Грешка E35 в пералня Bosch

Грешка E35 в пералня BoschПо време на пране автоматичните перални машини блокират товарния люк, за да предотвратят изтичане на вода. В края на прането машината издава специален сигнал, показващ края на процеса. Какво да направите, ако в този момент възникне грешка E35 на машина на Bosch и е невъзможно да се отвори вратата? Каква е причината за неизправността и какво означава този код за грешка?

Има ли смисъл да чакам отключване?

Пералните машини Bosch са утроени по такъв начин, че не само самият механизъм, но и електронният блок е отговорен за блокирането. Просто казано, контролният модул трябва да даде команда за отключване, в противен случай люкът няма да се отвори. Няма смисъл да чакате, защото проблемът няма да изчезне от само себе си.

Изключването на пералнята от мрежата също няма да помогне. В други машини вратата може да се отвори след като плочата се охлади, но не и в Bosch. Ще трябва да използваме други, по-ефективни методи.

Трябва да извадя прането

Появата на код за грешка E35 няма да ви позволи да контролирате допълнително процеса на измиване. Най-често не е завършен и в барабана е останала вода, която трябва да се източи. Едва след това ще можете да извадите прането от пералнята. Първата стъпка е да се отървете от мръсната вода от пералнята с помощта на филтър за боклук:специален лост за аварийно освобождаване

  • отворете люка на пералната машина, той се намира отдолу;
  • развийте щепсела на филтъра;
  • Съберете цялата вода, която излиза от пералнята.

важно! Поставете сухи парцали в дренажната зона и поставете контейнери върху тях за събиране на течност.

До филтъра за боклук има специален лост за отваряне на вратата. Просто трябва да го издърпате, след което люкът ще се отвори. Ако такава част не е предвидена във вашата пералня, ще трябва да действате по различен начин.

Изключете пералнята от контакта и свалете горния капак. За да направите това, първо трябва да развиете болтовете. След това посегнете към устройството за заключване на люка и натиснете специалния заключващ елемент, като го преместите от мястото си. След тези манипулации пералната машина трябва да се отвори.

Да вземем UBL

Какво да правя след това? Необходимо е да се провери състоянието на устройството за заключване на люка, да се установи причината за неизправността и, ако е необходимо, да се смени частта. Най-често този елемент се проваля и причинява грешка E35. Трябва да продължите по следния начин:

  • изключете пералнята от контакта;
  • отворете люка, като използвате описаните по-горе методи;
  • огънете маншета, след това разхлабете резето и отстранете външната скоба;
  • зад гумената лента има устройство за заключване на люка, развийте болтовете, които го държат;
  • вземете частта.извлечете и проверете UBL

След това трябва да проверите заключващото устройство за възможни неизправности. Ще ви е необходим мултицет и верига за заключване, с които можете да диагностицирате състоянието на термодвойката. Електроизмервателният уред се превключва в режим на измерване на съпротивление.

След това неговите сонди се прилагат към нулевия контакт и фазата на тестваното устройство. Ако на екрана се появи трицифрено число, блокерът работи правилно. След това трябва да прикрепите сондите към общите и неутралните контакти. Ако се показва 0 или 1, има неизправност и е необходим ремонт.

внимание! Ако се счупи, ще трябва да смените ключалката на вратата на пералната машина.

За да инсталирате нова част, трябва да свържете проводници към нея. След това го вземете зад стената на кутията и го поставете в специален отвор. Затегнете болтовете, изправете маншета и поставете скобата на място.

Ако диагностиката на блокера не успее да идентифицира неизправност, причината за код за грешка E35 може да е повреда на електронната част на машината. Не трябва обаче да го ремонтирате сами, по-добре е да поверите тази работа на технически специалисти. Факт е, че само професионалист със специални знания и умения може да ремонтира електронни компоненти.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня