Грешка EF0 в пералня AEG

Грешка EF0 в пералня AEGВиждайки грешката EF0 на дисплея в пералната машина AEG, собствениците започват да се справят с проблема по свой начин. Единият се заема с диагностиката на сензора на поплавъка, друг веднага сменя филтъра за захранване, а третият мига контролната платка и накрая счупва пералнята. За да не експериментирате и да не поемате рискове автоматично, по-добре е предварително да разберете, че този код е общ и изисква изясняване, като стартирате цикъл на самодиагностика. Как да активирате пробно измиване и до какво ще доведе?

Как да влезете в сервизен режим?

Ремонтът на пералня е трудна задача, така че преди да започнете работа, трябва честно да отговорите дали можете да се справите с възможните проблеми и дали играта си струва неприятностите. Ако рисковете не са оправдани или има съмнения, по-добре е да не изкушавате съдбата, а да се обадите на професионалист от сервизния център. Особено ако машината е още в гаранция.

Грешка EF0 е обща и за да се изясни причината за повредата, е необходимо да се стартира системата за самодиагностика.

Уверените и опитни собственици могат сами да се опитат да решат проблема с грешката EF0. Освен това съвременните машини имат интелигентна система за самодиагностика, която сигнализира за повреда чрез специални комбинации. За да прочетете правилно „съобщението“ от пералнята, първо трябва да изтриете показания код и след това да стартирате пробно пране.

 1. Проверяваме дали машината не пере, но не изключвайте машината от захранването.
 2. Натиснете и задръжте бутоните „Старт/Пауза“ и бутона „Отложен старт“, разположен до него.
 3. Едновременно с натискането на клавишите превключваме програматора на първа позиция. Ако светлините на таблото мигат, първият етап е завършен успешно.
 4. Освободете клавишите и преместете селектора на скоростите напред по посока на часовниковата стрелка. В тази позиция пералната машина ще „помисли“ и ще започне да тества системата за възможни повреди.
 5. Преместете превключвателя на позиция 10 с надпис „Бельо“. Системата трябва отново да покаже грешка EF0.въведете сервизния тест

Сега трябва да натиснете отново едновременно клавишите „Старт/Пауза“ и „Отложен старт“, за да нулирате грешката от паметта на устройството. Ако след 2-4 секунди машината покаже комбинация E00, тогава задачата е изпълнена и системата се актуализира. Всичко, което остава, е да изключите машината от захранването, да изчакате няколко минути и да започнете отново. Веднага щом „ELE“ светне на екрана, устройството ще се опита да коригира ситуацията и ще започне тестовия цикъл.

Защо направихме това?

Веднага щом пералнята започне самодиагностика, трябва да сте наблизо и да наблюдавате дисплея на машината. Системата ще ви каже какво да правите по-нататък, като покаже нов код или издаде характерни звуци. По-добре е незабавно да запишете комбинацията, която се появява на лист хартия или да направите снимка, тъй като с 95% вероятност актуализираната грешка ще посочи проблема.

Познавайки крайния код, можете лесно да идентифицирате причината за повредата. Просто трябва да дешифрирате правилно системния сигнал:

 • C1, E10 или единичен звуков сигнал – проблеми с приема на вода;
 • C2, E20 или 2 сигнала - ще трябва да премахнете запушването в дренажната система;
 • C3, F3, EF3 или троен скърцане – системата Aquastop се е активирала;
 • C2, E40, 4 сигнала – UBL;
 • C9, E50, 9 сигнали – неизправност на двигателя, дисбаланс;
 • Eb0, EH0, скърцане се повтаря 11 пъти – проблеми с електрониката;
 • EF1, EF2, 15 сигнали – помпата е запушена или повишено пенообразуване;
 • SE – проблеми с диспансера;
 • CF или T90 – платката за управление премина;
 • E80, 8 - програмистът е повреден (трябва да го "настроите" на нула).

Тестовият цикъл не застрашава гаранцията; трябва само да докладвате теста.

След като проблемът бъде идентифициран, можете сами да ремонтирате машината. Основното нещо е да действате според инструкциите и ако се съмнявате, свържете се с професионалист.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня