Грешка E60 в пералня Electrolux

Грешка E60 в пералня ElectroluxАко грешката E60 в пералната машина Electrolux е практически непозната за жителите на града, тогава тези, които живеят в малки градове, трябва да се справят с нея доста често. Всичко е свързано с пренапрежения на мощността, които се усещат извън мегаполисите и водят до изгорял филтър за смущения. Предлагаме ви да се запознаете по-подробно с проблема и да научите как да се справите сами с него.

Основните причини за появата на E60

Основната причина за кода за грешка E60 на Electrolux не се появява в самата машина, а извън нея. И за това е виновен изгорял или прекалено чувствителен филтър за смущения. Първото се случва рядко. Веднага щом устройството засече рязък спад или повишаване на напрежението в електрическата мрежа, се предава сигнал за опасност към контролното табло и от съображения за безопасност системата спира работата на машината. Понякога дори с високо качество стабилизатор – устройството все още отчита колебанията на тока и включва защитен режим.

Причината за грешка E60 често се крие в чувствителен филтър за смущения.

Има само едно решение на проблема - да изоставите чувствителните Electrolux и да закупите автоматична машина за вашата дача или вила, която не реагира на пренапрежение на тока. Все още няма друга възможност, защото производителят не отговаря на руснаците наполовина и не настройва филтъра за смущения към руските реалности. Освен това е невъзможно да се възстанови машината дори чрез независима промяна на фабричните параметри, тъй като компанията не доставя подходящия софтуер и не предоставя спомагателни инструкции.

Как да тествам филтъра за смущения?

Когато дисплеят покаже грешка E60, първото нещо, което правим, е да проверим филтъра за шум. За да направите това, ще трябва да го намерите, тествате и, ако е необходимо, да го замените с работещ аналог. Може би е изгорял и без неговата „помощ“ системата няма да може да започне нов цикъл. За да диагностицирате филтъра, трябва:проблем с шумовия филтър

  • изключете машината от захранване, водоснабдяване и канализация;
  • свалете горния капак на пералната машина;
  • намерете дупката, през която минава мрежовият проводник;
  • намерете филтър за шум - малка част в бяла или черна пластмасова кутия, която прилича на батерия;
  • отстранете частта, като изключите конектора.

Като вземете филтъра в ръцете си, трябва внимателно да го проверите за следи от изгаряне. В 98% изгорелите контакти и неприятната миризма показват дефектна част. Когато „симптомите“ са налице, ситуацията може да се коригира чрез подмяна на устройството без допълнителни проверки. Ако „батерията“ е визуално непокътната, трябва да използвате мултицет и да проверите частта, като използвате следния алгоритъм:

  • настройте тестера за режим на звънене;
  • приложете сондите към контактите на кондензатора;
  • Измерваме напрежението на входа и изхода. Ако във втория случай устройството не показва наличието на ток, тогава филтърът трябва да бъде сменен.

Няма да е възможно да се поправи изгорял филтър за смущения; само подмяната на полупроводника ще помогне да върнете машината към живот.

Ако филтърът е изгорял, няма нужда да ремонтирате пералнята - дори начинаещ техник може лесно да премахне дефектната част и да инсталира нова. Просто трябва да изберете правилния заместващ полупроводник. Печеливша опция би била да използвате демонтираната „батерия“ като проба за продавач-асистент в магазин.

Не е трудно да разберете какво да правите по-нататък.Вземаме филтъра вкъщи, поставяме го на първоначалното му място, връщаме капака и свързваме пералната машина към комуникациите. Трудно е да се направи грешка по време на монтажа, така че има голяма вероятност пробното измиване да се включи без проблеми.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня