Грешка EH0 в пералня AEG

Грешка EH0 в пералня AEGСамодиагностиката на сензора за поплавък, подмяната на предпазителя от пренапрежение и мигането на контролната платка сами са най-често срещаните и необмислени мерки, които собствениците на оборудване предприемат, ако пералната им машина AEG покаже грешка EH0. Автоматичната машина често не прощава такива експерименти, те причиняват сериозни щети. За да изберете правилния алгоритъм на действие, трябва да попитате какво означава този код за грешка.

Вътрешната диагностика ще помогне

При пералните машини AEG кодът EH0 е общ, изисква изясняване и стартиране на цикъл на самодиагностика. С други думи, когато тази икона се появи на дисплея, собственикът трябва да започне пробно измиване. Но първо трябва честно да си отговорите на въпроса дали имате достатъчно знания и опит, за да се справите сами със ситуацията. Ако отговорът е отрицателен, най-добрият вариант е да се свържете със сервиз, особено ако гаранционният срок все още не е изтекъл.

Ако имате доверие в собствените си способности, можете да опитате да коригирате повредата без помощта на професионалисти. Предимството на съвременните автоматични перални машини е, че те са оборудвани с „умна“ система за самодиагностика. Той предоставя списък със специални комбинации, които могат да се използват за сигнализиране на определена неизправност. Собственикът може само да го дешифрира. За да направите това, първо трябва да нулирате кода за грешка, който се появява на дисплея, и след това да включите режима на пробно измиване. Какво да направите в този случай?включете режим на самодиагностика

 1. Уверете се, че машината е включена в електрическата мрежа, но не пере.
 2. Натиснете два бутона на контролния панел: “Старт/Пауза” и “Отложен старт”. Намират се наблизо.
 3. Едновременно с предишното действие превключете програматора на първа позиция. Сигнал, че всичко е направено правилно, ще бъдат мигащите светлини на контролния панел.
 4. Ключовете вече могат да бъдат освободени. И преместете селектора на скоростите по часовниковата стрелка напред. Това е сигнал за пералната машина да започне самотест за неизправности.
 5. Преместете превключвателя на позиция 10. Казва се "Бельо". Кодът за грешка EH трябва да се появи отново на дисплея.

Ако всичко върви според инструкциите и желаният символ светва, трябва едновременно да натиснете отново „Отложен старт“ и „Старт/Пауза“. Това е необходимо, за да премахнете данните за грешки от паметта на машината. След 2-4 секунди на дисплея трябва да светне код E00. Той сигнализира за актуализация на системата.

важно! След като изпълните горните стъпки, трябва да изключите оборудването от захранването.

След няколко минути може да се включи отново. След като комбинацията ELE се появи на контролния панел, машината ще започне пробно пране.

За какво е?

Собственикът на пералната машина трябва постоянно да стои близо до устройството по време на „интелигентна“ диагностика и да наблюдава дисплея на контролния панел. Системата ще покаже определени кодове, сигнализирайки за открити проблеми или ще издаде звуци. По-добре е да пренапишете символите на дисплея за точност или да направите снимки. Познавайки крайната комбинация, можете да определите причината за неизправността на пералнята AEG. Какви сигнали може да изпраща устройството и как да ги дешифрирате?

 • Един звук и кодове C1 и E10 показват нарушения в системата за всмукване на вода.
 • Двоен звуков сигнал и C2, E20 показват необходимостта да проверите дренажа за запушвания.
 • Троен звук и C3, EF3, F3 се появяват, когато системата Aquastop е активирана.
 • Четворен звук и C2, E40 – UBL.защо включвам диагностика
 • Девет звукови сигнала и кодове C9, E50 показват неизправност на двигателя.
 • Единадесеткратен звук и грешки Eb0, EH0 се появяват, когато електронното "пълнене" е дефектно.
 • Петнадесет пъти звуков и EF1, EF2 се появяват, когато помпата е запушена или се образува прекомерна пяна.
 • CE означава разбивка на диспансера.
 • T90, CF сигнализира, че е необходимо да проверите контролната платка за изправност.
 • 8 или E80 показва повреда на програмиста.

Собствениците на перални AEG трябва да знаят, че провеждането на тестов цикъл не отменя задълженията на производителя и не заплашва да „премахне“ гаранцията. Сервизният център трябва да предоставя само информация, че е извършена независима проверка на работата на машината. След самодиагностика можете да започнете да ремонтирате оборудването сами или да потърсите помощ от специалисти.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня