на всички електронни компоненти на Electrolux. Само специалист може да го диагностицира напълно. Но основна неизправност можете да откриете сами. Изгарянията, окисляването и щетите се определят визуално. За да премахнете част, трябва да следвате алгоритъма:електронен модул

 • изключете машината от захранването;
 • изключете подаването на вода;
 • отстранете горния капак;
 • развийте винтовете отзад, които се намират до нишата от кюветата;
 • натиснете централното резе и издърпайте тавата за прах;
 • развийте 4-те винта в края около периметъра на електронния модул (под горния капак на пералната машина);
 • повдигнете и разкопчайте блоковите ключалки;
 • разглобете корпуса на панела и внимателно извадете платката.

За да поставите правилно частта обратно, направете снимка на окабеляването и конекторите. Внимателно проверете панела, като се позовавате на диаграмата. Изображение на оригиналния електронен модул Electrolux може да се намери в Интернет.

Ако имате основни познания по електроника, тогава с мултицет можете да определите какво е изгоряло: резистори, тиристори, релета или самия процесор. Когато диагностицирате, следвайте схемата за управление на SMA (автоматични перални машини). Ако не бъдат открити външни дефекти, трябва да се свържете със сервизния център на SMA Electrolux.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня