Грешка E91 в пералня Electrolux

Грешка E91 в пералня ElectroluxМного експерти отбелязват, че оборудването на Electrolux има една от най-добрите системи за отстраняване на неизправности. Ще можете да разберете това сами, ако някой ден на вашата пералня Electrolux се появи грешка E91. Факт е, че тази грешка информира потребителя за загубата на комуникация между главната контролна платка и дисплейната платка. В същото време в домакинските уреди на други марки домакините получават само неясна информация за възникналия проблем, а не точна индикация за повредената единица. По този начин потребителят на Electrolux не се нуждае от време, за да открие проблема, а само да го възстанови, което ще направим сега.

Имате ли нужда от диагностика?

Ако откриете код за грешка E91, тогава първо трябва да определите какво точно е причинило грешката. Може да се появи поради повреда на кабела или един от проводниците или може да възникне след пълна повреда на контролния модул или платката на дисплея.

Трудно е точно да локализирате повредата със собствените си ръце без мултицет, така че е много по-лесно да се обадите на специалист от сервизен център. В тази ситуация не е необходимо да плащате за ремонт, защото ако платката не може да бъде ремонтирана, можете да я смените сами и да платите само на техника за диагностика.Нека проверим модула Electrolux

Това значително ще спести семейния бюджет, защото ако е почти невъзможно да се ремонтира контролният модул без богат опит и знания, тогава всеки, който има подробни инструкции, може да се справи с подмяната. Ето защо, ако експертът посочи необходимостта от подмяна на елемента или сте уверени, че можете сами да определите степента на повреда на дъската, след това преминете към следващия параграф на статията.

Премахнете старата платка и поставете нова

„Домашните помощници“ на Electrolux се отличават с факта, че контролната им платка е инсталирана непосредствено зад предния панел. Точното местоположение зависи от вида на натоварването, но няма да можете да пропуснете модула предвид големия размер на частта. Какво трябва да направя, за да премахна частта със собствените си ръце?

  • Изключете домакинските уреди от всички комуникации.
  • Отстранете горния капак на CM, като развиете фиксиращите болтове, след това плъзнете панела назад и го издърпайте нагоре.свалете горния капак на кутията
  • Отстранете контейнера за прах.Electrolux EWS 1052 NDU прахоприемник
  • Развийте винтовете, държащи дозатора.развийте винтовете близо до контейнера за прах
  • Отстранете болтовете, закрепващи контролния панел.свалете контролния панел на машината
  • Внимателно изключете кабелите от панела и след това го извадете.

По-добре е да записвате всеки етап от работата с камера или смартфон, така че при повторно сглобяване да имате под ръка пример за правилното свързване на кабели и други елементи.

  • Развийте винтовете, които фиксират контролния модул в корпуса на машината и го извадете.

Сега трябва внимателно да прегледате контролния панел за проблеми. Обърнете специално внимание на наличието на изгаряне, ръжда и механични повреди. В редки случаи у дома можете да възстановите работата на контролния модул след смяна на кондензатора или запояване на пистите, но най-често ще трябва да се обадите на техник за ремонт на платката. Във всеки случай не се опитвайте сами да ремонтирате модула, ако гаранцията на производителя все още не е пълна, в противен случай той ще я анулира.следи от въглеродни отлагания върху модула SM Electrolux

Когато имате нов или възстановен контролен модул в ръцете си, трябва да го инсталирате в седалката според инструкциите в обратен ред. На първо място, трябва да фиксирате платката в кутията, да свържете кабелите към нея и след това да инсталирате всички останали компоненти.

Не забравяйте да изпълните тестов работен цикъл, за да проверите направените ремонти. Не се отдалечавайте от домакинските уреди по време на работа, за да реагирате своевременно на възможни аварийни ситуации. Ако измиването приключи без инциденти, подмяната е успешна.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня